قم نيوز : نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری گفت: هر چه بتوانیم به بصیرت اجتماعی بیفزاییم و زمینههای بصیرتافزایی را فراهم کنیم میزان صیانت انقلاب و مصونیت نظام را از آسیبها و چالشها را افزایش دادیم.
به گزارش قم نیوز تشخیص بین حق و باطل از جمله عوامل نجاتبخش انسانها از گردنهها و درههای فتنهها و توطئههای دشمنان است. 9 دی را میتوان نمایانگر بصیرت ملت قلمداد کرد به طوری که مردم بصیرت خود را به رخ دشمنان کشاندند و با میثاق با ولایت با دشمنان به مبارزه پرداختند و حماسهای ماندگار خلق کردند که در تاریخ ثبت شد.
حماسه ای که پیوند آن به سالروز قام 19 دی مردم قم در سال 1356 دهه ای به نام بصیرت را شکل داد.
9 دی به دشمنان فهماند که ملت ایران هیچگاه دست از ولایت فقیه برنمیدارند و ایستادگی مردم در برابر زیادهخواهی دشمنان را نشان داد.
مردم حوادث عبرتآمیزی را طی دهههای گذشته پشت سر گذاشتهاند و میتوان بصیرت و آگاهی را به عنوان ویژگی شاخص مردم در این دوران عنوان کرد.
برای بررسی بیشتر ابعاد و راهکارهای دستیابی به بصیرت و نقش آن بر استحکام نظام با آیتالله سیداحمد حسینی خراسانی، نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری به گفتوگو پرداختیم.
دستاوردهای انقلاب را چگونه ارزیابی میکنید و صبر و صلابت ملت را مدیون چه عواملی میدانید؟
دوام و استمرار قدرتمندانه و شکوهمند نظام اسلامی به مدت 40 سال معلول علتهای مختلف است که از جمله آنها برخورداری نظام از وجود رهبری سختکوش، خستگیناپذیر، شجاع، دلیر، زمانشناس، دارای فراست و متکی بر ارزشهای الهی و همچنین وجود نیروهایی لایق، فداکار، مردمانی نستوه، مخلص و از خود گذشته و علل و عوامل متعدد و فراوان دیگر است.
یکی از عناصر بسیار مؤثر در صبر و صلابت انقلابی ملت ما با همه فراز و فرودهای فراوان نظامی، فرهنگی و اقتصادی مسئله بصیرت تحسین برانگیز ملت است. به این معنا که اگر یک کشور، امت و نظام از وجود رهبری لایق و شایسته برخوردار باشد ولی بدنه جامعه و مجموعه امتی که بنا است امام را همراهی کنند فاقد بصیرت لازم سیاسی اجتماعی باشند کار پیش نمیرود.
سهم رهبریهای داهیانه رهبر انقلاب محفوظ است و جای انکار نیست ولی عاملی که توانسته به رهبری قوت و اقتدار ببخشد و بتواند نظامی قدرتمند را در برابر همه دشمنیهای پیچیده دشمنان انقلاب از گردنهها و پیچهای نظامی، سیاسی و اقتصادی به سلامت عبور دهد و به سمت قلههای توسعه و پیشرفت هدایت، حمایت و رهبری کند بصیرت ملت است که شاهد بر این مدعا ماجرای 9 دی محسوب میشود.
فارس: چه عواملی در شکلگیری 9 دی تأثیر داشت؟
زمانی که مردم نسبت به ارزشهای انقلاب و دستاوردهای نظام از ناحیه دشمن احساس خطر کنند همه سلایق و گرایشهای مختلف شخصی، جناحی و گروهی را کنار گذاشته و ید واحد با ارادهای آهنین، عزمی راسخ و منسجم و یکپارچه در قلب میدان حضور پیدا کرده و از نظام و انقلاب حمایت میکنند و دشمن را ناکام میگذارند.
هر چه بتوانیم به بصیرت اجتماعی بیفزاییم و زمینههای بصیرتافزایی را فراهم کنیم میزان مصونیت نظام را از آسیبها و چالشها افزایش دادیم.
نقش بصیرت در صیانت از نظام و انقلاب در طول 40 سال با همه کارشکنیها، موانع و دشمنیها قابل مشاهده است.
موضع نظام اسلامی برای ایجاد ارتباط با کشورهای بیگانه بر چه اساس تعیین میشود؟
رابطه با یک کشور و توسعه علایق سیاسی، اجتماعی و نظامی یا محدود کردن این علایق جزو سیاستهای کلان نظام و در صلاحدید رهبری نظام است.
تجربه تاریخی نشان داده که سازش به معنای دوستی و کنار آمدن با آمریکا در هیچ مقطعی به نفع ملت نبوده و آمریکا در تاریخ در صدد زورگویی، زیادهخواهی، تجاوز و هتک حرمت ملتها و دولتها بوده است.
در طول تاریخ تنها نظامی که قدرتمندانه در برابر این رژیم زیادهخواه و مستکبر ایستاده و قوت و قدرت موهوم او را در هم شکسته و به ملتها جرأت ایستادگی در برابر آمریکا داده نظام جمهوری اسلامی، ملت ایران و رهبری عزیز انقلاب است که در دوران امام خمینی(ره) و خلف صالح ایشان رهبری حکیم انقلاب در حقیقت در شعار و گفتار آمریکا را شیطان بزرگ معرفی کردند و در مقام پاسخگویی به تهدیدات آمریکا فرمودند آمریکا نمیتواند هیچ غلطی کند.
نظام جمهوری اسلامی در حوزه عمل شاخ آمریکا را شکسته و آمریکا دیگر قدرتی نیست که ملتها از او حساب ببرند. اگر برخی دولتها درصدد حفظ ارتباط با آمریکا هستند به دلیل آن است که از حمایتهای ملی، عمومی و مردمی خود برخوردار نیستند و با تکیه بر قدرت پوشالی آمریکا میخواهند چند صباحی بیشتر حکومت کنند و اگر حکومتی متکی بر قدرت ملت خود باشد آمریکا قدرتی نیست که از او حساب ببرند و مرعوب او باشند.
آمریکا در طول دوران گذشته نشان داده قابل اعتماد نیست، از جمله دلایلی که نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد چیست؟
تجربه نشان داده است که از آمریکا خیری به کسی نرسیده و به قراردادها، تفاهمنامهها، امضاها و تعهدهای آمریکا نمیتوان اعتماد کرد زیرا پیمانشکنی، بیعهدی و بیوفایی آنها بارها تجربه شده است.
کسانی که به هر دلیل بر اساس خوشبینی و به اقتضای انگیزه و هر دلیل دیگر در صدد ایجاد ارتباط با آمریکا به معنای دوستی هستند بدانند این ارتباط هیچگاه به نفع ملت نیست. مگر آنکه رژیم آمریکا تغییر جوهره و هویت دهد و دست از زیادهخواهی، تجاوز و زورگویی بردارد و درصدد توهین به ملتها نباشد ولی شاهد هستید هر کجا آمریکا بتواند با زورنمایی به دولتها و ملتها اهانت کند، هیچگاه کوتاه نمیآید.