قم نيوز : رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: نظریه «امنیت متعالیه» پس از 12 سال کار پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی قم، با کسب نمره عالی تولید و در مراکز علمی داخلی و خارجی عرضه شد.
به گزارش قم نیوز رجبعلی اسفندیار تولید نظریه را کاری بسیار سخت، زمان بر و نیاز به پژوهش های گسترده دانست و افزود: «امنیت متعالیه» نظریه حجت الاسلام نجف لک زایی درحوزه امنیت از منظر مبانی نظری اسلام با توسط مراکز علمی برجسته کشور مورد ارزیابی و با نمره عالی مورد تایید قرار گفته است.
وی با بیان اینکه این نظریه در مجامع علمی ملی و بین المللی ارائه و مورد استقبال قرار گرفته است ادامه داد: نظریه های موجود امنیت از منظر لیبرالیسم هستند که برای اولین بار نظریه «امنیت متعالیه» با رویکردی مقابل نظریه های پیشین خود، امنیت از منظر مبانی اسلامی را مورد توجه قرار داده است.
رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: در الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت که توسط رهبر معظم انقلاب به منظور تدوین چشم انداز 50 ساله مسیر حرکتی کشور در حال بررسی است، نظریه امنیت متعالیه می تواند در تدوین این سند مورد توجه قرار گیرد ضمن اینکه این نظریه می تواند در سیاست های کلان کشور در حوزه امنیت بهره گیری شود.
اسفندیار، افزود: مطالعات این نظریه بیش از 12 سال به طول انجامیده است ضمن اینکه در یک سال گذشته جلسات متعددی برای بررسی دقیق علمی این نظریه برگزار و تاکنون 2 پیش اجلاسیه پیرامون این نظریه برگزار شده و در مزاکز مختلف علمی مورد بررسی و نقد قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این نظریه در قالب یک مقاله در کتاب های نظری کشور به چاپ رسیده و کتاب این نظریه نیز به زودی به چاپ می رشد ضمن اینکه اجلاسیه این نظریه نیز به زودی برگزار می شود.
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه تولید نظریه در حوزه علوم انسانی کارهای کمی در کشور صورت گرفته است ادامه داد: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی هشت موضوع مطالعاتی مهم در کرسی های تخصصی را دستور کار دارد و بیش از 15 عنوان طرح تفصیلی را در دست تدوین دارد که خروجی این طرح ها، «نظریه» و یا «نوآوری» است.
اسفندیار، نظریه پردازی را خروجی عرصه پژوهش دانست و گفت: نظریه امنیت متعالیه توسط تمام ظرفیت های حوزه تخصصی پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی و گروه فلسفه و اندیشه سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی پشتیبانی علمی شده است.
اسفندیار با اشاره به فعالیت قطبهای فکری و فرهنگی به عنوان راهبردسازی فعالیت های دفتر تبلیغات اسلامی قم گفت: این قطب های تخصصی با دارا بودن چندین میز تخصصی در مرکز برنامه ریزی و نظارت راهبردی بر فعالیت های دفتر تبلیغات اسلامی قرار دارند.
وی بیان کرد: این قطب های تخصصی، طرح های مختلف در مسیر حرکتی دفتر تبلیغات اسلامی از جنبه های پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و تبلیغی با نگاه مساله محوری مورد ارزیابی قرار می دهند.
اسفندیار ادامه داد: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی تاکنون بیش از یک هزار و 100 دستاورد علمی، پژوهشی و تالیفی در قالب کتاب، مقاله، نرم افزار، کارگاه ها و نشست های علمی و همچنین نظریه ارائه کرده است.