قم نيوز : استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: با توجه به خیزش روحانیون حوزه علمیه و آحاد مردم قم در 19 دی علیه رژیم شاهنشاهی، این قیام زمینه ساز پیروزی انقلاب اسلامی علیه ظلم و استبداد شد.
به گزارش قم نیوز آیت الله محسن غرویان روز سه شنبه افزود: به خاطر دارم که طلاب به خاطر اهانتی که در مقاله ای در روزنامه اطلاعات به امام خمینی(ره) شد به خیابان آمدند و معتقد بودند که در این مقاله به مرجع تقلید آن ها توهین شده است.
وی اضافه کرد: در این مقاله که به دستور شاه نوشته شده بود، از امام خمینی(ره) به عنوان سید هندی یاد کرد بود و اسم مستعار نویسنده آن شخصی به نام رشیدی مطلق بود.
وی ادامه داد: آن روز طلبه ها به خیابان ها آمدند، به سوی خانه آیات عظام وحید خراسانی و نوری همدانی حرکت کردند و آنان نیز در سخنرانی هایی با استناد به آیات قرآن این توهین و رژیم شاه را محکوم کردند.
آیت الله غرویان خاطرنشان کرد: در این قیام ، رژیم شاه تعدادی از طلاب را به شهادت رساند و برای چهلم شهیدان مراسم هایی در قم و شهرهای دیگر مثل تبریز برگزار شد و همین چهلم های شهدای 19 دی قم یکی پس از دیگری منجر به تظاهرات میلیونی مردم شد.
وی ادامه داد: این اتفاقات و تظاهرات نهایتا به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد که از این نظر قیام 19 دی مردم قم نقطه مهم تاریخی در انقلاب اسلامی است.
وی با بیان این که ریشه پایداری انقلاب پیوند آن با فطرت دینی مردم است، گفت: انقلاب اسلامی پیوند نزدیک با عقاید دینی و فرهنگ مذهبی مردم دارد و در راس این قیام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) فقیه، عارف و فیلسوف به تمام معنا بودند.
استاد حوزه علمیه قم افزود: مردم به عنوان مرجع تقلید دینی و مذهبی به امام خمینی(ره) نگاه می کردند و همچنین علما، روحانیت و حوزه های علمیه پشتوانه های محکم دینی و مذهبی از نظر مردم تلقی می شدند.
وی بیان کرد: بنده طلبه مدرسه علمیه رسالت بودم و به خاطر دارم که در آن زمان چند تَن از طلاب این مدرسه به شهادت رسیدند.
وی تصریح کرد: وحدت و انسجامی که در آن زمان بین علما در پشتیبانی از حضرت امام خمینی(ره) و شخصیت ایشان شکل گرفته بود برای ما شیرین بود و امیدوارم آن وحدت و انسجام همچنان در زمان حاضر هم باشد.
قیام 19دی قم تظاهرات اعتراضی نسبت به چاپ مقاله ایران و استعمار سرخ و سیاه در روزنامه اطلاعات در توهین به امام راحل بود.
این قیام نقش بسزایی در سرنوشت انقلاب اسلامی داشت که از آن به عنوان جرقه انقلاب و سرآغاز بیداری ملت ایران یاد می شود و پس از قیام 15 خرداد 1342 بار دیگر قم را به عنوان مرکز مبارزه علیه رژیم پهلوی معرفی کرد.