قم نيوز : معاون ترویج و آموزش کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاوری گفت: در ابتدای انقلاب فقط 26 میلیون تُن محصولات کشاورزی در کشور تولید می شد، امروز این عدد به 260 میلیون تُن رسیده است.
به گزارش قم نیوز علی اکبر معیدی در بیست و هشتمین دوره معرفی و تجلیل از نمونه های بخش کشاورزی قم، افزود: امنیت غذایی بخش مهمی از عامل توسعه و موفقیت کشور در 40 سال گذشته بوده که با تلاش کشاورزان به نتیجه رسیده است.
وی اضافه کرد: بخش عمده این موفقیت ها براساس کشاورزی دانش بنیان اتفاق افتاده که ارکان مهم آن بر نظام تحقیقات، نوآوری، دانش و اطلاعات پایه ریزی شده و از سوی دیگری در این راستا هماهنگی خوبی بین حوزه های تحقیقاتی، آموزشی، ترویجی و اجرایی به وجود آمده است.
وی ادامه داد: این روند باعث افزایش اطلاعات فنی و تخصصی کشاورزان و تجاری سازی محصولات تبدیل شده است.
معیدی با بیان این که امروز کشاورزی به سمت دانش محور بودن حرکت می کند ، اظهار داشت: اگر در محصول گندم که راهبردی می باشد، به عملکرد بالای 12 تُن درهکتار رسیده ایم و در محصولات دامی و باغی رکوردهای خوبی ثبت شده است، به دلیل افزایش اطلاعات و تلاش کشاورزان می باشد.
وی افزود: در این سال ها با همه تنگناهایی که کشور با آن ها مواجه بوده، کشاورزی همچنان محکم روی پای خود ایستاده است و ایران در بسیاری از محصولات مثل گندم و شکر خودکفا شده که حاصل خودباوری و تلاش می باشد.
وی اضافه کرد: باید بیش از گذشته تلاش کنیم تا وضعیت کشاورزی کشور بهتر شود، توسعه یابد و به تولیدهای پایدار برسیم.
در آیین بیست و هشتمین دوره معرفی و تجلیل از نمونه های بخش کشاورزی قم که به مناسبت دهه مبارک فجر برگزار شد، 32 طرح در بخش های بهبود تولیدات دامی، مدیریت آب وخاک، بهبود تولیدات گیاهی، شیلات و امور آبزیان و صنایع تبدیلی و غذایی با اعتبار یک هزار و 210 میلیارد ریال و با اشتغالزایی 471 تَن افتتاح شد که 489 خانوار از مزایای این طرح ها بهره مند می شوند.
در این آیین از نخستین گواهینامه استاندارد فلفل دلمه ای در قم رونمایی شد.