قم نيوز : نخستین همایش زن و رسانه همزمان با سالروز ولادت حضرت زهرا(س) با حضور بانوان خبرنگار و همسران خبرنگاران مرد در سالن شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد.
به گزارش قم نیوز نخستین همایش زن و رسانه همزمان با سالروز ولادت حضرت زهرا(س) با حضور بهرام سرمست استاندار قم، سید موسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان قم و جمعی از مدیران استانی و بانوان خبرنگار و همسران خبرنگاران مرد در سالن شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این همایش، سید موسی حسینی کاشانی با اشاره به ویژگیهای خاص استان قم بهویژه بخش رسانه اظهار داشت: بسیاری از اخباری که در قم تولید میشود صرفاً برای استان قم نبوده و بسیاری از آنها جنبه کشوری و بینالمللی دارد.
وی افزود: خبرنگاری رشته با عشق و علاقهای بوده و طبیعتاً اگر عشق و علاقه نباشد سختیهای آن غیرقابلتحمل است این سختی برای بانوان خبرنگار بیشتر جلوه میکند چراکه قسمت اعظمی از کار خبرنگاری در استان توسط بانوان انجام میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به برنامههای خانه مطبوعات استان گفت: برنامههایی که توسط این خانه برای خبرنگاران برگزار میشود برنامههای خوبی بوده و برگزاری این برنامهها به همت اعضای این خانه و شخص آقای داستانی مدیر خانه مطبوعات قم است.
در ادامه همایش سه تن از خانمهای خبرنگار استان به بیان مسائل و مشکلات اصحاب رسانه بهویژه بانوان خبرنگار پرداختند.
در ابتدا، سردبیر خبرگزاری شفقنا با اشاره به جایگاه و اهمیت شهر قم گفت: بنده حدوداً 14 سال هست که در فضای سنگین و حساس خبری استان در حال کار هستم و در این مدت، شاهد بیمهریها، مرارتها و دشواریهایی بودهام.
اعظم حاتمی بانوان خبرنگار را جزو مظلومترین قشرها در استان دانست و تصریح کرد: بهموازات وسعت جمعیتی، بانوان خبرنگار وسعت محدودیت و موانع دارند، نخستین مسئلهای که باید موردتوجه قرار بگیرد بیتوجهی مسئولان خبرگزاریها و رسانهها است.
وی نگاه منفی جامعه حوزوی به بانوان خبرنگار در عرصه خبر را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: قم شهری شیعی بوده و اسلام آیین سهلی است و در باب حضور زنان در اجتماع کتب بسیاری نوشتهشده است اما چرا باید نگاه غیرمنطقی و ناصحیح را نسبت به بانوان خبرنگار داشته باشیم؟امید است این نگاه به بانوان تغییر کرده و به زنان بهعنوان عنصر فعال در عرصه خبر نگریسته شود.
سردبیر خبرگزاری شفقنا خاطرنشان کرد: یکی از خلأها بحث فقدان بانک اطلاعات مناسب در رابطه با بانوان خبرنگار است چراکه آمار رسمی از این قشر تأثیرگذار در جامعه نداریم، از اداره کل ارشاد قم میخواهیم انجام این کار را در دستور کار خود قرار دهد.
سپس، یکی از خبرنگاران خانم روزنامه 19 دی با بیان اینکه زنان در هیچ عرصهای در تصمیمگیری و تصمیم سازی نقش ندارند، اظهار داشت: برای نمونه، در جلسات شورای فرهنگ عمومی یا شورای ترافیک هیچ خانمی حضور ندارد.
زینب آخوندی تأکید کرد: وقتی یک مدیر در حال تصمیمگیری است چه کسی به آن مدیر اجازه میدهد که از جایگاه یک خانم تصمیمگیری و برنامهریزی کند، و یا بسیاری از مدیران استان بومی نبوده و خانواده آنها در استان دیگری زندگی میکنند و در این حالت حرف از دفاع از حقوق بانوان میزنند.
وی خاطرنشان کرد: بانوان خبرنگار در این چند سال بسیار تلاش کردند که به مسائل استان پرداخته و مسائل و مشکلات را بدون جانبدارانه مطرح کنند که این هم به ظرفیت بالای بانوان خبرنگار برمیگردد.
خبرنگار روزنامه 19 دی با تأکید بر اینکه سرمایه اجتماعی در استان بسیار آسیبدیده است، تصریح کرد: باید بانوان خبرنگار با دلسوزی ذاتی که دارند میان مردم و صنوف مختلف بروند و در راستای بهتر شدن این فضا تلاش کنند.
در بخش دیگری از این همایش، فاطمه عسکری مسئول خبرگزاری شبستان مشکلات بانوان خبرنگار را مورداشاره قرار داد و بیان کرد: بیش از 90 درصد مشکلات خبرنگاران بین خانمها و آقایان خبرنگار مشترک بوده و بیان مشکلات در هرسال تکرار مکررات است و بسیاری از خبرنگاران با سیلی صورت خود را سرخ میکنند.