قم نيوز : قم نیوز: یکی از مراجع تقلید شیعیان جهان تاکید کرد: کنترل جمعیت نه کاری عقلانی و نه دینی است و به سود کشور هم نیست.
به گزارش قم نیوز، آیت الله جعفر سبحانی شامگاه یکشنبه در دیدار استادان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، شرکت کننده در طرح معرفت اظهار داشت: تحدید نسل نه کاری دینی و نه عقلایی است؛ زیرا کشور ما ظرفیتها و منابع زیادی دارد که با مدیریت درست می توانیم به کشوری قدرتمند تبدیل شویم.
وی اظهار داشت: خانههای کم فرزند و بدون فرزند مثل زندان است و وجود فرزندان زیاد موجب شادابی خانه و خانواده است.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: خانهای که در آن فرزندان زیادی هستند محیط شادی دارد و اصالتهای خانوادگی آن بیشتر حفظ میشود.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به جمعیت ۷۵ میلیونی کشور اضافه کرد: این جمعیت قبل از انقلاب ۳۵ میلیون بود اما اکنون که بیش از دو برابر شده است باز هم ظرفیت بیشتر جمعیت را دارد و نباید تصور شود افزایش جمعیت موجب بدبختی است.
آیت الله سبحانی به وضعیت کشور چین اشاره و اظهار داشت: اگر افزایش جمعیت موجب بدبختی بود باید چینیها فقیر و بدبخت بودند اما با مدیریت درست منابع به قدرت اقتصادی در دنیا تبدیل شدهاند.
میان تعریف فلاسفه و اسلام از انسان تفاوت وجود دارد وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تعریف فلاسفه از انسان و تعریف اسلام از آن بیان داشت: فلاسفه مانند ابن سینا و ارسطو و ... انسان را حیوانی ناطق و دارای عقل میدانند در صورتی که اسلام انسان را موجودی دارای غرایض، احساسات و عقل تعریف میکند.
این مرجع تقلید با اشاره به تاکید قرآن بر تعقل و تفکر اظهار داشت: فلاسفه انسان را حیوان ناطق می دانند در صورتی که اسلام انسان را موجودی دارای عقل و تفکر می داند که باید احساسات و غرایز خود را در مسیر درستی هدایت کند و در این زمینه میان تعریف فلاسفه و اسلام از انسان تفاوت وجود دارد.
ابراز تاسف از کمرنگ شدن اخلاق در جامعه وی با ابراز تأسف از کمرنگ شدن اخلاق در محیطهای علمی و در جامعه بیان داشت: علمای اخلاق باید با حضور در مراکز مختلف علمی اخلاقیات را بیشتر مورد توجه قرار دهند و به مردم راه درست استفاده از غرایز را بازگو کنند.
آیت الله سبحانی تأکید کرد: در صورتی میتوانیم انسان مورد نظر قرآن را تربیت کنیم که اخلاق وارد عرصههای مختلف زندگی افراد جامعه شود و خدامحوری، محور زندگی ما باشد.
این مرجع تقلید بر لزوم پرداختن بیشتر به مباحث اخلاقی در حوزه و دانشگاه تأکید کرد و ادامه داد: علم در کنار اخلاق میتواند برای جامعه مفید باشد زیرا اگر جامعهای اخلاقی هم باشد اما بدون علم نمیتواند قدرتمند باشد و جامعه عالم بدون اخلاق هم از علمش در راه نادرست استفاده میکند.
آیت الله سبحانی در پایان بر لزوم استفاده بیشتر از متون اخلاقی در دروس پزشکی تاکید کرد.