قم نيوز : فرمانده سپاه علی بن ابیطالب(ع) قم گفت: 190 تن از نیروهای سپاه این استان با استقرار در شهرهای پلدختر و چگنی استان لرستان و به کارگیری تجهیزات، به مردم سیل زده امدادرسانی و خدمات رسانی می کنند.
به گزارش قم نیوز سردار سید محمد تقی شاهچراغی در جلسه شورای مدیریت بحران قم، افزود: ازاین تعداد 90 تَن در پلدختر و 100 تَن در شهرستان چگنی مستقر شده اند.
وی با بیان این که 15 درصد از ماشین آلات مهندسی سپاه قم به این 2 شهرستان ارسال شده است، ادامه داد: در محدوده این شهرستان ها 202 روستا وجود دارد که ارتباط 70 روستا با شهرستان چگنی قطع شده و 14 روستا نیز با هیچ منطقه ای در ارتباط نیست.
وی ادامه داد: بخشی از کمک ها به صورت هوایی با بالگرد، بخشی با تراکتور و بخش دیگری نیز از طریق زمینی با گذر از کوه ها به مردم آسیب دیده امدادرسانی شده است.
شاهچراغی خاطرنشان کرد: 50 درصد از 2 روستای شهرستان چگنی کاملا زیر آب رفته و حدود 80 خانه در شهرستان چگنی کاملا تخریب شده است.
وی ادامه داد: برق 70 روستا و آب 40 روستا این منطقه قطع شده است و اگر برای تخلیه گل و لای از منازل مردم زودتر اقدام نشود، با خشک شدن گل و لای انباشته شده با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی با بیان این که آسیب به زیرساخت هایی از جمله آب، برق، گاز و جاده مشکل ساز شده است، گفت: قرار است 800 متر لوله بتنی و فلزی برای ترمیم بخشی از زیرساخت ها به استان لرستان ارسال شود که تاکنون 220 متر منتقل شده است.
فرمانده سپاه قم با اشاره به این که تمرکز اصلی روی بازگشایی محورها می باشد، گفت: یک دوره 6 ماهه برای حضور سپاه قم در این مناطق در نظر گرفته شده است تا ساخت و سازهای ضروری در این مدت انجام شود.
به گفته وی، سطح زندگی مردم شهرستان های پلدختر و چگنی پایین است و به شدت فقیر هستند، به طوری که از جمعیت 50 هزار نفره این منطقه که عمدتا روستایی می باشند، بیش از 25 درصد زیر پوشش های حمایتی هستند و سایرین نیز حداقل زندگی را دارند.
وی با اشاره به حضور چشمگیر مردم در کمک به سیل زدگان، بیان کرد: به اندازه بضاعت استان برای پیشگیری از آسیب های بعدی سیل در استان لرستان از ظرفیت دستگاه های اجرایی و کمک های مردمی استفاده شود.
شاهچراغی افزود: با توجه به تمرکز و حجم زیاد نیروی حاضر در پلدختر، پیش بینی می شود تا 2 روز آینده محورهای این شهرستان قفل شود که نیازمند تدبیر و مدیریت جامع است.
وی در ادامه با بیان این که اگر ماندگاری آب در استان خوزستان بالا باشد، 400 هزار نفر از مردم تحت تاثیر سیل قرار می گیرند، گفت: حدود 200 هزار تَن در منطقه سوسنگرد، حمیدیه، بستان و رفیه، درگیر آب هستند و حدود 80 هزار تَن نیز تاکنون اسکان موقت یافته اند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه علی بن ابیطالب(ع) قم نیز گفت:
این استان در طول تاریخ همیشه پیشتاز کمک های مردمی بوده است و هر کسی که در این عرصه فعال شود از نتیجه دنیوی و اخروی بهره مند خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن اکبری افزود: روز گذشته با چهار تن از مراجع تقلید در قم دیدار داشتیم و همگی بر هماهنگی و هم افزایی میان مردم و مسئولان در کمک به سیل زدگان تاکید داشتند.
وی اضافه کرد: جمعی از روحانیون سپاه برای حفظ روحیه مردم و ایجاد امید میان سیل زدگان به منطقه اعزام می شوند.
سیل طی هفته گذشته در لرستان منجر به خسارت های جانی و مالی شد و قم به عنوان معین این استان در سیل اخیر تعیین شده است.
جلسه شورای مدیریت بحران استان قم با حضور اعضای شورا در سالن معصومیه فرمانداری برگزار و اعضا گزارشی از اقدامات صورت گرفته ارائه دادند؛ در این جلسه از 2 دستگاه اجرایی فعال در ستاد تسهیلات زائران تقدیر شد.