چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۳۴
کد مطلب : 76726
منبع : خبرگزاری تسنیم

برنامه عملیاتی پیشگیری و ریشه‌کنی اعتیاد در قم دنبال می‌شود‌

قم نيوز : در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم نسبت به ارائه برنامه کاربردی و عملیاتی توسط دستگاه‌های استان در مسئله پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر تأکید شد.
برنامه عملیاتی پیشگیری و ریشه‌کنی اعتیاد در قم دنبال می‌شود‌
برنامه عملیاتی پیشگیری و ریشه‌کنی اعتیاد در قم دنبال می‌شود‌
به گزارش قم نیوز جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان پیش از ظهر امروز با حضور حیدری فرماندار و اعضای این شورا در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم در این جلسه، اظهار داشت: برای مقابله با مواد مخدر، خطر این مواد باید به جدی گرفته شود.

** از ظرفیت روانشناسی اسلامی در مسئله ترک اعتیاد استفاده خواهد شد

ابوالفضل شریفی افزود: در بخش‌ها و روستاهای استان مبحث جمع‌آوری معتادان متجاهر از نوروز امسال آغاز و بیش از 1400 معتاد برای ترک و بازسازی روحی در مراکز ویژه ترک اعتیاد ساماندهی شده‌اند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم تأکید کرد: در استان قم 63 گروه "NA"  فعالیت می‌کنند، اما مراکز کافی برای برگزاری کلاس های ویژه این گروه در استان و به‌ویژه در سطح روستاها و بخش‌های قم بسیار اندک است.

وی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های استانی در اختصاص ظرفیت‌های خود برای برگزاری این کلاس‌ها همکاری‌های لازم را انجام دهند، بقاع متبرکه یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های استانی بوده که می‌توان در این زمینه استفاده کرد.

شریفی با تأکید بر اثرات مثبت استفاده از آموزه‌های اسلامی در مسئله ترک اعتیاد ابراز کرد: خوشبختانه با ورود روانشناسان حوزوی در حوزه اعتیاد، خروجی بسیار مثبتی در برخی مراکز ترک اعتیاد استان اتفاق افتاده است.


بخشدار خلجستان نیز در بخشی از این جلسه، با اشاره به برنامه‌های این بخش در مسئله ترک اعتیاد تأکید کرد: مسئله ترک و پیشگیری از اعتیاد امسال با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

بخشدار بخش مرکزی نیز عنوان کرد: ضریب عملکرد و توفیقات بخش مرکزی در مسئله پیشگیری و ترک اعتیاد بررسی می‌شود. باید مشخص شود تصمیم‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تا چه اندازه در مسئله پیشگیری و درمان مؤثر بوده است.

حاج حسینی تأکید کرد: متأسفانه تنوع و گسترش مواد مخدر به‌ویژه مواد مخدر صنعتی سبب شده تا کار مبارزه با مواد مخدر با پیچیدگی‌های خاص خود همراه شود.

بخشدار جعفریه نیز در ادامه این جلسه، تصریح کرد: در مسئله پیشگیری باید برنامه مدونی در مبارزه با مواد مخدر باید تدوین‌شده و اقدامات انجام‌شده بر مبنای آن صورت بگیرد.

حسن‌زاده با تأکید بر لزوم استفاده از تجربه‌های موفق در مسئله ترک اعتیاد عنوان کرد: از تجربه‌های موفق کشورهای دیگر در مسئله پیشگیری از مواد مخدر باید به نحو شایسته‌ای استفاده شود.

تمیزی بخشدار سلفچگان نیز در تشریح برنامه‌های بخش سلفچگان استان در پیشگیری از اعتیاد گفت: شورایی با عنوان شورای بصیرت برای مسئله پیشگیری و فعالیت‌های فرهنگی در بخش سلفچگان با نظارت و هماهنگی امام‌جمعه این بخش تشکیل‌شده است.

نماینده ارشاد نیز در این جلسه، تصریح کرد: ازآنجایی‌که فعالیت‌های فرهنگی و هنری گسترده و متنوع است این مسئله در بالا بودن هزینه‌ها و بودجه‌ها نیز اثرگذار است.

** مشکل در اجرای سند راهبردی مبارزه با مواد مخدر

مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قم نیز، تأکید کرد: شهرداری قم در سال‌های گذشته 15 مرکز ترک اعتیاد با همکاری روانشناسان اسلامی تشکیل‌شده که در مسئله ترک و پیشگیری از اعتیاد بسیار اثرگذار بوده است.

ابوالقاسم مقیمی گفت: در مسئله مواد سند راهبردی مبارزه و مقابله توسط دفتر اجتماعی استانداری قم تدوین‌شده اما مشکل در سلایق و اجرا وجود دارد.

خلیلی ادامه داد: اثر کارهای فرهنگی بلندمدت بوده و در صورت استمرار در طول چندین سال متوالی به نتیجه منتج می‌شود، بلندمدت بودن اثر کارهای فرهنگی و هنری سبب شده تا انتقادات نسبت به این نهاد در مسئله پیشگیری از اعتیاد بسیار زیاد شده است..

در این جلسه فرماندار قم به تمام دستگاه‌های استان نسبت به ارائه برنامه کاربردی نسبت به مسئله ترک و پیشگیری از اعتیاد ظرف زمانی دو هفته آینده دستور داد.

گفتنی است در این جلسه فرماندار از بی‌توجهی برخی از دستگاه‌های فرهنگی استان در مسئله اعتیاد و توجیه مشکلات ایجادشده در این بخش به‌شدت انتقاد کرده و آن‌ها را بازخوانی مجدد وظایف و رسالت‌های خود ملزم کرد.

همچنین در این جلسه دستگاه‌های متولی در بخش پیشگیری، مبارزه و درمان نیز نسبت به ارائه برنامه عملیاتی در یک بازده زمانی کوتاه‌مدت ملزم شدند.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdch-qnq.23n-idftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما