قم نيوز : مدیر جامعه الزهرا با بیان اینکه عدم مدیریت رسانه، سهم مهمی در آلودگی و بحران در جامعه دارد و آثار منفی زیادی بر جای میگذارد، گفت: حوزههای علمیه باید با شناخت رسانه، وارد جریان تبلیغ شوند که این امر نیازمند کسب سواد رسانه ای است.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلام والمسمین سیدمحمود مدنی در نشست هم اندیشی مدرسان و اساتید حوزه با موضوع سواد رسانه ای و فضای مجازی که در سالن همایشهای مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، اظهار داشت: رسانه، بستری مهم در فرهنگ سازی است و میتواند فرهنگ عمومی جامعه را شکل دهد.
وی با بیان اینکه اگر از ابزار رسانه به درستی استفاده شود، بهترین فرهنگ در جامعه پیاده خواهد شد، بیان کرد: رسانه ای که به جامعه امید و سرزندگی بدهد سبب رشد و پویایی و بالندگی میشود اما امروز میبینیم رسانهها با انتشار هر خبری، یاس و پریشان و آشفتگی را به جامعه منتقل میکنند.
مدیر جامعه الزهرا با بیان اینکه رسانه همه ابعاد زندگی انسان را شکل میدهد و نمیتوان تأثیر شگرف آن را انکار کرد، تصریح کرد: حوزه علمیه باید مبانی اخلاق و رسانه را به خوبی بشناسد و با مباحث فقهی رسانه و مهارتهای استفاده از رسانه و فضای مجازی آشنا شود و خود را به روز رسانی کند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در قرآن کریم 11 بار واژه بلاغ آمده است، گفت: انبیا و پیامبران الهی رسالتی به غیر از بلاغ و هدایت جامعه نداشتند.
مدنی با بیان اینکه اقامه نماز جمعه توسط پیامبر (ص) و ساخت اولین مسجد یک رسانه مهم در انتقال پیام به جامعه صدر اسلام بود، تصریح کرد: در زمینه استفاده از رسانه، نیاز به دانش، شناخت و سواد است تا آن را مدیریت کرده و جلوی تبعات و آسیبهای احتمالی آن گرفته شود.
وی با بیان اینکه رسانه موجودی هزار چهره، ابزاری قدرتمند و اثرگذار است، عنوان کرد: اگر رسانه به درستی شناخته نشود آسیبهای فراوانی به دنبال دارد، رسانه ای که به درستی مدیریت نشود و فرهنگ استفاده صحیح از آن به خوبی تبیین نگردد میتواند مخرب باشد و فضا را آلوده کند.
مدیر جامعه الزهرا گفت: باید فرهنگ را به درستی در جامعه تبیین کرد، اگر فرهنگ جامعه به خوبی شکل بگیرد بسیاری از ناهنجاریها و آسیبها از میان میرود.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه عدم مدیریت رسانه، سهم مهمی در آلودگی و بحران در جامعه دارد و آثار منفی زیادی بر جای میگذارد، گفت: حوزههای علمیه باید با شناخت رسانه، وارد جریان تبلیغ شوند که این امر نیازمند کسب سواد رسانه ای است.
مدنی با اشاره به اهمیت تبلیغ در هدایت جامعه تصریح کرد: پیامبران و انبیای الهی، برای هدایت جامعه از تبلیغ استفاده کردند و بلاغ خود یک رسانه مهم در انتقال پیام است.
وی با اشاره به نقش و اهمیت رسانه خاطرنشان کرد: اگر فضای روانی، پیام رسانی، تبلیغاتی و تلقینی که ابزارش، رسانه است را به خوبی ساماندهی کنیم در سختترین شرایط نیز افرادی امیدوار و شاداب هستیم اما جامعه ای که فضای رسانه ایاش با یاس و ناامیدی همراه باشد ورشکسته و ناکارآمد است.