قم نيوز : در جلسه ستاد تنظیم بازار از ادامه روند متلاطم و مبهم بازار مرغ و عدم تبعیت از مصوبات ملی در رابطه با این محصول انتقاد شد.
به گزارش قم نیوز جلسه کارگروه تنظیم بازار استان قم عصر امروز با حضور بهرام سرمست استاندار و مدیران دستگاههای دولتی در سالن امام جواد(ع) استانداری برگزار شد.
در بخشی از این جلسه، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم اظهار داشت: اگر کارگروههای تنظیم بازار در سراسر کشور به بحث مرغ ورود پیدا نکنند، فرجی در زمینه قیمتهای آن حاصل نمیشود.
توزیع نامناسب نهادههای دامی سبب افزایش قیمت مرغ در قم شده است
وی افزود: در کشتارگاههای استان قم بازرس مقیم توسط سازمانهای نظارتی مستقرشده و فاکتور فروش باید توسط فروشندگان به خریداران ارائه شود.
سیجانی تأکید کرد: جهاد کشاورزی عنوان کرده که بر اساس جوجه ریزیهای انجامشده هیچگونه نگرانی در رابطه با تأمین مرغ خانوارها در ماه مبارک رمضان وجود ندارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم ادامه داد: مسئله اصلی در رابطه باقیمت مرغ عدم توزیع مناسب نهادههای دامی بوده و دستگاههای استان بدون مجوز به این کار مبادرت کردهاند و به همین دلیل قیمت مرغ از 11 هزار و 500 تومان تجاوز کرده است.
وی با اشاره به برخی از مهمترین عوامل گرانی گوشت قرمز در قم گفت: یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت گوشت قرمز بالا بودن میزان دلالی دام زنده بوده و این دلالی دام از سقف 5 هزار تومان بالاتر باشد.
وی ابراز کرد: 330 تن موجودی شکر استان قم است و در حال حاضر واردات شکر نسبت به گذشته کندتر شده و با توجه به بالا رفتن شکر در اعیاد شعبانیه و مصارف کارخانجات در نوروز مشکل تأمین شکر در استان وجود دارد.
وی ادامه داد: شکر سفید 13.3افزایش قیمت، گوشت مرغ 15.7 کاهش قیمت، پیاز 12.6 افزایش قیمت و گنجاله سویا 12.9 افزایش قیمت را از دو هفته تاکنون به همراه داشته است.
قیمت شن و ماسه در قم ناعادلانه است
معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری قم نیز در ادامه این جلسه، تصریح کرد: قیمت مرغ بر اساس 11 هزار و 500 تومان مصوب شده و از آنجایی برخی از مرغداران ممکن است مواد اولیه را به قیمت آزاد تأمین کنند، در مورد آنها در زمینه بالا بودن قیمت فروش مرغ اغماض میشود.
مهرداد غضنفری کفت: در زمینه افزایش غیرمتعارف قیمتها و شائبه تبانی یکبند قانونی وجود دارد که در زمینه وجود این شائبه در شن و ماسه میتوان به آن بهصورت قانونی ورود کرد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم نیز در بخشی از این جلسه، تصریح کرد: از مجوز مربوط به صنف و صنایع برای مصارف شکر مجوز تخصیصی 3000 تن بوده که از این میزان 2700 تن برای مصرفکنندگان صادرشده است و درمجموع و برای مصارف کلی بیش از 7 هزار تن حواله شکر صادرشده است.
بهزاد رادمنش اضافه کرد: 323 تن شکر برای مصارف خانواده حواله صادرشده است. تا پایان بهمنماه هیچگونه مشکلی در تأمین شکر استان وجود نداشته و در حال حاضر واردات شکر سفید ممنوع اعلامشده است.
وی با اشاره به حل مشکل کمبود شکر در بازار استان قم عنوان کرد: ترخیص شکر خام در صبحگاه امروز بخش اعظمی از مشکلات تأمین مواد اولیه شکر کارخانجات را تأمین میکند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: یکی از مشکلاتی که در زمینه تأمین شکر مطرح است به این دلیل است که شهر قم تأمینکننده بخشی از کالاهای خشکبار استانهای همجوار است.