قم نيوز : رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: آمارها نشان از افزایش رغبت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه صنعت این استان دارد.
به گزارش قم نیوز محمود سیجانی بیان کرد: صدور جواز تاسیس یکی از شاخص های مهم در رغبت به سرمایه گذاری جدید دربخش صنعت است که طی سال 97، تعداد 500 فقره جواز تاسیس ایجادی با سرمایه گذاری 30 هزار و 706 میلیارد ریال و پیش بینی اشتغال برای 10 هزار و 683 تن و 72 فقره جواز تاسیس توسعه ای با سرمایه گذاری 6 هزار و 41 میلیارد ریال و اشتغالزایی برای یک هزار و 585 تن صادر شد.
وی بیان کرد: در مجموع تعداد کل جواز تاسیس استان 2هزار و 608 مجوز با پیش بینی اشتغال برای 42 هزار و 486 تن و سرمایه گذاری 117 هزار و 602 میلیارد ریال است که میزان میل و رغبت به سرمایه گذاری جدید را در استان نشان می دهد.
وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته تعداد 133 فقره پروانه بهره برداری ایجادی با چهار هزار و 284 میلیارد ریال سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال برای 2 هزار و 643 تن و تعداد 104 فقره پروانه بهره برداری توسعه ای با 2هزار و 248 میلیارد ریال سرمایه گذاری و اشتغالزایی برای 2 هزار و یک تن صادر شده و در مجموع تعداد 2هزار و 278 فقره پروانه بهره برداری با اشتغالزایی 54 هزار و 456 تن و سرمایه گذاری 46 هزار و 121 میلیارد ریال در استان قم صادر گردیده است.
سیجانی گفت: در سال 97 تعداد پنج فقره گواهی تحقیق و توسعه و چهار فقره پروانه تحقیق و توسعه برای واحدهای صنعتی موجود صادر شده است و درحال حاضر در مجموع 70 واحد دارای گواهی و 37 واحد دارای پروانه تحقیق و توسعه و تعداد 31 فقره پروانه خدمات فنی و مهندسی با اشتغالزایی برای 161 تن در استان مشغول فعالیت هستند که بیانگر رغبت به نوآوری و تولید کالاهای جدید و دانش بنیان در بخش صنعت قم است.
وی همچنین در خصوص وضعیت استقرار صنایع در شهرک های صنعتی قم گفت: بر اساس قانون به دنبال استقرار صنایع نوین، کم آب بر و با درصد آلایندگی تحت کنترل در استان هستیم و در این رابطه نکات زیست محیطی را مورد توجه قرار خواهیم داد.
وی ادامه داد: افتتاح طرح های مرتبط با تکمیل زنجیره تولید و تهیه مواد تامین کننده مواد اولیه صنایع استان از جمله راهبردهای سازمان صمت قم است.
2 هزار و 300 واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود 90 درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از 53 هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می کنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.