قم نيوز : نبود سیستم فاضلاب شهری کافی در پردیسان تنها یکی از مسائل سکونت در این شهرک است که همین معضل تبعات و مشقتهای فراوانی برای اهالی به بار آورده و نداشتن اهتمام مسئولان این مشکل را همچنان لاینحل باقی گذاشته است.
به گزارش قم نیوز شهرک پردیسان منطقهای است که مسکن مهر استان قم در آن متمرکز شده و بسیاری از اهالی شهر قم و حتی شهرستانهای دیگر با مهاجرت به این شهر در این منطقه استقرار پیدا کردهاند در حال حاضر بیش از 200 هزار نفر در پردیسان زندگی میکنند که طبق پیشبینیها جمعیت این شهرک بهزودی به بیش از 300 هزار نفر میرسد.
اگر بخواهیم مشکلات پردیسان را ذکر کنیم، یک دوجین مسئله و مورد برای آن میتوان نوشت. کمبود مراکز فرهنگی و آموزشی، مشکل بودن دسترسی به مراکز مختلف بدون وسیله نقلیه، فشردگی سکونت و مشکلات ناشی از آن، مشکلات ارائه خدمات مسکونی مانند آسانسور، ترکیب جمعیتی ناهمگون، کمبود مراکز عرضه و فروشگاهها و غیره همه و همه گوشهای از مسائلی هستند که گریبانگیر اهالی این منطقه شده و پس از گذشت بیش از یک دهه از آغاز سکونت در این شهرک، هنوز این مشکلات به قوت خود باقی هستند.
حتی تغییرات مدیریتی استان قم نیز نتوانسته مرهمی بر آلام ساکنان باشد، ساکنانی که اگر برای آنها لفظ مظلوم را بهکار ببریم، بیراهه نرفتهایم چرا که از همان ابتدای کار درگیر پروسه سخت و طاقتفرسای تحویل واحدها بودهاند و پس از انجام این کار و درست زمانی که باید لذت صاحبخانه شدن را درک کنند با حجم انبوهی از مشکلات روبهرو میشوند.
مشکلاتی که برای پردیسان ذکر شد هر کدام به نحوی چوب لای چرخ زندگی اهالی کرده است اما مسئلهای که در این گزاش به آن خواهیم پرداخت مشکلات ناشی از وجود نداشتن زیرساختهای مناسب فاضلاب شهری بوده که مردم گلایههای فراوانی از آن دارند. جاری شدن فاضلاب در خیابانها علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع و چهره زشت برای خیابانها، هزینههای هنگفتی در راستای حفر چاه جدید بر دوش اهالی منطقه پردیسان میگذارد.
وضعیت فاضلاب پردیسان بحرانی است
احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی میگوید: وضعیت فاضلاب پردیسان بحرانی بوده و برای رفع این مشکل نیازمند حل مشکل زمین و اعتبارات تصفیهخانه فاضلاب هستیم.
وی تأکید میکند: اقداماتی که تاکنون در زمینه فاضلاب پردیسان انجام شده، کافی نبوده و تنها نقش مسکن را برای کوتاهمدت داشته است و لازم است اقدامات تکمیلی با سرعت بیشتری انجام شود.
علی جان صادق پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز موکول شدن برطرف کردن مشکلات فاضلاب پردیسان را به جلسات بعدی و تعیین تکلیف نشدن این مشکل را در شأن استان قم نمیداند و بیان میکند: در حال حاضر مسکن مهر پردیسان با معضل بزرگی مواجه است و آن پس زدن فاضلاب در منازل مردم است، ما در همین راستا شبکههای جمعآوری را در سال گذشته با گستردگی 30 کیلومتر اجرا کردیم.
وی با بیان اینکه واحدسازی صرف و عدم توجه به وجود زیرساختها مشکلات بیشتری را ایجاد میکند، ادامه میدهد: در حال حاضر تصفیهخانه و خط انتقال فاضلاب در پردیسان وجود نداشته و برای ایجاد این زیرساختها نیازمند منابع مالی هستیم. هنوز فاضلاب مورد نیاز برای واحدهای احداث شده تأسیس نشده که مسئولان به فکر این هستند دو سایت دیگر به بخش مسکونی پردیسان اضافه کنند.
صادقپور شبکه فاضلاب پردیسان را تقریباً تکمیل شده میداند و ابراز میکند: مشکل اصلی نبود تصفیهخانه است که برای تأمین منابع مالی آن وعدههایی داده شده که هنوز خبری از تحقق این وعدهها نشده است. بازچرخانی آبهای خاکستری از ملزومات این شهرک بوده که برای اجرای آن نیازمند همکاری اداره راه و شهرسازی، نظام مهندسی و شهرداری هستیم.
برای ملموس شدن مشکلات نمیتوان از بالای برج عاج به مسائل نظر افکنده و به همین اظهارنظرها اکتفا کرد، بلکه لازم است از برج عاج به پایین آمده و در میدان حضور پیدا کنیم تا از نزدیک شاهد مشکلات مردم باشیم، به همین منظور سراغ اهالی پردیسان رفتهایم تا چندکلمهای پیرامون این مهمان ناخوانده یعنی فاضلاب با آنها به گفتوگو بنشینیم.
حسین صبوری یکی از ساکنان این شهرک است که ظاهراً دلپری از مسئولان استان دارد، وی بیان میکند: بنده از 7 سال گذشته در پردیسان ساکن هستم، یکی از مهمترین مشکلات ما در این منطقه بالا آمدن فاضلاب منازل است.
وی میگوید: بنده دارای دو فرزند هستم که اولی چهار و دومی هفت سال سن دارند، آنها برای بازی با دوستان خود در محوطه مجتمع جمع میشوند، اما متأسفانه فاضلابی که در محوطه جمع شده سبب میشود که انواع بیماریها به شکل یک اپیدمی منتقل شود و ما بهعنوان والدین نه میتوانیم فرزندان خود را در خانه حبس کنیم و نه دل آن را داریم که اجازه دهیم در چنین محیطی غیربهداشتی بازی کنند.
پس زدن فاضلاب در منازل مردم
این ساکن شهرک پردیسان تأکید میکند: این مشکلات را بارها و بارها به مسئولانی که به این منطقه سرکشی کردهاند گوشزد کردهایم و آنها نیز قول مساعد برای رفع آن دادهاند، اما تاکنون هیچ اقدام چشمگیری در این زمینه صورت نگرفته است، من بهعنوان یکی از ساکنان حاضر هستم با وجود مشکلات اقتصادی بالا، بخشی از هزینه احداث خط فاضلاب را از جیب خودم بپردازم تا بلکه این معضل برطرف شود.
جواد آقا محمدی دیگر ساکن پردیسان است که میگوید: نبود سیستم فاضلاب شهری در پردیسان جاری شدن فاضلاب مجتمعها را در خیابان در پی دارد و در فصل زمستان و هنگام بارش برف و باران این آبگرفتگی معابر شدت بیشتری پیدا میکند.
وی تصریح میکند: ساکنان بهناچار چاههای متعددی در مجتمعهای مسکونی حفر میکنند، پس از پر شدن آنها نیز چاههای جدید را حفر میکنند و این چاهها خطر ریزش را در پیدارند.
آقا محمدی مشکلات به وجود آمده در اثر ضعف سیستم فاضلاب را طاقتفرسا میداند و خاطرنشان میکند: در این اوضاعی که از هر جهت استرسهای مختلف را با پوست و گوشت خود لمس میکنیم، استرس پر شدن چاههای حفرشده نیز بر آنها اضافه شده است.
به نظر میرسد در این شرایطی که ساکنین پردیسان انواع و اقسام مسائل و مشکلات را تجربه میکنند، مشکلات ناشی از عدم وجود سیستم فاضلاب شهری کافی در این منطقه، مصائب آنها را چند برابر کرده و صحبتهای مردم مهر تأییدی بر این ادعا میزند.
برای تأسیس این منطقه مسکونی باید از قبل اقدامات لازم برای تأمین زیرساختها انجام میشد. یکی از ضعفهای مدیریتی که بارها و بارها به مردم ضربه زده این است که پروژهها بدون اینکه زیرساختشان مهیا شود، به انجام میرسد و زمانی که مشکلات یکی پس از دیگری گریبان گیر مردم میشود، مدیران ما تازه به این فکر میافتند که کاری بکنند.
زمانی مصیبت بیشتر میشود که تصمیمگیران از مسائل گذشته تجربه کسب نکردهاند و بدون توجه به اینکه سیستم فاضلاب پردیسان کفاف وضع موجود را نمیدهند، طرح دو سایت مسکونی دیگر نیز تصویب شده است. برگزاری جلسات متعدد با وزیران مرتبط و معاونان وزیر نیز این گره کور را باز نکرده و در این بین مردم هستند که از حقوق طبیعی خود محروم میشوند.