قم نيوز : چنانچه ما میخواهیم که اقتصاد مقاومتی در ابعاد مختلف به شکل جدی محقق شود، لازمه آن در درجه اول خودباوری مردم و مسؤولان و زمینه سازی برای این مهم و در وهله بعد، تلاش به منظور ارتقای سطح مهارتی افراد جامعه به ویژه متخصصان و جوانان است.
به گزارش قم نیوز در حال حاضر کشور ما با مخاطرات و آسیبهای جدی روبروست. جدای از مباحث اقتصادی که این روزها بسیاری از مردم جامعه ما را به خود گرفتار و مشغول ساخته، یکی از خطرات مهم ناظر به آسیب دیدن سبک زندگی به ویژه از منظر اقتصادی است به این معنا که سبک زندگی بسیاری از افراد جامعه چه از زاویه مصرف و چه بحث تولید، چندان متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی نیست.
واقعیت آن است که سبک زندگی ما تحت تاثیر مسایلی چون اتکای بیش از حد اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی، رشد کم سابقه میزان شهرنشینی و البته تهاجم فرهنگی غرب تا حدود زیادی از سبک اسلامی و ایرانی فاصله گرفته و بر همین منوال به نظر میرسد که فرهنگ کار و تولید ایرانی تضعیف شده و در مقابل فرهنگ مصرف گرایی و گرایش به تجملگرایی به تدریج در کشور رواج پیدا کرده است.
یکی دیگر از مشکلات ناظر به ساختار ناقص و در عین حال کُند اقتصاد دولتی است، ضمن آن که اقتصاد در کشور ما از بروکراسی ناشی از دولتی شدن بیش از حد اقتصاد رنج میبرد؛ به این مشکل باید مشکل پیری جمعیت و کاهش تدریجی نیروی جوان در سالهای پیش رو را نیز افزود.
واقعیت تاسف باری که وجود دارد این است که در سالیان اخیر، آن طور که باید و شاید ما اقدام مناسبی برای حل این مشکل انجام نداده ایم و بلکه برعکس در دو دهه پس از پایان جنگ تحمیلی، سیاست اصلی کشور بر کنترل جمعیت بوده که مقام معظم رهبری نیز نسبت به این اشتباه صورت گرفته و تداوم آن چندین بار دلسوزانه و دردمندانه هشدار و تذکر دادهاند.
با وجود این مخاطرات و آسیبها، نباید از یاد ببریم که کشور ما در عین حال دارای فرصتها و امتیازات خاص و مهمی است که از جمله آنها باید به ظرفیت بالای نیروی انسانی اشاره کرد.
هم اکنون ایران اسلامی با داشتن 10 میلیون فارغ التحصیل دانشگاه، 4 میلیون دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی، بیش از 65 هزار عضو هیات علمی و نیز جمعیت جوان 31 درصدی دارای یک فرصت و ظرفیت بسیار مهمی در بخش نیروی انسانی است که ما باید این توان را در پیشبرد اهداف مقرر در اقتصاد مقاومتی به خوبی بکارگیری کنیم و گرنه چه بسا همین ظرفیت خودش در اثر غفلت و تنبلی و بی برنامگی ما به یک آفت و نقطه ضعف جدی تبدیل شود.
چنانچه ما میخواهیم که اقتصاد مقاومتی در ابعاد مختلف به شکل جدی محقق شود، لازمه آن در درجه اول خودباوری مردم و مسؤولان و زمینه سازی برای این مهم و در وهله بعد، تلاش به منظور ارتقای سطح مهارتی افراد جامعه به ویژه متخصصان و جوانان است.
متاسفانه نظام آموزش و پرورش و همچنین نظام آموزش عالی کشور ما در زمینه توانمندسازی و ارتقاء مهارت دانش آموزان و دانشجویان، چندان موفق نبوده و نمره قبولی دریافت نکرده است که در این خصوص البته در سالهای اخیر کارهای خوبی شروع شده اما باید بدانیم مادامی که این نقطه ضعف برطرف نشود، ما نمی توانیم به شکل مطلوب به اهداف مهم اقتصادی کشور در عرصه توسعه و پیشرفت دست یابیم.
انتهای پیام / 137