قم نيوز : دادستان عمومی و انقلاب قم از رویکرد جدید کمپ اجباری ترک اعتیاد در این استان خبر داد و آن را درکشور کم نظیرو موثر دانست.
به گزارش قم نیوز مهدی کاهه روز چهارشنبه افزود: کمپ اجباری ماده ۱۶ معتادینی که تمایل به ترک نداشته و از سطح شهر جمع آوری شدهاند را تحت پوشش قرار میدهد و بمدت ۹۰ روز تحت مراقبت و پاکسازی قرار میگیرند اما در قم رویکرد دینی توأم با علم روانشناسی برای تغییر رفتار بنیادی معتادین و حذف اجبار و خشونت از مراحل درمان استفاده که در میزان بهبودی و آمار عدم بازگشت به اعتیاد به روش ترک اعتیاد خشک (بدون استفاده از متادون) که در کشور کم نظیر است بسیار چشمگیر و مطلوب و اثر گذار بوده است.
وی اضافه کرد: فضاسازی و ایجاد محیطی سالم و با نشاط با استفاده از درختکاری، رنگ آمیزی و نورپردازی، راه اندازی کارگاههای اشتغال از جمله منبت کاری برای فرار از بیکاری، برگزاری مسابقات ورزشی به روش ورزش کردن خودهمیار تصحیح روش NA، استفاده از استعداد آنان برای برگزاری کلاسهای قران خوانی و مراسمات مذهبی و … تنها بخشی از اقدامات صورت گرفته برای دستیابی به بالاترین سطح مطلوب بازدهی کمپ ماده ۱۶ در قم بوده است.
وی گفت: یکی از شاخصههای تحول بنیادی ترک اعتیاد که قم را متمایز از سایر استانها نموده، نگاه حرفهای به ترک اعتیاد در این استان با پیگیری وضعیت معتادین پاک شده پس از ترخیص جهت جلوگیری از قطع ارتباط با این افراد به وسیله روانشناسان، روحانیون و استفاده از مددکاران پایگاههای خدمات اجتماعی در تمامی سطح شهر بوده است.
در این استان ۱۴ مرکز دولتی و ۸۷ مرکز خصوصی در زمینه درمان معتادان فعالیت میکند. و ۲ مرکز ترک اعتیاد اجباری مشمول ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر فعال است. ۵۱ سازمان مردم نهاد نیز در زمینه درمان اعتیاد و صیانت از بهبود یافتگان کار می کنند.