قم نيوز : عضو مجلس خبرگان رهبری تقریب بین مذاهب اسلامی را از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران دانست و گفت: امروز یکی از مهمترین نیازهای جهان اسلام توسعه روابط تقریبی بین مذاهب اسلامی است.
به گزارش قم نیوز آیت الله احمد مبلغی در دیدار با جمعی از طلاب علوم دینی از کشور ترکیه که به ایران سفر کرده بودند، اظهار داشت: افترا نسبت به خداوند، به انزوا رفتن دین و ظهور الحاد از آثار منفی نگاه غیر عمیق و دقیق نسبت به دین است.
وی ادامه داد: اگر طلبه، دانشجو و یا هر مدعی علم و دین مداری، بدون تحقیق و شناخت عمیق و دقیق نسبت به دین، از دین سخن بگوید، آفتها و خطراتی را متوجه دین خواهد کرد؛ خطراتی که در نهایت در ظهور و بروز پدیدههایی مانند الحاد نسبت به خداوند و به انزوا رفتن دین در جامعه منتهی خواهد شد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: در منطقه کسانی مانند داعش با تفکرات خطرناک و خشن، به تصور خود برای دین کار میکردند، ولی با عملکرد خود، جوانان، مردم و نسلها را نسبت به دین بدبین، چهره دین اسلام را مشوش و زمینه را برای ایجاد شرک، الحاد و دین گریزی فراهم کردند و این گناه نابخشودنی است.
وی با اشاره به اینکه دین خداوند وسیع و بزرگ است و ما آن را کوچک نکنیم، گفت: دین اسلام قادر به پاسخگویی به همه نیازها و مسائل است ولی ما باید با به کار گرفتن ابزار درست تحقیق، در عمل کوشش کنیم تا به دین برسیم، اگر بدون تحقیق و شناخت، نسبت به دین حرف بزنیم مسئولیت اتفاقات حاصل در میان نسلهای جدید بر عهده ما میباشد.
آیت الله مبلغی اظهار داشت: آموزش زمینه را برای تحقیق فراهم میکند، ولی با آموزش صرف، انسان فقیه نمیشود، اجتهاد به معنای یک تحقیق علمی و اساسی و انجام نهایت کوشش به صورت تحقیقی است.
وی گفت: امروزه علما و فقها باید با ابزار تحقیق به این نیازها و مسائل مستحدثه پاسخ دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آفتهای علم بدون تحقیق گفت: اگر ما طلبه یا دانشجو شدیم ولی تحقیق نداشته باشیم فعالیتهای ما آسیبهای زیادی را متوجه جامعه و دین خواهد کرد، بنابراین در هر سطحی که هستیم باید ابزار تحقیق و پژوهش را بویژه نسبت به دین جدی بگیریم.
نقش ایران و ترکیه در تقریب
وی با اشاره به مشترکات زیاد بین دو کشور ایران و ترکیه از نظر تاریخی و اجتماعی، گفت: باید تقریب میان دو کشور نسبت به کشورهای دیگر عمق، ابعاد و جلوههای بیشتری پیدا کند.
آیت الله مبلغی ادامه داد: ایران و ترکیه با وجود آن که یکی عمدتاً شیعه و دیگری سنی مذهب است، اما از آنجا که هر دو به عنوان دو کشور بزرگ اسلامی و دارای علایق اسلامی هستند، باید تقریب بین خود را بیشتر از کشورهای دیگر مورد توجه قرار دهند و همگرایی تأثیرگذاری را در جهت تقویت بنیادهای تقریب مذاهب و وحدت امت اسلامی در پیش بگیرند.
وی گفت: علمای این دو کشور به ویژه میتوانند در زمینه برجستهکردن مشترکات پایه ای اسلام نقشی اساسی را در ایجاد وحدت امت ایفا کنند.
انتهای پیام / 137