قم نيوز : شوئه یانگ لی ، امروز با حضور در دفتر آیت الله العظمی همدانی در تهران با گفتن شهادتین مسلمان شد، مذهب شیعه را انتخاب کرد و از علاقه خود به کباب و بربری ایرانیان سخن گفت.
به گزارش قم نیوز شوئه یانگ لی، جوان 27 ساله اهل چین، دارای لیسانس عمران و دانشجوی زبان انگلیسی، امروز (سه شنبه 15 مرداد ماه) با حضور در دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی در تهران (خیابان ری، مسجد و حسینیه همدانی ها) با گفتن شهادتین مسلمان شد، مذهب شیعه را انتخاب کرد و نام حمید را برای خود برگزید.
لی که مترجم زبان چینی و انگلیسی است در سال 2016 در یک پروژه تولید نیرو در پاکستان مشغول به کار بود و همان جا با اسلام و تشیع آشنا شد و تصمیم گرفت مسلمان شود.
وی در این ارتباط به خبرنگار ما گفت: من یک همکاری و هم اتاقی مسلمان داشتم که بسیار مهربان، خوش اخلاق و با گذشت بود و نوع رفتار او تاثیر زیادی بر روحیه و باورهای من گذاشت و از همان جا جرقه مسلمان شدنم زده شد.
خبرنگار ما از یانگ پرسید «آیا زمانی که علاقه مند شدید مسلمان شوید از تبلیغات سوء برخی رسانه ها علیه اسلام و مسلمانان آگاه بودید و با این اطلاع، چنین تصمیمی گرفتید یا خیر».
این جوان 27 ساله چینی در پاسخ گفت: من اطلاع دقیقی از تمام این تبلیغات و در واقع پروپاگاندا داشتم اما از یک سو می دانستم حقیقت ندارد و از سوی دیگر به دلیل همزیستی مسالمت آمیز مسلمانان چهره واقعی اسلام را از نزدیک مشاهده کردند.
شوئه یانگ که شادی و نشاط مسلمان شدن در چهره و کلام اش کاملا هویدا بود به خبرنگار ما گفت: برخی از کشورها که اجازه دهید اسم آنها را نبرم که نمی توانند مستقیما به جنگ نظامی با اسلام و مسلمانان اقدام کنند، با تزریق پول های هنگفت گروهک های تروریستی کودک کش و خطرناکی مانند طالبان، داعش و جبهه النصره را در برابر اسلام سراسر محبت و مهربانی علم کردند اما اسلام شناسان واقعی که دارای روحیه آزاد و فطرت پاک هستند، می دانند که این خشونت ها هیچ ارتباطی با اسلام ندارد.
بنا بر این گزارش، لی در جریان مسلمان شدن اش گفت که بیش از دو هزار سال از فرهنگ چین و ایران با هم پیوند خورده است و در بسیاری از کتب و اماکن تاریخی چین نام ایران و برخی از دانشمندان، شعرا و پژوهشگران مشهور ایرانی و فارسی زبان آمده است. من زمستان سال 1397 برای اولین بار برای گردشگری به ایران آمدم و چون شناختی از گذشته با فرهنگ ایران داشتم، علاقه ام به ایرانیان با مشاهده رفتار مهربانانه آنان بیشتر و بیشتر شد.
لی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که «با کدام یک از شخصیت های برجسته ایرانی آشناست»، گفت: «حافظ، داریوش، کوروش کبیر و شاه عباس صفوی» را بیش از سایر شخصیت های ماندگار تاریخ ایران می شناسم.
این جوان 27 ساله چینی گفت: ایرانیان غذاهای خوشمزه و لذیذ بسیاری می پزند اما من در میان آنها بربری و کباب را بیش از همه دوست دارم.
خبرنگار ما از لی پرسید: «واکنش خانواده شما به مسلمان شدن تان چه بود؟». او پاسخ داد: «خانواده من بسیار آزادمنش هستند و با شنیدن دلایل مسلمان شدن ام واکنش مثبتی به آن نشان داده و حتی از من حمایت کردند.»
آیت الله «سید باقر آیت میردامادی» نماینده آیت الله العظمی نوری همدانی در تهران و فقیه مکتب اهل بیت (ع) در جریان مسلمان شدن شوئه یانگ لی به ارایه توضیحاتی درباره ویژگی های مسلمانان پرداخت و اظهار کرد: آقای لی! اگر زمانی اشتباهی از مسلمانان مشاهده کردید، لطفا آن را به پای اسلام ننویسید. اسلام دین مهربانی، گذشت و اخلاق است و خشونت هیچ جایی در این دین آسمانی ندارد.
این گزارش می افزاید، حجت الاسلام والمسلمین «سید ناصر احمدی» از اعضای دفتر آیت الله نوری همدانی در تهران و امام جماعت مسجد طوس نیز توضیحاتی درباره دو مذهب تشیع و جماعت (سنت) ارایه کرد و از شوئه یانگ پرسید «آیا با این دو مذهب آشنا هستی؟» این شهروند چینی پاسخ داد: تا حدودی با این مذهب آشنا هستم اما شناخت بیشتری نسبت به امام علی (ع) و امام حسین (ع) دارم و با آگاهی و از روی اختیار مذهب تشیع را انتخاب کردم.
بنا بر این گزارش، شوئه یانگ نام حمید را برای خود انتخاب کرد و درباره علت این نام به خبرنگار ما گفت: حقیقت اش را بخواهید مهمترین دلیل ام برای انتخاب این نام، آهنگ زیبای آن است.
حجت الاسلام والمسلمین سید ناصر احمدی توضیحاتی درباره نحوه مسلمان شدن و گفتن شهادتین به لی ارایه کرد و این شهروند چینی با گفتن «شهادتین «اشهد ان لا اله الا الله و اشهد ان محمد رسول الله و اشهد ان علی ولی الله مسلمان شد» و به این صورت نام وی حمید لی شد.
بنا بر این گزارش، آیت الله سید باقر آیت میردامادی و حجت الاسلام والمسلمین احمدی در پایان تعدادی از کتاب های آیت الله العظمی حسین نوری همدانی این مرجع تقلید جهان تشیع از جمله رساله علمیه این مرجع تقلید را به لی هدیه دادند.
یادآور می شود، بنا بر اظهار نظر میردامادی و احمدی، طی فعالیت ۱۵ ساله دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی در تهران، بیش از ۳۰ نفر با حضور در این دفتر، مسلمان شده و مذهب تشیع را برگزیدند و بیش از ۳۰ نفر نیز مستبصر (شیعه) شدند.