جمعه ۱۲ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۳۰
کد مطلب : 82642
منبع : دارالقران علامه طباطبائی

آیت‌الله استادی :اگر علامه طباطبایی نبود تحول در حوزه ایجاد نمی شد

قم نيوز : استاد تفسیر حوزه علمیه تاکید کرد: علامه طباطبایی جز کسانی است که واقعا در حوزه تحول ایجاد کرد و اگر ایشان نبود علوم معقول و تفسیر قرآن در حوزه کمرنگ می ماند.
آیت‌الله استادی :اگر علامه طباطبایی نبود تحول در حوزه ایجاد نمی شد
آیت‌الله استادی :اگر علامه طباطبایی نبود تحول در حوزه ایجاد نمی شد
به گزارش قم نیوز آیت‌الله رضا استادی، استاد حوزه علمیه عصر پنجشنبه 11 مهرماه در مراسم گرامی‌داشت آیت‌الله شیخ هادی فقهی، مترجم کتاب سنن النبی، در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) با حضور آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مسعودی خمینی، با اشاره به فلسفه برپایی این نوع جلسات گرامیداشت گفت: وقتی به منزل کسانی مانند آیت الله طباطبایی می‌رویم باید بررسی کنیم که ایشان چگونه زندگی کرده است که افراد زیادی به سمت او جلب و جذب شدند.

وی با بیان اینکه به محض ورود علامه طباطبایی زمانی نگذشته بود که استادان و فضلای آن دوره، دور ایشان جمع شدند ادامه داد: این مسئله ریشه در ویژگی های برجسته علامه دارد.

آیت‌الله استادی با بیان اینکه اولین ویژگی علامه، ملابودن و دانش بالای او بود که عمدتا آن را در ده سال اول طلبگی به دست آورده بود تصریح کرد: من نشنیدم کسی به درس ایشان برود و آن را نپسندد به خصوص وقتی جلد اول تفسیر ایشان منتشر شد افراد بیشتری هم جذب درس او شدند.

این استاد حوزه اظهار کرد: علامه که به قم آمد وضع فلسفه، تفسیر و عقاید و ... به خوبی مطرح شد و عده ای از افاضل و کسانی مانند آیت‌الله العظمی مکارم و آیت الله مصباح در محضر ایشان تحصیل تفسیر و فلسفه کردند.

وی با بیان اینکه علامه علاوه بر تهذیب به صورت جدی به فلسفه و فقه و اصول پرداخت بیان کرد: تهذیب در کنار تحصیل جواب می دهد یعنی فرد باید هم ملا و هم مهذب باشد به خصوص در این زمانه که فریاد از همه جا بلند است  که حوزه باید پاسخگوی سؤالات باشد و دین  مردم را تقویت کند بنابراین اگر کسی ملا نباشد کاری از او ساخته نیست.


تواضع علامه

آیت‌الله استادی اظهار کرد: دومین ویژگی علامه تواضع و فروتنی بیش از حد او بود؛ تواضع در رفت و آمد و تواضع علمی که زبانزد و سرآمد و مایه تعجب بسیاری از افراد بود؛ وقتی به او گفتند که کتاب برای مدارس و دبیرستان بنویس هم نوشت و از آن ابا نکرد.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اصل تواضع در این است که انسان حق را قبول کندکه برخی قبول نمی کنند ولی ایشان این ویژگی را داشت اضافه کرد: خصوصیت دیگر ایشان زهد بالای او بود، وی با وجود داشتن این همه علاقه مند و مرید، اهل مرید و مراد بازی نبود و مکررا تنها در خیابان راه می رفت بدون اینکه کسی همراه او باشد.

آیت‌الله استادی با  بیان اینکه برخی بازده زیادی ندارند ولی برداشت زیادی دارند و برخی تنها برداشت دارند تاکید کرد: علامه بدون اینکه برداشت مادی داشته باشد بازده زیادی داشت و کسی به معنای واقعی در حوزه تحول ایجاد کرد ایشان بود؛ در آن دوره تفسیر جلوه ای نداشت ولی او بدون هیچ گونه توقعی بزرگترین تفسیر را نوشت.

وی افزود: ما در این جلسات که حضور می یابیم باید از شخصیت کسانی مانند علامه و غیرت  دینی و علمیت او عبرت و درس بگیریم؛ وی در دوره ای که ممکن بود دین مردم متزلزل شود با زندگی ساده ای که داشت به تقویت دین مردم پرداخت.

آیت‌الله استادی با اشاره به اینکه توسل ایشان به اهل بیت از دیگر ویژگی های مثال زدنی او بود بیان کرد: علامه با این عظمت روضه را ترک نمی کرد.


توسل رکن پیشرفت

وی تاکید کرد: توسل برای رشد طلاب و اهل علم، رکن است و اگر کسی از آن غفلت کند به جایی نمی رسد البته توسل به معنای اینکه درس را کنار بگذاریم و صبح و عصر و شب در حرم و جمکران و ... باشیم نیست.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: ما باید دنبال تحصیل خصوصیات علامه برای به کاربردن آن توسط خودمان باشیم؛ ایشان تحولی در علوم معقول، تفسیر و معنویت و اخلاق و در تمامی ابعاد ایجاد و حوزه قم را احیاء کرد و اگر ایشان نبود معقول و تفسیر کمرنگ می ماند.

وی با بیان اینکه دو نوع تفسیر تقلیدی و اجتهادی داریم بیان کرد: تفسیر ایشان از ابتدا مسیر اجتهادی داشت ولی امروز نمی دانم با این همه خدمات چرا برخی علیه ایشان و تفسیر وی صحبت می کنند و می گویند اینکه ایشان چون خبر واحد را در تفسیر حجت نمی دانسته پس بسیاری از مطالب از دست رفته است در حالی که این حرف درست نیس زیرا روایات صحیح واحد در تفسیر بسیار اندک هستند.

آیت‌الله استادی با بیان اینکه شاگردانی که از ایشان باقی مانده است از آثار ماندگار علامه است اظهار کرد: حوزه و طلاب جوان باید قدر خدمات بزرگان را بدانند و از آن درس بگیرند.

این استاد  حوزه با تجلیل از شخصیت آیت الله فقهی با بیان اینکه ایشان از افراد پاک و خوب بودند و خوبی خود این افراد  بود که در محضر فرد بزرگواری مانند علامه تحصیل کردند تاکید کرد: ما هم باید در این مسیر حرکت کنیم و اگر آنان نمره 20 داشتند ما حداقل بدون نمره نباشیم.

انتهای پیام/ 110
https://qomnews.ir/vdcb50bw.rhb5apiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما