قم نيوز : قم نیوز: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم عنوان کرد: اگر روند افزایش مصرف به همین صورت ادامه یابد پروژه انتقال آب از سرشاخه های دز فقط تا سال ۱۴۱۰ میتواند تامین کننده آب قم باشد.
به گزارش قم نیوز، عبدالحمید توکلیبینا امروز با اشاره به وضعیت استان قم از نظر منابع آبی اظهار داشت: استان قم در طول ۱۰ سال گذشته، هشت سال را با خشکسالی پشت سرگذاشته است و در طول این سالها همواره با فقر منابع آبی مواجه بوده است.
وی با اشاره به اینکه همچنان استان با کم آبی رو بهرو است، بیان کرد: در چنین شرایطی تامین آب مورد نیاز کاری دشوار است و هزینههای بسیاری را به دنبال داشته است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم از افزایش پنج درصدی مصرف آب از ابتدای سال جاری تا پایان تیر ماه خبر داد و یادآور شد: در حال حاضر متوسط مصرف آب در قم به ۳۹۰۰ لیتر در ثانیه رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه این میزان مصرف برای شهر قم با وجود کم آبی قابل توجه است، اذعان داشت: در حال حاضر نیمی از آب مورد نیاز شهر قم از طریق چاههای بستر رودخانه و دشت علی آباد و نیمی دیگر از محل اجرای بخش فوری اضطراری طرح انتقال آب از سرشاخههای دز به قم تامین میشود.
توکلی بینا با اشاره به اینکه در شهر قم شبکه دوم انتقال آب ویژه تامین آب آشامیدنی با کیفیت ایجاد شده و این طرح در نوع خود منحصر به فرد است، خاطرنشان کرد: در اجلاس جهانی آب که چندی پیش در فرانسه برگزار شد طرح آب و فاضلاب قم به عنوان یکی از شش طرح برگزیده ایران انتخاب شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه افزایش درجه هوا نسبت مستقیمی با میزان مصرف آب دارد، گفت: در سالهای اخیر دمای هوای قم یک درجه افزایش یافته است و این افزایش موجب شده است که میزان مصرف آب ۱.۵ درجه افزایش پیدا کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم با اشاره به اینکه برای تامین آب مورد نیاز قم پروژه انتقال آب از سرشاخههای دز اجرایی شده است و سال آینده شاهد به بهرهبرداری رسیدن این پروژه خواهیم بود، افزود: پروژه انتقال آب از سرشاخههای دز به قم با هدف تامین آب مورد نیاز مردم قم اجرایی شده است ولی اگر روند افزایش مصرف به همین صورت ادامه یابد این پروژه فقط تا سال ۱۴۱۰ میتواند تامین کننده آب قم باشد.