يکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : 83286
منبع : خبرگزاری ايرنا

تولید محصولات سالم گلخانه‌ای به دست بانوی توانگر قمی

قم نيوز : بانوی توانگر قمی با همت بلند و گام‌های استوار توانست نخستین تولیدکننده محصولات سالم گلخانه‌ای در استان قم باشد و با اشتغالزایی برای بانوان دیگر، کارآفرینی موفق در عرصه کشاورزی شده است.
تولید محصولات سالم گلخانه‌ای به دست بانوی توانگر قمی
تولید محصولات سالم گلخانه‌ای به دست بانوی توانگر قمی
به گزارش قم نیوز کشاورزی از مشاغلی است که معمولا مشقت زیادی به همراه دارد و بیشتر در حوزه کاری آقایان است، ولی این بار بانویی از قم توانسته است با پشتکار و انگیزه‌ای قوی به‌عنوان یکی از کشاورزان برتر شناخته شود.

عطیه تکیه‌ای نژاد روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در مقطع کارشناسی ارشد رشته کشاورزی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شده‌ام و در طول ۶ سال گذشته در حرفه گلخانه داری فعالیت دارم.

وی اضافه کرد: کار را از یک گلخانه و با کشت محصولات صیفی در بخش دستجرد استان قم آغاز نمودم و سپس کشت محصول فلفل دلمه را به دلیل داشتن بازار صادراتی مناسب به‌صورت تخصصی انتخاب کردم.

وی گفت: با توجه به این‌که سلامت فرد از خانواده آغاز می‌شود و خانواده باید محصول سالم مصرف کند، ایده تولید محصول سالم را عملیاتی نمودم.

تکیه‌ای نژاد بابیان این‌که منظور از سالم بودن محصول، نبود مواد سمی در آن است، افزود: محصولات سالم گلخانه‌ای در هر آزمایشگاهی آزمایش شود، هیچ مواد سمی در آن یافت نخواهد شد و این مساله به‌صورت مداوم از سوی کارشناسان بخش غذای سالم اداره کل استاندارد کنترل می‌شود.

وی گفت: من اولین تولیدکننده محصول سالم در استان قم بودم و سموم سنگین داخل محصولاتی که تولید نموده‌ام، در پایین‌ترین حد خود می‌باشد؛ درحالی‌که شرایط آب و هوایی استان قم باعث می‌شود سموم بیشتری در محصولات استفاده نماییم.

وی خاطرنشان کرد: تا حدودی از سوی سازمان جهاد کشاورزی قم حمایت شدم و زمین گلخانه از سوی این سازمان تامین شد.

بانوی کشاورز قمی بابیان این‌که این گلخانه حدود ۹ هزار مترمربع مساحت دارد، ادامه داد: از هر ۶ هزار مترمربع حدود ۷۰ تا ۸۰ تُن فلفل دلمه برداشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه دستجرد قم دارای منابع آبی باکیفیت ولی محدود است و به دلیل آب‌وهوای گرم، کشاورزی در این منطقه کمی مشکل‌تر از سایر مناطق است.

وی گفت: کارشناسان جهاد کشاورزی برای توسعه کار ایده‌هایی در اختیار ما قرار می‌دهند، ولی انتظار می‌رود این ایده‌ها ابتدا بومی‌سازی و سپس پیاده شود.

تکیه‌ای نژاد با انتقاد از نبود فرهنگ مصرف محصولات سالم، گفت: برای فروشندگان، محصولات سالم غذایی با سایر محصولات تفاوتی ندارد و اهمیتی به سالم بودن آن نمی‌دهند.

وی افزود: از سوی دیگر توان مالی پایین اقشار جامعه باعث شده افراد به برچسب سالم بودن محصولات غذایی توجه نکنند.

وی اضافه کرد: ۹۵ درصد محصولات تولیدی سالم گلخانه‌ای من در استان تهران استفاده و بخشی نیز به کشورهای همسایه صادر می‌شود.

تکیه‌ای نژاد گفت: هفت کارگر ثابت خانم در گلخانه کار می‌کنند و روزانه همین تعداد نیز کارگر متغیر در این مجتمع مشغول کار هستند.

وی با اشاره به این‌که سرمایه اولیه این طرح حدود ۱۰ میلیارد ریال بود، افزود: مسائل مختلفی ازجمله وارد نشدن مواد شیمیایی کشاورزی مثل کود، سم و بذر و همچنین سازه‌های گلخانه‌ای به دلیل تحریم، تولید را با چالش‌هایی مواجه نموده و سرمایه اولیه افزایش چندانی نداشته است.

انتهای پیام/ 110
https://qomnews.ir/vdcg3x97.ak9w74prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما