قم نيوز : معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: میزان تولید ژل رویال بهعنوان یک ماده غذایی ارزشمند درقم نسبت به سال قبل تاکنون ۶۶ درصد افزایش یافته است.
به گزارش قم نیوز علیاصغر همت بیان کرد: با توجه به اهمیت تولید ژل رویال ازنظر غذایی و اقتصادی، سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری شرکت تعاونی زنبورداران استان، کارگاههای آموزشی روشهای نوین استحصال ژل رویال را برای زنبورداران استان برگزار کرد که بر همین اساس شاهد افزایش سطح تولید این محصول درقم هستیم.
وی افزود: استحصال ژل رویال اکنون درقم از سطح ۱۳۵ کیلوگرم فراتر رفته که این موضوع موجب افزایش فرصتهای شغلی و ایجاد ارزشافزوده اقتصادی قابلتوجه در این بخش شدهاست.
وی دربیان اهمیت غذایی ژل رویال توضیح داد: ژل رویال یک مادهشیری رنگ است که صرفا غذای اختصاصی ملکه زنبورها بهحساب میآید، این ماده بسیار پرانرژی و مقوی بوده که دارای خواص درمانی و فواید زیاد برای سلامت افراد است.
همت گفت: این ژل در تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد مغز، افزایش انرژی، تنظیم فشارخون، بهبود مرض قند، پیشگیری از پوکی استخوان، تسریع در بهبود زخم و بسیاری موارد دیگر برای بدن انسان موثر است.
وی بیان کرد: افزایش میزان تولید ژل رویال درقم را بهعنوان یک راهبرد همچنان دنبال خواهیم کرد و در این زمینه حمایتهای لازم از زنبورداران استان به عمل خواهد آمد.
شرکت تعاونی زنبورداران استان با حدود ۵۰۰ عضو درزمینهٔ آموزش، تحقیق، ترویج، توسعه، تولید و پخش عمده محصولات طبیعی زنبورعسل و تأمین داروها، مکملها و لوازم موردنیاز صنعت زنبورداری در قم فعالیت میکند.
کلنیهای زنبور درهمه بخشهای پنجگانه قم شامل کهک، جعفریه، سلفچگان، خلجستان و مرکزی توسط زنبورداران استان مورداستفاده قرار میگیرند و بهطور متوسط از هر کلنی ۱۵ کیلوگرم عسل به دست میآید.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.