دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۵۱
کد مطلب : 8533
برای اولین بار اجرا شد؛

طرح بارورسازی گاوهای شیری

قم نيوز : قم نیوز: مدیرکل دامپزشکی استان قم از اجرای طرح بارورسازی گاوهای شیری برای اولین بار در استان قم خبر داد.
طرح بارورسازی گاوهای شیری
به گزارش قم نیوز، مهدی رفیعی امروز با اشاره به طرح بارورسازی گاوهای شیری اظهار داشت: این طرح به صورت موفقیت‌آمیز به همت پژوهشگران مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم برای نخستین بار انجام شد.

وی با اشاره به دلایل نازایی دام‌ها بیان کرد: برخی از گاوهای شیری به دلیل قرار گرفتن در معرض برخی بیماری‌ها دچار نازایی می‌شوند و امکان استفاده از گاوهای شیری از بین خواهد رفت.

مدیرکل دامپزشکی استان قم ادامه داد: بارور نشدن گاوها نه تنها برای دامداری‌ها به صرفه نیست بلکه هزینه‌های بسیار فراوانی را به دنبال داشته و موجب ضرر و زیان دامداران می‌شود به همین دلیل این گاوها برای خارج شدن از چرخه محیط زیست زیر تیغ کشتارگاه‌ها می‌روند.

وی با تبیین روش‌هایی که می‌تواند موجب ادامه حیات گاوهای شیری شود تصریح کرد: در این روش‌ها از تخمک‌های فعال و مفید این گاوهای غیر بارور برای تولید جنین استفاده شود.

رفیعی از جمله روش‌های استفاده بهینه از گاوهای شیری غیر بارور را روش ICSI عنوان کرد و گفت: در این روش‌ها می‌توان تخمک‌ها را افزایش داد و به تولید جنین‌ پرداخت که این طرح در بحث تجاری تاثیر بسزایی دارد.

وی افزود: استفاده از روش ICSI که در بحث تجارت مطلوب تاثیر دارد می‌تواند موجب افزایش نسل گاوهای ارزشمند شود.

مدیرکل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه در زمینه باروری، بحث انتقال و تولید جنین در دنیا آغاز شده است تصریح کرد: تولید جنین برای نخستین بار در استان قم رخ داده است در حالی که تمام روش‌های قبلی وارداتی بود.

وی با ابراز خرسندی از بومی سازی علم ژنتیک بیان کرد: تحقیق‌ها در زمینه علوم ژنتیکی در ایران نه تنها مفید واقع شد بلکه کارشناسان و متخصصان جهاد دانشگاهی واحد استان قم توانستند این موفقیت را کسب کرده و این علم را بومی کنند.

رفیعی با تاکید بر اینکه طرح بارورسازی گاوهای شیری طرحی کاملا بومی است تصریح کرد: با اجرای این طرح خودباوری در متخصصان کشورمان تقویت شده و از این پس بدون راهنمایی کشورهای خارجی نیز می‌توانیم به تولید علم و ایده بپردازیم.

وی اضافه کرد: تولید جنین در کشور نیاز بخش داخلی را تامین و واردات از کشورهای بیگانه را قطع خواهد کرد.

رفیعی با ابراز خرسندی از برطرف شدن نگرانی‌های دامداران مبنی بر هدایت گاوهای غیر بارور گفت: اجرای این طرح موجب تغییر نگرش دامداران برای هدایت گاوهای ارزشمند خود به کشتارگاه‌ها می‌شود.

وی تولید تخمک و جنین ارزشمند را موجب فرآیند درآمدزایی در کنار صنعت دامپروری دانست و گفت: اجرای این طرح افزایش ارزش افزوده در بخش صنعت دامپروری را به دنبال خواهد داشت.

مدیرکل اداره دامپزشکی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه مشترک با جهاد دانشگاهی، نظام دامپزشکی و اداره کل دامپزشکی عنوان کرد: زمینه‌های مشترک بسیاری برای ادامه تحقیقات در این تفاهم‌نامه ذکر شده که اگر این تحقیقات تکمیل و عملیاتی شود پس از طی روال اداری، اقدام به راه‌اندازی مرکز تحقیقات دام و طیور خواهیم کرد.

وی یادآور شد: در این خصوص باید بخشی از مجوزها از سوی وزارت جهاد کشاورزی صادر شود که در این راستا مکاتبات اولیه انجام شده است.

رفیعی خاطرنشان کرد: بخشی دیگر از مجوزها نیازمند تائیدیه‌های پزشکی است که سازمان دامپزشکی و اداره کل دامپزشکی نسبت به اعلام آن اقدام می‌کنند.

انتهای پیام/۱۰۵
https://qomnews.ir/vdca.enak49nme5k14.html
نام شما
آدرس ايميل شما