قم نيوز : کارگردان قمی سینمای ایران حضور فیلم های کوتاه و مستند برگزیده را در سینماهای مردمی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر مغتنم دانست.
به گزارش قم نیوز سعید نجاتی که فیلم کوتاه وی با عنوان «دابُر» به عنوان یکی از ده فیلم کوتاه برتر جشنواره سی و هشتم فیلم فجر انتخاب شده است با بیان این که فیلم کوتاه نیز بخشی از سینماست و باید مورد توجه جشنواره فیلم فجر قرار گیرد اظهار کرد: برخی بر این باورند که فیلم کوتاه و فیلم مستند با وجود داشتن جشنواره های مستقل یعنی جشنواره فیلم کوتاه تهران و جشنواره سینما حقیقت، نیازی به حضور در جشنواره فیلم فجر ندارند، در حالی که باید گفت فیلم کوتاه هم به مانند فیلم های بلند، سینماست و در یک فضای حرفه ای تولید می شود، اما تنها تفاوت آن در این است که زمان فیلم کوتاه محدودتر است.
وی که در یکی از برنامه های تلویزیونی مرتبط با پوشش سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر سخن می گفت افزود: بنده حتی معتقدم صاحبان فیلم های کوتاه مانند صاحبان فیلم های بلند باید این امکان را داشته باشند که فیلم خود را شخصا به جشنواره فیلم فجر ارائه دهند تا این فیلم ها در یک هیئت انتخاب بازبینی و برترین ها انتخاب شوند، نه این که صرفا فیلم های برگزیده جشنواره های فیلم کوتاه امکان حضور در جشنواره فجر را پیدا کنند.
این هنرمند جوان قمی در عین حال تأکید کرد: همه تلاش من در عرصه فیلم کوتاه این بوده و هست که برای ساخت فیلم، بر روی موضوعاتی دست بگذارم که شاید در نگاه اول، سخت تر به نظر می رسند و کمتر کسی به سراغ آنان می روَد.
فیلم کوتاه و تلنگر زدن های اجتماعی
همچنین در این برنامه محمدرضا مقدّسیان به عنوان کارشناس فرهنگی و منتقد سینما، دغدغه فیلم کوتاه را تلنگر زدن های اجتماعی عنوان کرد و بیان داشت: فیلم «دابُر» هم یکی از فیلم های دغدغه مند و مسئله محور است که تلاش داشته تا برای ارائه فهم مشترک در خانواده ها و بویژه روابط والدین و فرزندان در کنار برقراری ارتباط با مخاطب قدم بردارد و به همدلی با مخاطبان برسد.
جشنواره فیلم فجر سبد سینمای ایران است
وی اضافه کرد: واقعیت این است که با وجود همه جشنواره های مختلف موجود در کشور مانند جشنواره فیلم کوتاه تهران، جشنواره سینما حقیقت، جشنواره کودک و نوجوان و یا جشنواره فجر بین الملل ، سبد واقعی یک ساله سینمای کشور تنها در بخش ملی جشنواره فیلم فجر رونمایی می شود و توجه های بسیاری در اطراف این جشنواره به وجود می آید که البته این توجه ها می تواند برای سینمای کوتاه و سینمای مستند هم مفید باشد.
سینمای کوتاه یا مستند نیازی به قربان صدقه رفتن ندارند
مقدسیان با اشاره به این که سینمای کوتاه یا مستند نیازی به قربان صدقه رفتن ندارند بیان داشت: تمام صحبت در این است که سینمای کوتاه و سینمای مستند هم بتوانند مانند سینمای داستانی بلند در جشنواره فیلم فجر رقابت کنند تا این رویداد به معنای حقیقی کلمه، سبد سینمای ایران باقی بماند.
وی تصریح کرد: نکته در این است که اهالی سینمای کوتاه و سینمای حقیقت نیاز دارند تا در این سبد سینمایی یعنی در جشنواره فیلم فجر دیده شوند که البته لازم است تا سازوکار دقیق تر این مسئله هم روشن باشد.