سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۵۳
کد مطلب : 87206
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر حوزه های علمیه در نامه‌ای به شیخ الازهر:

حوزه علمیه قم آماده تبادل تجربیات خود با مراکز دینی جهان است

قم نيوز : آیت الله اعرافی گفت:حوزه علمیه قم آماده آغاز فصل جدیدی از همفکری‌ با مراکز علمی و دینی دنیا است.
حوزه علمیه قم آماده تبادل تجربیات خود با مراکز دینی جهان است
حوزه علمیه قم آماده تبادل تجربیات خود با مراکز دینی جهان است
به گزارش قم نیوز آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه در نامه‌ای خطاب به احمد الطیب، رئيس الازهر مصر با اشاره به شیوع بیماری کرونا در جهان و کشور‌های مختلف اسلامی، برای مبتلایان به این بیماری آرزوی سلامتی نمود و ضمن تاکید بر ادامه روند آموزشی حوزه‌های علمیه با استفاده از بستر فضای مجازی بر آمادگی حوزه علمیه قم برای تبادل تجارب علمی و پژوهشی و فرهنگی به ویژه در عرصه مجازی را اعلام کرد.

در این نامه آمده است:

حادثه ناگوار انتشار ویروس کرونا مایه رنج و مصیبت کشور‌ها و ملت‌ها و موجب غم و اندوه رهبران ادیان و شخصیت‌ها و عالمان اسلامی شده است. حوزه‌های علمیه و بزرگان دین در قم و ایران با تأسی به رهبری معظم و مراجع عظام دامت برکاتهم ضمن ابراز همدردی با داغدیدگان و مصیبت زدگان و رنج کشیدگان از پیروان همه ادیان به ویژه آسیب دیدگان از دنیای اسلام، آرزوی رحمت الهی برای جان باختگان و شفای عاجل برای بیماران را از خدای منان دارد و بر اهمیت تنظیم همه امور وبرنامه‌ها بر اساس توصیه‌ها و دیدگاه‌های کارشناسان و متخصصان و مسئولان تاکید داشته و در این زمینه پیشگام و همراه و هماهنگ بوده اند.

حوادث و بلایای طبیعی در منطق اسلام عزیز پدیده‌هایی آمیخته با حکمت است برای آزمون بشر و زمینه ساز تکامل رشد و تعالی انسان و نیز هشداری برای بیداری آدمی و مایه بصیرت نسبت به مبدا و معاد و نیز عاملی در جهت پیشرفت‌های علمی جامعه بشری است و وظیفه عالمان دین تحکیم مبانی اعتقادی و توجه به ضرورت اصلاح و تزکیه نفس و صیانت جامعه از ناهنجاری‌ها و آلودگی‌ها و نیز توجه به قدرت لایزال خداوند متعال و توسل به ذات اقدس الهی و روح مطهر نبی مکرم اسلام و اولیای الهی، اهتمام به دعا و مناجات و تضرع در پیشگاه خداوند و نیز احیا و تقویت رویکرد معنوی و روحی و اخلاقی و عبادی است.

الهیات و کلام وحیانی-عقلانیِ دین، هیچگاه اسیر دو قطبی‌های ساختگی میان علم و دین و نیز درمان و دعا نبوده و نخواهد شد. انسان مومن در منطق الهی در عین پذیرش نظام طبیعی و علّی، هم به بهداشت و درمان و نظام سلامت ارج می‌نهد و همزمان قدرت لایزال الهی را محیط و برتر می‌داند و دست نیاز و توسل به پیشگاه خداوند بالا می‌برد.

توسعه تحقیقات و پژوهش‌های ناظر به معالجه آسیب‌ها و معضلات اجتماعی و حوادث طبیعی، تقویت مشارکت فعالانه در پدافند غیر عامل، استمرار شور و نشاط اجتماعی و اقتصادی وظیفه‌ای سترگ بر دوش همه نخبگان و فرهیختگان و مسئولان است و در این میان به ویژه رهبران و عالمان دنیای اسلام در ابعاد اجتماعی و فرهنگی و اعتقادی و بازتاب‌های آینده مسئولیت مضاعفی دارند و برخورد با این موضوع نیازمند نگاه جامع و همدلی و همکاری همگانی همه مراکز و دانشگاه‌ها و مجامع علمی اسلامی و رجوع به سرمایه بی نظیر اسلام و قرآن کریم است.

جوامع انسانی در شرایط خطیر کنونی به شدت نیازمند آرامش و اعتماد و مهربانی و صمیمیت هستند و این شرایط بهترین فرصت است تا ضمن بیداری فطرت‌های انسانی، ایمان به ذات لایزال مبدا هستی و تعالیم حیات بخش و جامع اسلامی و فضیلت‌های اخلاقی و عبادت و نیایش و بازگشت به اصول فطری و انسانی به عنوان کارآمدترین راه‌ها تبلیغ و ترویج شود. تعالیم تابناک دین خاتم می‌تواند در این صحنه دشوار منادی و پیشگام روحیه استوار و اراده پولادین و عزم و امید و نشاط و خلاقیت و پیشرفت و پیروزی در همه صحنه‌ها در جهان اسلام و برای همه بشریت باشد.

روشن است که نباید از خطر استکبار جهانی و طاغوت‌های شیطانیِ دشمن انسانیت و بدخواهان کشور‌ها و ملت‌های مستقل که خود عامل بسیاری از مصیبت‌ها و فساد‌های روی زمین هستند غفلت ورزید و باید هوشمندانه آن را در برنامه‌ها مدنظر قرار داد و نباید اجازه داد دستگاه‌ها و اختاپوس‌های ثروت و قدرت و رسانه‌ی ضد اخلاق و معنویت مشکلات موجود را تشدید کنند.

حوزه و بزرگان دین در قم و ایران برای رهایی همه انسان‌ها از این رنج و محنت و همه بحران‌های بشر معاصر دعا می‌کنند و ضمن تاکید بر رعایت همه توصیه‌ها و دستورات بهداشتی و پزشکی و علمی ضرورت همکاری جهانی در مبارزه با این بلای جهان گیر و دست برداشتن از تبعیض و تحریم‌های ناعادلانه که مبارزه با این بیماری را در برخی از کشور‌ها از جمله ایران عزیز با چالش مواجه کرده، مهم و راهبردی می‌داند و بدون شک راه حل غلبه بر این بحران‌ها در تقویت نگاه قدسی به هستی و انسان، تحکیم مبانی انسان دوستی و عدالت، بازنگری در تصرف‌های بیرحمانه در طبیعت و محیط زیست، تغییر سیاست‌های جنگ افروزی و اشغال و ترور و منع تولید و نگهداری سلاح‌های کشتار جمعی و بیولوژیک نهفته است.

حوزه‌های علمیه مصر نظام علمی و آموزشی و تربیتی فرهنگی و تبلیغی خود را با این حوادث دچار توقف و عقبگرد نکند و با تبدیل تهدید‌ها به فرصت ها، از همه ابزار‌ها و فناوری‌ها و فضای مجازی و غیر حضوری و روش‌ها برای تداوم آن بهره گرفته و بازآفرینی حوزه در فضای جدید را تحقق بخشد. بحمدالله حوزه در این مسیر گام‌های اساسی را برداشته و با شتاب به این حرکت ادامه خواهد داد و آمادگی دارد ضمن تبادل تجارب علمی و پژوهشی و فرهنگی به ویژه در عرصه مجازی فصل جدیدی از همفکری‌ها و همکاری‌ها را با مراکز علمی بین المللی دانشگاه‌ها و مراکز دینی دنیا آغاز نماید.

انتهای پیام/111
https://qomnews.ir/vdcceiq4.2bqmx8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما