قم نيوز : مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم گفت: از ۲۰ اسفند تاکنون، دوازده هزار و ۲۴۱ نفر برای دریافت بیمه بیکاری ناشی از شیوع بیماری کرونا ثبتنام کردهاند که ۸ هزار و ۹۵۰ نفر مشمول بودند.
به گزارش قم نیوز مصطفی کاویانی در نشست با تشکلهای کارگری استان که عصر امروز در سالن کرامت استانداری برگزار شد، پیرامون بیمه بیکاری جامعه کارگری اظهار داشت: 5 هزار میلیارد تومانی که برای این قشر از جامعه اختصاصیافته قرار بود که به صندوق بیمه بیکاری بیاید اما به دلیل اینکه تعدادی از افراد خارج از برنامهریزی بودند، سازمان مدیریت این مبلغ را به این صندوق نداد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم ابراز کرد: در استان قم سال گذشته بیش از 3 هزار نفر مقرریبگیر بیمه بیکاری داشتیم که این تعداد به دو هزار صد نفر رسیده است، اما از 20 اسفند تا الآن دوازده هزار و 241 نفر برای دریافت بیمه بیکاری ناشی از شیوع بیماری کرونا ثبتنام کردهاند که 8 هزار و 950 نفر مشمول بودند.
وی در مورد وقفه ایجادشده در بیمه بیکاری مشاغل سخت و زیانآور نیز گفت: بر اساس متن قانون، افرادی که جزو مشاغل سخت و زیانآور باشند و یا نباشند، وقفهای در دریافت بیمه بیکاری این مشاغل ایجاد نمیشود.
کاویانی در مورد واگذاری کارگزاری گفت: پیشنهاد وزارت کار این بوده که کارگزاریها به انجمنهای کارگران ساختمانی واگذار شوند، پیشنهاد ما این است که در این زمینه در صورت نیاز آموزش به کارگران ساختمانی داده شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم ساماندهی کارگران ساختمانی اتباع خارجی را مورداشاره قرار داد و عنوان کرد: اگر این اتباع پروانه کار داشته باشند میتوانند تحت پوشش انجمن کارگران ساختمانی باشند اما آنهایی که پروانه کار ندارند باید از فعالیت آنها ممانعت به عمل آید.
وی در مورد ساماندهی کارگران ساختمانی نیز اظهار داشت: زمینی را به قیمت تمامشده شهرداری، در اختیار این کارگران قرار دادهشده تا ساخته شود، گفته شد انجام این کار یک سال طول میکشد، مقرر شد در این مدت مکانی را اجاره کرده و کارگران ساختمانی را بهصورت موقت ساماندهی کنیم.
کاویانی در پایان با اشاره به ساماندهی کارگران ساختمانی در هشت نقطه شهر خاطرنشان کرد: با ساماندهی این کارگران مسئله رتبهبندی کارگران ساختمانی و شناسنامهدار کردن آنها حل میشود.
بیش از 5 هزار بسته حمایتی برای اقشار آسیبدیده از کرونا در استان قم توزیع میشود
اکبر شوکت نیز در این نشست با اشاره به کمک 5 هزار میلیارد تومانی دولت به کارگرانی که مشمول بیمه بیکاری میشوند، اظهار داشت: دولت باید همه را به یک چشم دیده و نمیتوان به یک قشر کمک کرد و به افرادی که بیمه بیکاری ندارند پولی پرداخت نشود.
عضو هیئتمدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری سراسر کشور با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر انجام کار جهادی گفت: یک سری کارها باید در سطح ملی نهادینه شود اما ابتدا باید در سطح استانی کار جهادی انجام داد و سپس آن کار را به سطح کشوری ارتقاء داد.
وی با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی ایمنی برای 5 هزار کارگر ساختمانی در سال گذشته ابراز کرد: امسال موفق شدیم 6 هزار راهنمای گردشگری را بیمه کنیم.
شوکت با تأکید بر حمایت از اقشار آسیبدیده از بیماری کرونا عنوان کرد: با همت خیرین استان، هیئتمدیره کانون کارگران توانستیم حدود 5 الی 6 هزار بسته حمایتی برای اقشار آسیبپذیر تهیه کنیم که در میان کارگران توزیع خواهد شد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان قم ظرفیتهای بالقوه و بالفعل استان را مورد تأکید قرار داد و افزود: متأسفانه این ظرفیتها نادیده گرفتهشده و مغفول مانده است.
وی ساماندهی کارگران ساختمانی را مورد تأکید قرار داد و گفت: سند زمین برای ساماندهی کارگران آمادهشده است و اگر بتوانیم این زمین را بگیریم تمام تشکیلات کارگری را به این مکان انتقال خواهیم داد.
شوکت در پایان تأکید کرد: در قانون مالیات آمده کارفرما میتواند ده در صد مبلغ مالیات را صرف کارهای آموزشی و ورزشی کارگران زیرمجموعه خود کند، درحالیکه این کار در استان انجام نمیشود.