قم نيوز : گروه استانها-رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم میزان صادرات کالاهای غیرنفتی از گمرکات استان را ۹.۸ میلیون دلارعنوان کرد و گفت: میزان صادرات استان بر اساس میزان مبدأ تولید و ارزش ۱۴ میلیون دلار بوده است.
به گزارش قم نیوز نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان «جهش تولید» عزمی جدی از سوی مردم و مسئولان در عرصه اقتصادی را میطلبد و نیاز است که با عمل به منویات مقام معظم رهبری این مهم را تحقق بخشیده و خیز بلند اقتصادی در کشور را برای رسیدن به توسعهای متوازن و همهجانبه و رسیدن به رشد و آبادانی برداریم.
بدون شک اقدامات و عملکرد بخش صنعت، معدن و تجارت کشور در درجه نخست و در سطح استانها در رتبه بعدی در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب نقش مهمی دارد؛ استان قم نیز با توجه به جایگاه خاص و ویژهای که دارد نقش مهمی در ارتقای شاخصهای اقتصادی کشور دارد؛ هدفگذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در بخشهای مختلف با توجه به حجم و گستردگی شرح وظایف این سازمان در راستای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید بوده است. با توجه به اهمیت اقدامات صورت گرفته در این سازمان به گفتوگو با محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان پرداختهایم که در ادامه میآید.
محمود سیجانی اظهار داشت: طی دوماهه نخست سال تعداد 136 فقره جواز تأسیس ایجادی با 7254 میلیارد ریال سرمایهگذاری و پیشبینی اشتغالزایی برای هزار و 905 نفر و همچنین سه فقره جواز تأسیس توسعهای با 217 میلیارد ریال سرمایهگذاری و اشتغالزایی برای 115 نفر صادرشده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم افزود: درمجموع تعداد کل جواز تأسیس موجود استان دو هزار 416 مجوز با پیشبینی اشتغالزایی 45 هزار و 512 نفر و سرمایهگذاری 182 هزار و 275 میلیارد ریال است که این شاخص بیانگر میل و رغبت به سرمایهگذاری جدید در استان است.
وی با اشاره به تعداد صدور پروانه بهرهبرداری در استان طی دوماهه نخست سال گفت: طی این مدت تعداد 14 فقره پروانه بهرهبرداری ایجادی با 870 میلیارد ریال سرمایهگذاری و اشتغالزایی برای 365 نفر، تعداد یازده فقره پروانه برداری توسعهای با 623 میلیارد ریال سرمایهگذاری و اشتغالزایی برای 118 نفر صادرشده است.
سیجانی خاطرنشان کرد: درمجموع تعداد دو هزار و 232فقره پروانه بهرهبرداری با اشتغالزایی 56 هزار و 587 نفر و سرمایهگذاری 50 هزار و 749 میلیارد ریال در استان قم موجود است.
صادرات غیرنفتی استان قم در دوماهه نخست سال 9.8 میلیون دلار بوده است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم مجوزهای صادرشده طی دوماهه گذشته را مورداشاره قرارداد و ابراز کرد: طی این مدت تعداد هزار و 118 فقره مجوز صنفی در رستههای تولیدی و فنی- توزیعی و خدماتی با اشتغالزایی برای دو هزار و 795 نفر صادرشده است و درمجموع 35 هزار و 736 واحد صنفی مجوزدار در استان وجود دارد که 32 هزار و 621 توزیعی و خدماتی و 14 هزار و 410 واحد تولیدی و فنی هستند.
وی با اشاره به صدور تعداد 15 کارت بازرگانی در بخش تولیدی و ده کارت بازرگانی در بخش تجاری عنوان کرد: درمجموع تعداد کارتهای بازرگانی 705 فقره بوده و در این مدت تعداد یک کارت ابطالشده است.
سیجانی میزان صادرات کالاهای غیرنفتی از گمرکات استان را 9.8 میلیون دلار و وزن 10.2 هزار تن عنوان کرد و افزود: میزان صادرات استان بر اساس میزان مبدأ تولید و ارزش 14 میلیون دلار و وزن 16 هزار تن بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم عمده کالای صادراتی را مواد پلاستیکی، محصولات صنعت آردسازی، محصولات لبنی(تخممرغ) و سوختها و روغنهای معدنی عنوان کرد و افزود: عمده کشورهای هدف صادراتی به ترتیب ارزش صادرات عراق، افغانستان، امارات، هند، آذربایجان، ازبکستان، اندونزی، عمان، اوکراین، ارمنستان و قزاقستان بوده است.
وی ادامه داد: میزان واردات استان به ارزش 21.7 میلیون دلار و وزن 4.3 هزار تن بوده است و مهمترین کالاهای وارداتی استان قطعات خودرو و موتورسیکلت، دستگاههای اپیتک، سنجش کنترل و دستگاههای طبی بوده است.
پرداخت 6 هزار و 932 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید
سیجانی مطرح کرد: از زمان ابلاغ دستورالعمل پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید در سال 98، تعداد 105 واحد صنعتی به مبلغ 5 هزار و 634 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید مصوب و به بانکهای عامل معرفیشده است و تاکنون مبلغ سه هزار و 946 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید پرداختشده است.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم درمجموع در سه بخش صنعت، جهاد و گردشگری رونق تولید و انتقالی سال 97 و مستقیم مبلغ 6 هزار و 932 میلیارد ریال تسهیلات پرداختشده است.
ثبت 1340 مورد تخلف
سیجانی مطرح کرد: طی دو ماه گذشته در سال 99، تعداد بازرسیهای صورت گرفته درمجموع 17 هزار و 490 مورد بوده که تعداد 1340 مورد تخلف ثبتشده است که برای تخلفات ثبتشده تعداد 916 فقره پرونده به ارزش ریالی 462 میلیارد و 283 میلیون ریال بوده است.
وی در ادامه شناسایی پتانسیلهای تولید و نظارت بر واحدهای تولیدی اقلام بهداشتی مرتبط به ویروس کرونا را موردتوجه قرارداد و گفت: این اقلام شامل شش واحد تولید ماسک، نه واحد ژل و محلولهای ضدعفونیکننده، دو واحد دستکش یکبارمصرف و سه واحد لباس بیمارستانی در سطح استان و واحدهای بالقوه میشوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با بیان اینکه به ذینفعان فعالیتهای معدنی بهمنظور کاهش اثرات سوء اقتصادی حاصل از شیوع بیماری کرونا فرصت مناسبی دادهشده است، تصریح کرد: این فرصتها در مواردی مانند قرارداد مسئولان فنی واحدهای معدنی، استمهال کلیه چکهای مرتبط با تقسیط حقوق دولتی و ارائه گزاش عملکرد سالانه و اعلام قطعی حقوق دولتی تا پایان خردادماه را شامل میشود.
سیجانی بیان کرد: با پیگیریهای مستمر بهعملآمده میزان 470 هزار عدد انواع ماسک بهصورت رایگان از محل واردات به استان قم تخصیصیافته که بخش اول آن به میزان 247 هزار عدد به استان حمل و تحویل دانشگاه علوم پزشکی شده است.
پلمب 210 بنگاه اقتصادی به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی
وی با اشاره به تأمین و توزیع 700 تن پرتقال شب عید و 350 تن سیبدرختی و ویژه تنظیم بازار شب عید و تأمین و جذب سه هزار تن کالاهای اساسی ویژه ماه مبارک رمضان گفت: اجرای طرحهای یک و دو فاصلهگذاری اجتماعی و هوشمند در واحدهای صنفی و صنعتی و پلمب 210 بنگاه اقتصادی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکرده بودند از دیگر اقداماتی بوده که در این مدت انجام شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در پایان با اشاره به برگزاری گشتهای مشترک بازرسی با حضور نمایندگان نیروی انتظامی، اداره کل تعزیرات حکومتی و دستگاه قضا از نمایندگیهای فروش و پارکینگهای دپو شده خودرو اظهار داشت:170 خودرو سواری نو در این واحدها به ارزش حدود 220 میلیارد ریال و تنظیم گزارش و ارسال بهمنظور رسیدگی به تعزیرات حکومتی شناسایی شد.