قم نيوز : رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) با بیان این که حرکت علمی امام صادق(ع) در پرتو قیام سالار شهیدان شکل گرفت، گفت: در حقیقت امام حسین(ع) با قیام و حرکت خود این ظرفیت را به وجود آوردند که مردم به امام احساس نیاز پیدا کنند.
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام والمسلمین حمید نگارش در همایش بین المللی مجازی «نهضت حسینی در مکتب امام صادق» که عصر امروز در مؤسسه رواق تاریخ و اندیشه معاصر برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت امام صادق(ع) اظهار کرد: انشاءالله عنایات ایشان در دنیا و شفاعت ایشان در آخرت نصیب همه باشد و لازم است از ستاد فرهنگی اربعین حسینی و مراکز دیگری که در برگزاری این همایش نقش داشتند تقدیر و تشکر داشته باشیم.
رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) در ادامه عنوان کرد: یکی از رویدادهای تاریخی در جهان اسلام، حادثه عاشورا و قیام امام حسین(ع) است که شرایط جدیدی را در عالم اسلام رقم زد و پرچمی را بر فراز قله رفیع تاریخ قرار داد که به نوعی مبارزه با ظلم و استبداد و هرگونه استکبار طلبی بود.
وی با اشاره به اینکه امام صادق(ع) با روش های گوناگون در احیای یاد کربلا و امام حسین(ع) و عاشورا تلاش داشتند، گفت: اینکه تأکید بر این داشتند که عشق به اهل بیت(ع) میتواند سکوی ابقای اسلام و دین اسلام باشد و سیدالشهدا(ع) را به عنوان علت مبقیه و حرکت عاشورا را به عنوان علت مبقیه مدنظر قرار دادند، نشان بر همین مدعا است.
نگارش بیان کرد: تأکید بر عزاداری در جهت نشر دین و احکام الهی نیز در سیره امام صادق(ع) قابل توجه است؛ در روایاتی که نقل شده و با سند صحیح هم هست به این مسأله میرسیم که ائمه اطهار(ع) به ویژه امام صادق(ع) بر این مسأله تأکید داشتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: میتوانیم به چند نمونه از احادیثی که امام صادق(ع) در مورد حفظ فرهنگ عاشورا و عزاداری امام حسین(ع) داشتند اشاره کنیم؛ حدیثی است که امام صادق نقل میکنند: «هرکس با معرفت به زیارت امام حسین(ع) برود تمام گناهانش آمریزده میشود و شفاعت او نسبت به پنجاه گناهکار قبول میشود و حاجات او برآورده میشود.»
رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) با بیان اینکه امام صادق(ع) نستبت به احیای یاد کربلا تأکید زیادی داشتند، گفت: ایشان در پاداش زیارت امام حسین(ع) نقل میکنند که زیارت سیدالشهدا(ع) برتر از 20 حج و 20 عمره است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه حرکت امام صادق(ع) در پرتو حرکت سالار شهیدان شکل گرفت، یادآور شد: اگر در این زمان احیای علمی صورت میگیرد و آن همه شاگردان در پرتو شخصیت ایشان رشد میکنند و 400 کتاب به دست حضرت تألیف میشود و صحابه ایشان کتابهای متعددی تألیف کردند همه به برکت امام حسین(ع) است که ایشان این ظرفیت را به وجود آوردند که مردم به امام احساس نیاز پیدا کنند.
نگارش یادآور شد: اگر بخواهیم جمع بکنیم، امام صادق(ع) پرچم دار نهضت عاشورا است و تداوم حرکت امام صادق(ع) به برکت آن حرکت تأثیر گذاری بود که سالار شهیدان رقم زد به همین جهت همیشه بر زیارت امام حسین(ع) و گریه و مجلس گرفتن بر ایشان تأکید داشتند.