چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۵۵
کد مطلب : 89988
منبع : خبرگزاری تسنیم

آیت‌الله اعرافی: حضور ۱۰ هزار استاد پژوهشگر در شهر قم ظرفیت بزرگ پژوهشی است

قم نيوز : مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه حضور بیش از ۱۰ هزار استاد پژوهشگر در شهر قم ظرفیت بزرگ پژوهشی است گفت: ۱۰۰ هزار نفر در بخش حوزوی و مراکز مرتبط با آن در حال تحصیل هستند.
آیت‌الله اعرافی: حضور ۱۰ هزار استاد پژوهشگر در شهر قم ظرفیت بزرگ پژوهشی است
آیت‌الله اعرافی: حضور ۱۰ هزار استاد پژوهشگر در شهر قم ظرفیت بزرگ پژوهشی است
به گزارش قم نیوز آیت‌الله اعرافی در دیدار رئیس کمیسیون عمران مجلس و دو تن از معاونان وزارت راه و مسکن و شهرسازی بر اهمیت بازسازی علمی و پژوهشی حوزه‌های علمیه متناسب با نیازهای امروز و لزوم پاسخگویی به نیازهای عموم مردم تأکید نمود و اظهار داشت: در تلاشیم تا حرکت حوزه مبتنی بر مبانی و اسناد بلند مدت و کلان طراحی و عملیاتی شود.

وی با بیان این‌که حوزه های علمیه در سال‌های اخیر، حدود 800 عنوان برنامه را ناظر به نیازهای مختلف معرفتی جامعه طراحی کرده است خاطرنشان کرد: حوزه علمیه زمانی حوزه واقعی است که بتواند گره را از پیش روی جامعه بگشاید؛ حوزه‌ای مطلوب است که مرتبط با مبانی دینی و معرفتی ضمن مطالبه‌گری از مسئولان، خود نیز در این راستا پاسخگو باشد.

مدیر حوزه های علمیه در ادامه درخت‌واره رشته‌های حوزه و رویکرد تخصصی به حرکت علمی حوزه‌های علمیه را تنها یکی از ده‌ها طرح جدید حوزه‌های علمیه دانست و گفت: حضور چندهزار نفری طلاب و نقش‌آفرینی ایشان در بحبوحه سیل و زلزله، منظره‌ای زیبا از حرکت‌های جهادی حوزه را ترسیم کرد.

وی با تأکید بر این‌که حدود 50 نهاد مرتبط با فعالیت های حوزوی برای عقد تفاهم نامه همکاری تحت قالب برنامه های 5 ساله شناسایی شده‌اند تصریح کرد: همکاری حوزه و آموزش و پرورش به منظور ارتقاء بنیه های معرفتی فرزندان، تنها یکی از این طرح ها و برنامه های 5 ساله به شمار می رود.

آیت‌الله اعرافی ضمن تأکید بر این که در بحث آسیب های اجتماعی باید قدم های جدی تری برداریم به جایگاه ویژه و خاص شهر مقدس قم اشاره نمود و افزود: شهر قم از شاخص های علمی و حوزوی منحصر به فردی در جهان برخوردار است.

مدیر حوزه های علمیه با بیان این که قریب به 100 هزار نفر در بخش حوزوی و مراکز مرتبط با آن در حال تحصیل هستند، بیان کرد: این 100 هزار طلبه و دانش پژوه، نه تنها از تمام نقاط ایران؛ بلکه از 100 کشور جهان گرد هم جمع آمده اند تا مبانی دینی و معارف الهی را تحصیل، تدریس و تبیین کند.

آیت‌الله اعرافی حضور بیش از 10 هزار استاد پژوهشگر در شهر قم را ظرفیت بزرگ پژوهشی دانست و عنوان کرد: قم در عرصه نشر و انتشارات دومین شهر کشور پس از پایتخت است و مراکز علمی آن بیش از 100 مجله در حوزه های دانشی مختلف را چاپ می کنند.

وی با اشاره به این که حوزه علمیه قم و موسسات مختلف مرتبط با آن، بیش از 200 رشته تخصصی را در قلمروهای دانشی و ناظر به علوم دینی پیگیری می کنند، افزود: قریب به 2 هزار مجموعه علمی در داخل و خارج از کشور به نحوی با مراکز و موسسات آموزشی و پژوهشی شهر مقدس قم در ارتباط هستند.

آیت‌الله اعرافی ضمن تأکید بر ظرفیت‌های بین‌المللی شهر مقدس قم بر استفاده حداکثری ظرفیت پویای این شهر برای ارتقاء ارتباطات و تعاملات بین المللی تأکید کرد و با بیان این که متاسفانه تنها یک درصد ظرفیت بین المللی شهر قم فعال شده است، ادامه داد: در ایام آغازین کرونا، نامه‌های مختلفی به منظور بیان دیدگاه اسلام در وقایع و حوادث و نیز تبیین الگوی تاب آوری ایران اسلامی، ارسال و بالغ بر 100 پاسخ از نهادهای دینی و علمی جهان دریافت شد.

مدیر حوزه های علمیه در ادامه توجه به معیشت مردم در حوزه مسکن را بسیار جدی و حائز اهمیت دانست و گفت: اگر بار مسکن در میان خانوارها سبک‌تر گردد، مشکلات بقیه عرصه‌ها لطیف تر و جامعه احساس آرامش بیشتری خواهد نمود.

آیت‌الله اعرافی بهبود وضعیت اطراف حرم و بافت‌های فرسوده پیرامونی را از پروژه‌های ضروری دانست و بیان کرد: لازم است تا در عرصه مدیریت شهری، نسبت به آثار تاریخی و میراث فرهنگی قم اهتمام روز افزون‌تری داشته باشیم.

طرح ارائه 2 میلیون واحد زمین ارزان قیمت به خانواده های هدف و اقشار آسیب پذیر

محمدرضا رضایی‌کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی حل بحران مسکن را اولویت نخست کمیسیون و مجلس شورای اسلامی دانست و ابراز داشت: کمیسیون عمران مجلس تا کنون جلسات مختلفی را با مدیران و مسئولان تمام دستگاه‌های اجرایی مرتبط با این موضوع برگزار و طرح‌های متعددی را برای بهبود اوضاع مسکن آماده کرده است.

وی ارائه 2 میلیون واحد زمین ارزان‌قیمت به خانواده‌های هدف و اقشار آسیب‌پذیر جامعه را از جمله طرح‌های یاد شده دانست و خاطرنشان کرد: در موضوع اصلاح قیمت مصالح ساختمانی از جمله سیمان، تیرآهن و میلگرد نیز بر اولویت تامین مصالح ساختمانی کشور و تقدم آن بر صادرات تأکید و طرح ها و برنامه‌های هدفمندی برای عملیاتی سازی آن ارائه شود.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcbw9bw.rhb9wpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما