قم نيوز : مسئول سازمان بسیج سازندگی استان قم با اشاره به اینکه ظرفیت بسیج سازندگی تنها پروژههای استانی نیست؛ گفت: در پی آن هستیم از توان و ظرفیت بسیج سازندگی و جایگاه قانونیاش، بهعنوان پشتیبان و کمککننده به دستگاههای اجرایی استفاده کنیم.
به گزارش قم نیوز سرهنگ محمود داودآبادی ظهر امروز در جلسه کارگروه بسیج سازندگی استان در سالن جلسات معاونت عمرانی استانداری، اظهار داشت: ظرفیت بسیج سازندگی صرفاً مربوط به پروژههای استانی نبوده و هر پروژهای که دستگاهها از محل اعتبارات منابع ملی و ابلاغی دارند هم در چارچوب کار بسیج سازندگی قرار میگیرد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان قم افزود: بهعنوان یک طرح کلی در پی آن هستیم از توان و ظرفیت بسیج سازندگی و جایگاه قانونیاش، بهعنوان پشتیبان و کمککننده به دستگاههای اجرایی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه بسیج سازندگی از سال 86 بر اساس قانون و مصوبه مجلس شورای اسلامی بهعنوان دستگاه اجرایی شناخته شد، گفت: بسیج سازندگی میتواند با تعامل و توافق و تفاهم با دستگاههای اجرایی، کل یا بخشی از پروژههای عمرانی موردنیاز دستگاهها را بهویژه در مناطق محروم، سطح روستاها و نقاط دوردست به عهده گرفته و دنبال کند.
داودآبادی بیان کرد: سیاست کلی سازمان بسیج سازندگی در موضوع همکاری با دستگاههای اجرایی این است که بدون هماهنگی با دستگاههای اجرایی تعریف پروژه نکند و پروژههایی که در استان بهعنوان پروژههای اصلی تعریف میشوند را انتخاب و به لحاظ اعتباری به آنها کمک کند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان قم تأکید کرد: مقرر شد تا سقف 30 درصد در پروژههایی که تأمین اعتبارشان به عهده استان است مشارکت داشته باشیم، همچنین پروژههای ملی را لیست کرده و پس از برآورد مالی پروژهها قدرالسهمه مشارکت خود را تعیین کنیم تا با یک کیفیت خوب این پروژهها اجرا شوند.
وی فلسفه اصلی برگزاری این جلسه را تعامل با دستگاههای اجرایی در جهت اجرای پروژههای عمرانی و زیرساختی استان بهویژه مناطق محروم دانست و خاطرنشان کرد: حتی در سطح شهر، رسیدگی به 16 محله که بهعنوان محلههای بیبضاعت، جامعه هدف قرارگاه پیشرفت و آبادانی و بسیج سازندگی قرارگرفتهاند نیز در دستور کار قرار گرفت.
به گفته داودآبادی آبرسانی، احداث جاده، خانه بهداشت و احداث مدرسه در دو روستای چشمه شور و علیآباد مصادیقی هستند که در آینده نزدیک در این مناطق انجام خواهد شد.
وضعیت اسماعیلآباد قم بغرنج است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم در همین جلسه اظهار داشت: با توافق صورت گرفته پیرامون درجا سازی در منطقه اسماعیل آباد وضعیت این منطقه بسیار بغرنج است.
محسن بهشتی در ادامه افزود: در توافق اخیر استان با وزیر راه و شهرسازی پیرامون پروژه 32 هکتاری منطقه پردیسان قرار است با ساخت 180 واحد مسکونی بهمنظور انتقال واحدهای زیر دکل و سکونتگاههای غیررسمی صورت پذیرد.
بهشتی با اشاره به اختصاص زمین از سوی دولت برای اجرای پروژه تاکید کرد: باید به دنبال مدلی برای آمادهسازی و اجرا در این منطقه شهری باشیم.
بهشتی با بیان مخالفت واگذاری زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی به اشخاص در پروژه 32 هکتاری پردیسان عنوان کرد: اختصاص زمین به اشخاص سبب ایجاد بافت فرسوده در این اراضی شده و واگذاری زمین تعداد واحدها را کم میکند.
وی تأکید کرد: باید از منابع بانک، بسیج سازندگی و وزارت راه و شهرداری در این پروژه استفاده کنیم تا افراد را از سکونتگاههای غیررسمی و زیر دکل جابجا کنیم و زیر دکل هم به فضای سبز شهری تبدیل و در اختیار شهرداری قرار گیرد.
بهشتی با بیان اینکه بسیج سازندگی در کنار بنیاد مسکن، راه و شهرسازی و شهرداری میتواند در پروژههای 32 هکتاری پردیسان و منطقه اسماعیلآباد مشارکت داشته باشد، اضافه کرد: ساکنان اسماعیلآباد موافق جابجایی نیستند و خود این موضوع یک مسئله است؛ درنتیجه به دنبال درجا سازی در این ناحیه رفتهایم.
وی با تأکید بر اینکه با یک تفاهم چندجانبهای میتوان اقدام به ساماندهی منطقه اسماعیلآباد کرد، مطرح کرد: همه استانها به دنبال آن هستند اعتبار گلوبالی که در اختیار بسیج سازندگی هست را با رایزنیها به استانهای خودشان بیاورند، با انجام این کار میتوان روند انجام پروژهها را تسریع کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم در پایان خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت بسیج سازندگی و ملی در راستای محرومیتزدایی استان و شهر استفاده کرد چراکه با همدلی و استفاده از این ظرفیتها میتوان بسیاری از محرومیتها را از بین برد.