قم نيوز : رئیس مرکز بهداشت قم گفت: کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی، روند ابتلا به کرونا در قم را افزایش داد.
به گزارش قم نیوز سیامک محبی امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری اظهار داشت: نسبت به استانهای دیگر روند افزایشی در ابتلا به کروناویروس داشتهایم در حالی که اکثر استانها، روندی کاهشی داشتهاند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت قم افزود: متأسفانه کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی، روند ابتلا به کرونا در قم را افزایش داد.
وی تصریح کرد: به شیوع بیماری باید جدی نگاه شود چرا که وضعیت رعایت بهداشت و زدن ماسک رضایتبخش نیست، هر چند زحمات زیادی کشیده میشود اما این نوساناتی که وجود دارد باید کنترل شود.
محبی بیان کرد: تقویت بازرسیها دارای اهمیت زیادی است و در این ایام بازرسیها بهصورت روزانه انجام میشود، اگرچه بازرسان نیز درخطر ابتلا به بیماری قرار دارند.
وی در مورد برخی از آمار نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی عنوان کرد: رعایت بهداشت و زدن ماسک در کارگاهها و کارخانهها 60 درصد است و در ادارات از 76 درصد به 83 درصد و دفاتر پیشخوان از 65 به 50 درصد و فروشگاه از 80 به 50 درصد رسیده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: در جایگاههای سوخت وضعیت بهتر است، اما ده اخطار به جایگاههای سوخت داده شد، آموزشگاهها از 62 درصد روند کاهشی در رعایت بهداشت داشته و در کافینتها، 30 درصد رعایت میشود.
وی گفت: مراکز درمانی شرایط خوبی دارد و 71 درصد پایبند بودهاند هر چند 4 مرکز اخطار نیز دریافت کردند، رستورانها 65 درصد و تالارها 74 درصد و بستنیفروشیها 64 درصد بهداشت را رعایت کردند و نانوایی با افزایش رعایت به 49 درصد رسیدهاند.
محبی گفت: بیمارستانها روند کاهشی در رعایت پروتکلها داشتهاند و به برخی از بیمارستانها اخطار داده شد، همچنین استفاده از ماسک در اماکن عمومی 62 درصد است که 4 درصد کاهش نشان میدهد.
وی افزود: در حال حاضر سازوکاری برای برخورد نیست و باید رعایت بهداشت و زدن ماکس به یک مطالبه عمومی تبدیل شود،تست 22 نفر در چند روز گذشته مثبت بوده و این امر اهمیت ماسک زدن را افزایش میدهد، ضمن اینکه تست 186 نفر از همکاران در مراکز بهداشت در یک ماه اخیر مثبت شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد: اگر دستگاههای اجرایی همراهی کنند میتوانیم موفق باشیم، شهرداری بازوی پرتوانی در تبلیغات محیطی و اطلاعرسانی است و میتواند در تشویق مردم به زدن ماسک و رعایت بهداشت مؤثر باشد.
وی بیان کرد: در کنار همه تلاشهای علوم پزشکی و صداوسیما در اطلاعرسانی، شهرداری قم و مدیریت شهری بهوسیله تبلیغات محیطی راهگشا بوده است، البته در سطح شهر شاهد کاهش استفاده از ماسک بودهایم.
محبی تصریح کرد: استفاده از ماسک در متصدیان در واحدهای صنفی یک درصد کاهش داشته و مشاغل صنعتی 79 درصد و کارکنان 85 درصد در رعایت پروتکلها تلاش داشتهاند، همچنین در حملونقل عمومی 68 درصد پروتکلها رعایت میشود و باید بتوانیم تمامی این موارد را به 90 درصد برسانیم.
وی گفت: در جداسازی صندلیها و استفاده از ماسک در مطبها و داروخانهها، وضعیت بهتری گزارش شده است، همچنین در روزهای گذشته آزمون ارشد در قم همزمان با کشور برگزار شد که بیش از 93 درصد از نحوه رعایت پروتکلهای بهداشتی راضی بودیم و این تلاش در جهت برگزاری آزمون جای تقدیر دارد.