قم نيوز : آیندهپژوه حوزه جمعیت گفت: در ایام کرونا به این نکته رسیدیم که کمترین مشکل را خانوادههای چند فرزند دارند و خانواده تکفرزند با مشکلات زیادی روبهرو شدند، در مواجه با بحران خانوادههای چند فرزند مشکلات بسیار کمتری داشتند.
به گزارش قم نیوز مریم اردبیلی در نشست هماندیشی راهکارهای مردمی و تسهیل فرزندآوری که امروز در موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از اقدامات مورد تأکید برای افزایش نرخ جمعیت حمایتهای مالی و توزیع بستههای معیشتی برای خانوادههای مستضعف است.
وی افزود: همه آحاد جامعه میتوانند در این زمینه نقشآفرینی کرده و به موضوع راهکار مردمی تسهیل فرزند آوری کمک کنند، این موضوع تأکید شده که فرزند روزی خود را میآورد و این مسئله شدنی است.
آیندهپژوه حوزه جمعیت بیان کرد: اگر همین تعداد فرزند که زوجین میخواهند محقق شود تا حدودی مشکل جمعیتی را میتوانیم حل کنیم، ابتدا باید موضوع فرهنگی و اجتماعی را رفع کنیم، اینکه همچنان نگاه نامناسب در تعداد فرزندان زیاد وجود دارد باید اصلاح شود.
پزشک و استاد دانشگاه تصریح کرد: با معضل کاهش نرخ باروری و افزایش سن جمعیت مواجه شدهایم ولی چرا همچنان افزایش جمعیت به سمت مثبت نرفته است که این مسئله باید مدنظر باشد، فقط تیتر خبر کاهش جمعیت را مشاهده کرده و بنر میبینیم و در این سطح با موضوع روبرو میشویم ولی اقدامی برای افزایش جمعیت انجام نمیشود.
بیکاری و مشکلات اقتصادی ازجمله عوامل کاهش جمعیت است
اردبیلی گفت: ازجمله عوامل کاهش جمعیت را میتوان بیکاری و مشکلات اقتصادی برشمرد که دولت و مجلس در این زمینه نقش مهم و مؤثری دارند ولی نباید در این سطح متوقف شد ولی این نگاه سکولار که ساختارهای کشورمان را فراگرفته سطح عمیقی را شکل داده است.
وی ادامه داد: نیازمند این موضوع هستیم که به لایههای عمیق ذهنی مردم دست پیدا کنیم، موضوع داستانها و فیلمهایی که پخش میشود جایگاه فرزندان را مورد تأکید قرار بدهد چون درگذشته فرزند نیروی کار بوده و سبب برکت و روشنی خانواده محسوب میشود ولی متأسفانه این استعاره تغییر پیداکرده و فرزند بهعنوان بار خانواده محسوب میشود.
آیندهپژوه حوزه جمعیت با بیان اینکه باید تصویر مطلوب از پدر و مادر و خانواده چند فرزند خلق کرده و به جامعه نشان دهیم، گفت: میتوانیم الگوی تصویری زیبا از خانواده با 4 فرزند ایجاد کرده و نظر جامعه در زمینهٔ فرزند آوری را تغییر دهیم.
پزشک و استاد دانشگاه گفت: در دهه شصت برنامه و میزگرد آموزشی برای تغییر دکوراسیون منازل برگزار نمیشد ولی در سریالهایی که از تلویزیون پخش شد مبل و میز موردتوجه قرار گرفت، امروز هم سریالها و فیلمها نیز باید این مسئله موردتوجه قرار بگیرد و در هر خانه 4 الی 5 فرزند به نمایش دربیاید.
خانوادههای با فرزندان زیاد در مشکلات اجتماعی با آسیب کمتری روبرو میشوند
اردبیلی تصریح کرد: در ایام کرونا به این نکته رسیدیم که کمترین مشکل را خانوادههای چند فرزند دارند و خانواده تکفرزند با مشکلات زیادی روبرو شدند، در مواجه با بحران خانوادههای چند فرزند مشکلات بسیار کمتری داشتند.
آیندهپژوه حوزه جمعیت ادامه داد: موضوع مطالبه گری درزمینهٔ فرزند آوری مهم است ولی دارای آفتهایی است که باید به آن توجه شود، اینکه چرا بهموقع سیاستهای کاهش جمعیت بهموقع متوقف نشده و کشورهای دیگر برای افزایش جمعیت چه اقدامی انجام میدهند نیز باید مدنظر باشد.
وی عنوان کرد: امید به زندگی در کشورمان افزایش پیداکرده است، درگذشته گفته میشد که حداکثر سن باروری زنان باید 35 سال باشد ولی این موضوع برای زمانی بود که امید به زندگی 55 سال بود ولی امروز امید به زندگی بیش از 75 سال است و سن باروری در 45 سال هیچ مشکلی ندارد.