قم نيوز : دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم گفت: ۴۰ متقاضی زمینهای شهرک آی تی به دلیل جود قوانین و بروکراسی شهرسازی بیانگیزه شدند.
به گزارش قم نیوز محمد حاجی زمانی ظهر امروز در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان که در سالن کرامت استانداری برگزار شد، اظهار داشت: به دلیل عدم همکاری اداره کل راه و شهرسازی برای پیگیری واگذاری سند مالکیت زمینهای شهرک آی تی به متقاضیان از 40 متقاضی مدنظر 20 متقاضی شهرک سمنان شده و در آنجا متقاضی زمین شدند و این بسیار برای استان مشکلساز است.
وی افزود: با توجه به اینکه این دستورالعمل جزو مصوبات مهم کارگروه بوده و باید این اداره کل از وزارت خانه پیگیر باشد در عمل هنوز اتفاقی رخ نداده است .
دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم بیان کرد: در زمینهٔ نمایشگاه تخصصی ساخت داخل که قرار بود در محل نمایشگاه بینالمللی دائمی استان برگزار شود برای اینکه پربارتر باشد یک سری زیرساختهای آن در حال پیگیری است و تا سهماهه سال 1400 آماده و تحویل خواهد شد چراکه هنوز برای راه دسترسی آسان به نمایشگاه بحث و گفتوگو است.
حاجی زمانی افزود: برای نمایشگاه تولیدات داخل هم قرار است زمینی در شهرک شکوهیه در اختیار ما قرار گیرد، قم نخستین استانی است که در این زمینه در حال قدم گذاشتن برای نمایش تولیدات بومی است که میتواند برای واحدهایی که درزمینهٔ قطعهسازی فعالیت دارند اهمیت داشته باشد این نمایشگاه دومین نمایشگاه دائمی بعد از تهران خواهد بود.
نمایشگاه فرش دستبافت در انتظار مزایده
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قم هم در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت نمایشگاه تخصصی فرش دستبافت بیان کرد: این نمایشگاه وارد فرآیند مزایده شده و باید این فرآیند را طبق قانون طی کند تاکنون اعتبار 4 میلیارد و 600 میلیون تومان برای این نمایشگاه تصویبشده است منتظریم زودتر فرآیند مزایده صورت گیرد تا پروژه را به سرانجام برسانیم.
محمود نوربخش افزود: 90 میلیارد ریال هم تسهیلات یارانهای برای نمایشگاه اختصاصیافته است با توجه به محدودیت منابع مالی دولت پیگیری این اعتبار خواهیم بود.
تکمیل و راهاندازی 180 واحد صنعتی در استان قم
همچنین محمود سیجانی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان که در سالن کرامت استانداری برگزار شد، ضمن ارائه گزارش 9 ماهه از عملکرد این کارگروه اظهار داشت: در این 9 ماهه 25 واحد صنعتی راکدفعالسازی و 180 واحد صنعتی با همراهی بانکهای عامل تکمیل شد، همچنین ارز موردنیاز واردات و تأمین مواد اولیه به واحدهای صنعتی و تولیدی استان تأمینشده است.
به گفته وی؛ ظرفیت 45 واحد تولیدی استان در این 9 ماه در اختیار قراردادند و تسهیلات افزایش ظرفیت پیدا کرد، 25 واحد صنعتی نیز نوسازی و بهسازی شد و 42 واحد صنعتی درزمینهٔ تولید محصولات بهداشتی و ماسک و محصولات غذایی و سلولزی و همچنین قطعات خودرو به ظرفیت خود افزایش دادهاند.
رئیس سازمان صنعت؛معدن و تجارت استان قم در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: برگزاری نمایشگاه ساخت داخل از مهمترین راهبرد این کارگروه برای توسعه نهضت ساخت داخل و بومیسازی است برای این مهم اعتبار لازم برای حضور رایگان و تشویق و ترغیب واحدهای از سوی سازمان مدیریت شرکت شهرکها و شرکت نمایشگاههای بینالمللی صورت گرفته است.
سیجانی افزود: نمایشگاه دائمی ساخت داخل در شهرک صنعتی شکوهیه از سوی شرکت شهرکها تعیینشده و در حال تجهیز از سوی اتاق بازرگانی است همچنین نمایشگاه تخصصی در 3 ماهه چهارم در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان در حال پیگیری است.
افزایش صادرات قم در شرایط کرونایی
رئیس سازمان صنعت؛معدن و تجارت استان قم گفت: طبق آخرین گزارش عملکرد 9 ماه سال جاری صادرات استان به کشورهای مورد هدف به ارزش 250 میلیون دلار به لحاظ ارزش ریالی و همچنین 350 هزار تٌن به ارزش وزنی افزایشیافته است، این امر با رفع محدودیتهای مرزی از سوی کشورهای همسایه و همچنین بهبود شرایط مراودات و تبادلات بینالمللی در شرایط کرونا ایجادشده است.
سیجانی تصریح کرد: 8 هیات تجاری به کشورهای مختلف برای مراودتهای تجاری وجود نداشت که بهطور مجازی شد و برای بهبود صادرات نقدینگی و سرمایه در گردش موردنیاز واحدهای تولیدی نیز از سوی بانکهای عامل تأمینشده است.
گفتنی است؛ در بخش کشاورزی تعداد 26 واحد به ارزش 61 میلیارد و 640 میلیون ریال تسهیلات در گردش تصویب و به بانکهای عامل کشاورزی و تجارت و رفاه کارگران و همچنین توسعه تعاون و ملی و صادرات معرفی شد، در بخش صنعت هم 17 درخواست و واحد صنعتی موردبررسی قرار گرفت.