قم نيوز : مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم گفت: براساس آمارها و پایشهای فصلی صورت گرفته ۵۰ تا ۶۰ واحد صنایع آلاینده در این استان وجود دارد.
به گزارش قم نیوز سیدرضا موسویمشکینی امروز در نشست خبری که به مناسبت آغاز هفته هوای پاک و 29 دیماه روز ملی هوای پاک در سالن جلسات اداره کل محیطزیست استان برگزار شد، با اشاره به وجود صنایع آلاینده و تعداد آن در استان قم اظهار داشت: براساس آمار موجود و پایشهایی که بهصورت فصلی انجام میشود، 50 تا 60 واحد صنایع آلاینده در این استان وجود دارد که هرکدام از واحدها باید براساس شیوهنامه موجود نسبت به برطرف کردن مشکلات زیستمحیطی اقدام کنند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم در زمینه آخرین وضعیت تجهیز بیمارستانهای این استان به دستگاه اتوکلاو گفت: از 11 بیمارستان قم 10 بیمارستان آن مجهز به دستگاه اتوکلاو هستند؛ یک بیمارستان دیگر هم به لحاظ فیزیکی مکان ندارد که تمام پسماندهای آن در یکی دیگر از بیمارستانهای مجهز به دستگاه اتوکلاو بیخطرسازی میشود.
موسوی مشکینی ابراز کرد: یک دستگاه اتوکلاو دیگر نیز توسط شهرداری قم در مرحله مکانیابی است که بهوسیله آن تمام پسماندهای عفونی مطبها و درمانگاههای بخش خصوصی بیخطرسازی میشود.
وی خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر یک محدوده بهعنوان محل مدیریت پسماندهای استان قم پیشبینی شد که در آیندهای نزدیک با مشارکت بخش خصوصی مدیریت ویژه پسماندها را انجام میدهد که این مهم نیز گام مؤثری در کاهش آلودگیها دارد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم درباره نیروگاه حرارتی قم یادآور شد: این موضوع یکی از دغدغههای جدی استان است و مطالعات نشان میدهد که این نیروگاه بهعنوان منبع ثابت آلودگی، بیشترین تأثیرگذاری را در آلایندگی دارد و علت اصلی آن نیز مصرف زیاد سوخت و فعالیت دائم کارخانه است.
وی با بیان اینکه نیروگاه قم خوشبختانه مازوت نمیسوزاند تصریح کرد: این نیروگاه از سوخت گاز و گازوییل استفاده میکند و تلاش ما نیز بر استفاده دائم آن از گاز است، سال گذشته به همراه استاندار قم موضوع پیگیری و در حال حاضر نیز سهمیه استفاده از دو میلیون مترمکعب گاز را گرفته است.
موسویمشکینی گفت: همه میدانند که جانمایی این نیروگاه صحیح نبوده است و انتظار داریم در موضوع جانمایی واحدهای بزرگ و شهرکهای صنعتی موضوع آمایش سرزمین لحاظ شود که چنین مشکلاتی ایجاد نشود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم عنوان کرد: در سال 98 روزهای ناسالم و خطرناک نداشتیم، اما امسال یک روز ناسالم و خطرناک داشتهایم.
وی با تأکید بر اینکه یکی از دغدغههای محیطزیست تغییر الگوی زندگی از خودرومحوری به سمت زندگی زیست محورانه است اضافه کرد: متأسفانه برنامهریزیهای شهری مغایر با این موضوع است، هرچه بزرگراه بسازیم عطش استفاده برای خودروها شخصی بیشتر میشود. امیدواریم برنامهریزان موضوع توجه به حملونقل عمومی از جمله ترویج فرهنگ دوچرخهسواری را موردتوجه قرار دهند.
موسویمشکینی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه هرساله مدیریت شهری در قم و اعمال تخفیف ویژه برای تمام ناوگانهای بخش خصوصی در انجام معاینه فنی خودروها اشاره کرد و گفت: متأسفانه این موضوع امسال محقق نشد و تنها تخفیف 10 هزارتومانی تاکسیها و اتوبوسها از 29 دی تا 22 بهمن عملیاتی شده است.
وی تأکید کرد: باید تکلیف خودمان را با توسعه استان دنبال کنیم، و این استان را زمستان آلوده و تابستان گردوغبار حفاظت کرده و مشکلات موجود را برطرف کنیم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم اظهار داشت: بسیاری از مسئولان شعار حفاظت از محیطزیست را میدهند و ولی در عمل نگاه بخشی، جزیرهای و سطحی به این موضوع دارند.
تغییرکاربریها، محیطزیست قم را تهدید میکند
وی در بخش دیگری از سخنان خود گریزی به تغییر اراضی کاربری در شهر قم زد و گفت: اینکه فضاهای سبز و برخی باغها تبدیل به ساختمانسازی شود موضوع خطرناک است و نباید اجازه داد چنین اتفاقهایی رخ دهد.
موسوی مشکینی با اشاره به آماری از وضعیت آلودگی هوای قم بیان کرد: از ابتدای سال 99 تا 20 دیماه تعداد روزهای پاک و سالم 225 روز بوده که در سال گذشته 211 روز بوده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم تصریح کرد: حدود دو هزار و 800 واحد صنعتی در استان قم فعال است که در سال حدود هزار و 600 مورد پایش از صنایع انجام میشود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد ساخت کارخانه مس در مرز استان قم و مرکزی گفت: منطقه حفاظتشده پلنگدره در محدوده قم و استان مرکزی است و اگر قرار است فعالیتهایی در این منطقه باشد نظر استان قم را میگیرند. در مورد ساخت کارخانه مس در محدوده این منطقه حفاظتشده پیگیری لازم را انجام میدهیم.