جمعه ۳ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۴۴
کد مطلب : 94255

شهر قم به بازسازی هویتی نیاز دارد

قم نيوز : عضو خبرگان رهبری با تأکید بر هویت‌سازی برای شهر قم گفت: حداقل می‌توانیم در یکی از شهرک‌های قم شهرسازی و معماری اسلامی را به عنوان پایلوت اجرا کنیم.
شهر قم به بازسازی هویتی نیاز دارد/ایجاد پایلوت شهر اسلامی در یکی از شهرک‌های اقماری
شهر قم به بازسازی هویتی نیاز دارد/ایجاد پایلوت شهر اسلامی در یکی از شهرک‌های اقماری
به گزارش قم نیوز آیت‌الله محسن اراکی در دیدار با محسن رنجبر معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم و همایون یزدان پناه مشاور شهردار در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم، اظهار کرد: برای رسیدن به شهر هوشمند نیاز شناخت فرهنگ اسلامی داریم.

عضو خبرگان رهبری هویت‌سازی را مهم‌تر از هوشمند سازی دانست و افزود: قبل از مسئله هوشمند سازی باید به مسئله هویت بخشی بپردازید، زیرا در هوشمند سازی به مسائل سازمانی می‌پردازد تا افراد در یک مجموعه به سمت یک هدف واحد و مطلوب و به‌جا حرکت کنند اما این هویت است که هدف را مشخص می‌کند.

آیت الله اراکی تعریف هویت برای هدف‌گذاری را موردتوجه قرارداد و تصریح کرد: باید قبل از هوشمندسازی فرهنگ و هویت شهر تعریف‌شده تا معلوم شود این شهر هوشمند به کدام سمت و هدف قرار است حرکت کند.

وی شهر اصفهان را تنها شهر هویت دار کشور دانست و خاطرنشان کرد: امروز اصفهان تا حدودی هویت داشته اما هویت شهر قم با ساخت‌وسازهای بی‌برنامه به‌کلی از بین رفته و یکی از عوامل از بین برنده هویت شهر قم همین بلوار پیامبر اعظم(ص) است.

عضو خبرگان رهبری شهر را موجودی زنده خواند و تأکید کرد: شهر موجود زنده است و تنها گچ و آجر نیست و نیازمند توجهی مانند انسان داشته و باید با توجه به تفکر اهالی آن شکل بگیرد و با این نگاه است که بخش‌های این شهر و مردم با یک جان واحد به هم پیوند می‌خورد.

وی همخوانی روح شهر و ابزارهای تعریف‌شده برای مردم را لازم دانست و بیان کرد: اروپایی‌ها بر اساس نیاز خود شهر را طراحی کرده و مبنای طراحی آن مادیات و مسائل دنیایی بوده و دررسیدن به اهداف خود موفق بوده‌اند.

عضو خبرگان رهبری، شهر قم را متفاوت از همه شهرهای اسلامی عنوان و مطرح کرد: قم با همه جای دنیا متفاوت است و باید کاری برای آن انجام شود تا پایه ‌یک شهر اسلامی ریخته شده و به سمت شهر هوشمند اسلامی حرکت کند.

وی مدل‌های شهرک‌سازی در قم را موردنقد قرارداد و گفت: در قم باید با کمک یک مدیر دغدغه‌مند در یکی از شهرک‌ها به‌صورت پایلوت شهر اسلامی طراحی‌شده و به‌مرور زمان طراحی محله‌ها تغییر کند.

آیت‌الله اراکی ادامه داد: متأسفانه امروز در شهر قم نشانه‌ای از المان‌های شهر اسلامی دیده نشده و وقتی در خیابان‌ها راه میریم هیچ هنر و ظرافتی در آن نیست و از روح حقیقی اسلام فاصله زیادی دارد.

وی با تأکید بر حرکت به سمت ساخت شهر اسلامی، خاطرنشان کرد: داشتن شهر اسلامی به این معنا نیست که صدای قرآن در شهر پخش شود اما باید طوری طراحی شود که نمادهای اسلامی در آن دیده شود.

عضو خبرگان رهبری بیان کرد: طلبه و نخبگان زیادی در حوزه شهرسازی اسلامی ورود کرده و می‌توانند با همکاری با شهرداری رسیدن به این هدف را تسریع کرده و روح اسلام را در شهر بدمند.*

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcenw8o.jh8eni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما