قم نيوز : فن بازار منطقهای قم به عنوان بیست و چهارمین فن بازار منطقه ای کشور، روز شنبه با حضور دبیر شبکه فن بازار ملی ایران و مسئولان استانی در این استان افتتاح شد.
به گزارش قم نیوز رئیس پارک علم و فناوری قم، روز شنبه در حاشیه این افتتاح در نخستین جلسه شورای هماهنگی فن بازار منطقه استان، در سالن جلسات پارک علم و فناوری قم گفت: زیست بوم فناوری قم چند سالی است که در حال شکل گیری و توسعه است و امروز میتوانیم اعلام کنیم که این زیست بوم به بلوغ خود رسیدهاست.
سیدحسین اخوان علوی با تاکید بر اینکه بازیگران مهمی در زیست بوم فناوری استان در حال نقش آفرینی هستند، افزود:پژوهشگاهها، دانشگاهها، مراکز رشد استان و پارک علوم فناوری، شتابدهنده فناوری و چندین مرکز نوآوری از جمله بازیگران این زیست هستند.
وی ادامه داد: چهار شتابدهنده فناوری، هفت مرکز رشد، صندوق پژوهش و فناوری کریمه، چندین مرکز نوآوری، افتتاح اولین مرکز رشد مدیریت حوزه علمیه قم، وجود ۹۳ شرکت دانش بنیان از جمله ظرفیت های زیست بوم فناوری قم است.
وی با بیان اینکه هم اکنون این استان از نظرتعداد شرکتهای دانش بنیان دارای رتبه ۹ کشوری است، افزود: ۲۰ شرکت با برند صنایع خلاق در استان وجود دارد که در این زمینه استان قم رتبه پنجم کشوری است.
اخوان علوی با تاکید بر اینکه این استان جایگاه قابل قبولی در بین استان کشور در زمینه تعداد شرکت های خلاق دارد، گفت: شرکت های فنی-تخصصی خوبی درقم در حال فعالیت است ضمن اینکه وجود ۷۰۰ نخبه تحت پوشش بنیاد نخبگان این استان از جمله ظرفیتهای مهم علمی این استان است.
وی ادامه داد: ۲۵۰ مخترع در استان وجود دارد که اختراع آنها ثبت شده ضمن اینکه از این تعداد ۷۰ اختراع، داوری آنها نیز انجام شدهاست.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم، با اشاره به وجود ۱۱ شهرک صنعتی و همچنین وجود منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان گفت: وجود بیش از ۳۰۰ موسسه تحقیقاتی در استان قم و همچنین تحصیل ۱۲۰ هزار طلبه از ۱۰۰ کشور جهان در این استان از جمله ظرفیت های کم نظیر قم است.
اخوان ادامه داد: دانشگاه جامعه المصطفی به عنوان یکی از دانشگاه های مهم حوزوی که فعالیتهای گستردهای در سطح بین المللی برخوردار است از دیگر ظرفیت های مهم این استان است.
وی با بیان اینکه فن بازار قم در سال ۹۱ ایجاد شده بود ولی به دلایلی فعالیت آن متوقف شد که به دلیل اهمیت این فن بازار، فعال سازی و راه اندازی مجدد آن در دستور کار قرار گرفت.
این فن بازار با همکاری و مساعدت معاونت علمی ریاست جمهوری و پارک فناوری پردیس تهران در قم به بهره برداری رسید.
هم چنین در این جلسه اساسنامه و برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۰ فن بازار منطقه ای قم نیز تصویب شد.