قم نيوز : رئیس مرکز بهداشت استان قم با بیان اینکه متاسفانه تنها ۶۰ درصد مردم قم از ماسک استفاده میکنند، گفت: انتظار داریم میزان استفاده از ماسک در بین مردم به بالای ۹۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش قم نیوز سیامک محبی بعد از ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه بیش از یک سال است که کشور و استان درگیر بیماری کرونا هستند و شرایط فعلی در استان قم آبی است، گفت: استان قم از لحاظ نرخ بروز بیماری در بین ۳۱ استان کشور، در جایگاه بیست و نهم قرار دارد و شرایط برای افزایش مبتلایان در استان شکننده است و میزان رعایت پروتکلها افت محسوسی داشته است.
رئیس مرکز بهداشت استان قم با اشاره به شناسایی کرونای انگلیسی در استان و به صدا درآمدن زنگ خطر برای استان در زمینه این بیماری، افزود: در صورت عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی در بین افراد، روزهای پایانی سال یا اوایل سال آینده روزهای سختی را در مواجهه با موج بعدی بیماری کرونا در استان خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه متأسفانه در چند هفته اخیر، مراجعه به مراکز درمانی افزایش پیدا کرده است و میانگین پذیرش بیمار در هفته گذشته از ۱۸ بیمار به ۲۸ بیمار در روزهای ابتدایی این هفته رسیده است، ادامه داد: طبیعتاً تعداد بیماران بستری شده و تحت نظر در بخش مراقبتهای ویژه نیز در مراکز درمانی استان، افزایش یافته است.
سیامک محبی با بیان اینکه این هفته تعداد مراجعه افراد به مراکز ۹ گانه بهداشت، روزانه ۲۲۴ نفر بوده است و هفته قبل آن نیز ۱۸۲ بیمار بوده است، گفت: در سه هفته گذشته ۱۴۷ مورد مراجعه و هفته قبل آن نیز ۱۰۸ نفر بوده که این روند یک ماهه و افزایش تعداد مراجعان از ۱۰۸ مورد به ۲۲۴ نفر، نشان از افت محسوس رعایت پروتکلهای بهداشتی و افزایش حضور در تجمعها را داشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه از ابتدای طرح شهید سلیمانی تا الان کل تستهای انجام شده در استان ۲۴ هزار و ۱۱۴ مورد بوده است که این تعداد در بیمارستانها، مراکز منتخب درمانی، سه آزمایشگاه خصوصی و تستهای pcr سریع بوده است، افزود: در هفته گذشته در استان قم ۳ هزار و ۶۵۸ تست از مردم گرفته شده که متأسفانه ۲۰۸ مورد آن مثبت بوده است.
وی با تاکید بر اینکه شاید برخی از مردم بگویند این آمار با تعداد بستریها در هفته گذشته مطابقت ندارد، ادامه داد: لزوماً هر بیماری که تست میدهد در بیمارستان بستری نمیشود و خیلی از مراجعین با درمانهای سرپایی و قرنطینه شدن در منزل روند بهبودی و پشت سر گذاشتن بیماری را طی میکنند.
محبی با بیان اینکه سرایت بیماری کرونای انگلیسی بسیار بالا است و در مدت سه روز فرد را کاملاً زمینگیر میکند، گفت: متأسفانه میزان مرگ و میر در این بیماری نیز بیشتر است و از ۴۶ نمونه گرفته شده از افرادی که مشکوک به کرونا انگلیسی بودند و به تهران ارسال شده، دو بیمار شناسایی شده بود که یکی از آنها در بیمارستان بستری است و شخص دیگر نیز در منزل قرنطینه میباشد.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه این دو بیمار مشکل خاصی ندارند و روند درمانی را پشت سر میگذارند، افزود: بیماری کرونا، بیماری هزار چهره است و هر روز یا دقیقه چهرههای دیگری را به خود میگیرد و یا با علائم دیگری در بین افراد آشکار میشود که این نیز عللهای مختلفی دارد.
رئیس مرکز بهداشت استان قم با تاکید بر اینکه در بیماری کرونا انگلیسی گروههای سنی پایین شامل اطفال، کودکان و جوانان بیشتر درگیر میشوند، ادامه داد: امیدواریم خانوادهها مراقبتهای خاصی را در زمینه رعایت مسائل مختلف انجام دهند تا افراد به این بیماری مبتلا نشوند.
وی با بیان اینکه در بیماریهای ویروسی راههای مراقبت و درمانی سختی وجود دارد، گفت: استان قم در دو مقطع واکسن کرونا را دریافت کرده است که در مقطع اول ۱۹۰ واکسن بوده و به افراد مدنظر تزریق شده است و منتظر هستیم ۳ هفته بگذرد و مجدداً به همین نفرات دُز دوم واکسن را تزریق کنیم.
محبی با اعلام اینکه مرحله دوم واکسن وارد استان قم شده است و از چهارشنبه واکسیناسیون تزریق ۱۸۰۰ واکسن آغاز شده است، افزود: در این مرحله افراد در مراکز درمانی و مشغول در خط مقدم مبارزه با کرونا، آنرا دریافت کردهاند و انشاالله از اردیبهشت ماه یا خرداد سال آینده با تولید واکسن داخلی در کشور، واکسیناسیون عمومی صورت خواهد گرفت.
رئیس مرکز بهداشت استان قم با بیان اینکه عادی انگاری شرایط در قم رخ داده و اگر شرایط اینگونه پیش رود، افزایش تعداد مبتلایان و بستری و به طبع فوتیها را خواهیم داشت، افزود: در صورت ادامه این شرایط، محدودیتها و محرومیتهایی برای مردم در نظر گرفته خواهد شد.
محبی با تشکر از افراد و صنوفی که رعایت مسائل بهداشتی را انجام میدهند، گفت: در هفتههای گذشته صنوف نانوایی، کافی نت، قنادی و در مدارس و مساجد رعایت مسائل بهداشتی در میان آنها افزایش یافته است.
رئیس مرکز بهداشت استان قم در پایان با بیان اینکه میزان استفاده از ماسک در بین مردم استان به شدت کاهش پیدا کرده است، افزود: در اماکن عمومی در خوش بینانه ترین حالت ممکن، ۶۰ درصد مردم از ماسک استفاده میکنند که آمار بسیار پایینی است و انتظار داریم با افزایش استفاده مردم از ماسک، میزان استفاده از آن به بالای ۹۰ درصد در بین همشهریان برسد.
انتهای پیام / 137