قم نيوز : رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی گفت: فردی به امیرالمؤمنین (ع) توهین کرد، امام کاظم(ع) به زمین کشاورزی آن مرد رفتند و دو برابر هزینه محصول آن سال را هدیه دادند،شخص مغلوب خصوصیت امام شد و گفت که من به شما ایمان آوردم.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلاموالمسلمین سید صمصام الدین قوامی در مراسم عزاداری شهادت امام موسی کاظم (ع) که در مسجد حضرت زینب (س) پردیسان برگزار شد، با اشاره به فرقههای به وجود آماده در دوران عمر بابرکت امام کاظم (ع) گفت: کسی که کاظم باشد یعنی باید بتواند خشم و نفرت خود را در درون خود مدیریت کند و آن را بروز ندهد، نتیجه کوچک و ضعف برشماردن دنیا این است که انسان احوالات منفی و بد خود را در خود نگه میدارد.
وی افزود: شاهان علاقه زیادی بر این داشتند که القابی به آنان داده شود که بههیچوجه دارای آن خصوصیت بارز نبودند اما امام کاظم (ع) که یکی از القاب شان عبد صالح خدا بود او در حقیقت خداوند متعال را بسیار عبادت میکرد و از فرصت زندانی بودن خود در زندانهای عباسی برای عبادت خدا بهرهمند میشد.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه بابیان اینکه راه صحیح ولایتمداری این است که هرگاه امام حاضر دستوری میدهد یا عملی از وی صورت میگیرد ما بهعنوان پیروی حقیقی برای اوباشیم باید اطاعتپذیری کنیم خاطرنشان کرد: در جامعه امروزی برخی افراد توانایی کظم غیض را ندارند و بهگونهای رفتار میکنند که انگار رهبر و امام باید از آنان برای انجام کارها اجازه میگرفت درحالیکه اینطور نیست بلکه ما باید به خاطر داشته باشیم او امام است و ما پیشوا هستیم.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی تصریح کرد: هر دانشمندی که با امام کاظم (ع) به مباحثه میپرداخت آگاه به علم و توانایی ذهنی این امام میشد، اهل سنت مکرر به زیارت این امام وارسته میروند و ما مفتخر هستیم به اینکه امام ما موسوی و از نسل امام کاظم (ع) است.
قوامی با یادآوری خاطرهای از زندگی امام کاظم (ع) که فردی به جد ایشان حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) توهین کرده بود ادامه داد: معمول اینگونه است که اطرافیان یک فرد مشهور عادت دارند زودتر از فرد عصبانی میشوند امام کاظم (ع) در آن لحظه سکوت کردند و بعد به زمین کشاورزی آن مرد که فحاشی کرده بود رفتند و دو برابر هزینه محصول آن سال را هدیه دادند، هنگام برگشتن امام کاظم (ع) شخص مغلوب خصوصیت امام شد و گفت که من به شما ایمان آوردم و فهمیدم با این رفتارتان شما وجدتان بر حق هستید.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی معنای عملی اسم کاظم را در این دانست که فرد باید دنیا را کوچک بداند و هنگامیکه چیزی بهدست او میرسد نباید فرح بشود و هرگاه چیزی بهدست میآورد نباید اندوه به خود راه بده و اظهار داشت: آدمی باید بترسد از این دنیایی که هنگام آمدن و رفتن از آن دستخالی هستیم و اگر میخواهیم شاد و مسرور باشیم باید مانند سردار دلها حاج قاسم سلیمانی یا شهدا رفتار کنیم که دنیای دیگر را برای خوشحالی انتخاب کردند که ماندگار و ابدی است.
سپس در پایان مراسم فضای این جلسه بانوای مداح اهلبیت کریم عبدالملکی به ذکر مصیبت عزای امام کاظم (ع) عطرآگین و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی برگزار شد.