چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۹
کد مطلب : 95972

وعده‌های بی‌سرانجام مسئولان در شرایط کرونایی

قم نيوز : با ورود قم به وضعیت قرمز از روز ۱۸ فرودین، دستورالعمل‌هایی پیرامون ممنوعیت‌ و محدودیت‌های کرونایی اعمال‌شده و طبق آن اصناف گروه دوم تا رده‌های بالاتر از روز شنبه ۲۱ فروردین‌ماه مشمول تعطیلی شده‌اند.
وعد‌ه‌های دولت به ‌اصناف محقق نشد
وعد‌ه‌های دولت به ‌اصناف محقق نشد
به گزارش قم نیوز در این روزها که باید اصناف در جهت حفظ سلامت شهروندان و جلوگیری از پلمپ 15 روزه، کسب‌وکار را تعطیل کنند، دغدغه‌هایی دارند و وعده‌های بی‌سرانجام مسئولان قم در شرایط کرونایی، اصناف را گلایه‌مند کرده است.

نایب‌رئیس اتاق اصناف قم در خصوص اهمیت توجه به دستورالعمل‌ها و البته همراهی مسئولان با اصناف در جبران زیان‌ها اظهار داشت: قطعاً سلامتی مردم در اولویت است و باید فعالیت اصناف در گروه‌های مشخص‌شده تعطیل شوند، اما کسبه نیز مشکلاتی دارند و هیچ‌کس پاسخگوی مشکلات اصناف متضرر نیست.

بیت اله کریمی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای صنفی اجاره‌ای است و با این وضعیت در پرداخت اجاره‌بها مانده‌اند و حتی قادر به پاس کردن چک‌های پرداختی نیستند، ابراز کرد: از طرفی کارگرانی در این واحدهای صنفی مشغول به کارند که با تعطیلی این اصناف بیکار می‌شوند.

وی عنوان کرد: قرار بود در پیک‌های قبلی، مسئولان کشوری و استانی به وعده‌هایی که به اصناف داده‌اند عمل کنند، اما هیچ‌یک عملیاتی نشده است، یکی از مشکلات اصلی اتاق اصناف این است که وقتی ما به‌عنوان نماینده از کسبه تقاضا داریم واحدها را تعطیل کنند، از ما می‌پرسند پس چرا قول‌ها، عملیاتی نشد و چک‌ها مانده است.

نایب‌رئیس اتاق اصناف قم با تأکید بر اینکه ما بخش نظارتی هستیم و باید بر عدم فعالیت این اصناف، نظارت داشته باشیم، اما نماینده کسبه نیز هستیم و باید صدای آن‌ها را به گوش مسئولان برسانیم، تصریح کرد: در طول شیوع کرونا بارها، مسئولان را در جریان آسیب‌ها قرارداده‌ایم و این آسیب‌ها احصا شده، اما ترتیب اثری داده نشده است.

وی خاطرنشان کرد: نمی‌توان مشکلات اصناف را نادیده گرفت و توقع داشت با این وضعیت، صنف را تعطیل کنند، هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای نیز برای برون‌رفت از مشکلات نداریم.

کریمی در مورد ابلاغ محدودیت‌ها به اصناف توضیح داد: پس از اطلاع‌رسانی وسیع به اصناف دارای پروانه، هیئت‌امنای پاساژها و مجتمع‌های تجاری و بازار را دعوت و ساعت‌ها با آن‌ها گفتگو کردیم تا با ما همکاری کنند، اما به این بی‌توجهی‌ها، اعتراض داشتند.

وی عنوان کرد: از همکاران و کسبه خواستار همکاری در حفظ جان شهروندان هستیم، در این چند روز، تعطیلی‌ها و ممنوعیت‌ها به اتحادیه‌های تحت پوشش اعلام شد و از روز شنبه، نظارت‌ها انجام‌شده است، اما برخی از واحدها، فاقد پروانه هستند و ممکن است اطلاعی در مورد تعطیلی نداشته باشند.

نایب‌رئیس اتاق اصناف قم اظهار داشت: سال‌هاست که مسئولان استان در جریان واحدهای فاقد پروانه و مجوز هستند و برای ساماندهی این اصناف، فکری نمی‌شود، در حال حاضر، 5 هزار واحد صنفی در قم، فاقد پروانه کسب است.

وی در مورد وضعیت فروشگاه‌های بزرگ در این ایام بیان کرد: بخش توزیع مواد غذایی و اقلام اساسی فروشگاه‌های بزرگ مشمول تعطیلی نیست و غرفه‌های پوشاک و لوازم‌خانگی باید بسته باشد.

کریمی با بیان اینکه از روز شنبه به مدت دو هفته محدودیت‌ها ادامه دارد تا به مرحله‌ای برسیم که میزان ابتلا به کرونا کاهش یابد، در این وضعیت از مسئولان تقاضای همراهی بیشتری با اصناف داریم، برگشت نزدن چک‌های اصناف و تدابیر در جهت امور بیمه کارفرمایان و کارگران و بخشودگی مالیاتی ازجمله مطالبات است افزود: در دوره‌های قبل برای بخشودگی، قول‌هایی داده شد که به نتیجه نرسید و حتی مالیات‌ها را به‌طور کامل اخذ کردند، ما امیدواریم مسئولان برای حفظ جان مردم، به وعده‌های خود عمل کنند.

وی تصریح کرد: شماره تلفن37751212 ویژه واحد بازرسی اتاق اصناف است و موضوعات مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و شهروندان در صورت باز بودن اصناف می‌توانند آن را گزارش دهند.

نایب‌رئیس اتاق اصناف قم خاطرنشان کرد: برای اعمال محدودیت‌ها و بازرسی‌ها از نیروی انتظامی نیز کمک می‌گیریم، چراکه واحد بازرسی اصناف به‌تنهایی نمی‌تواند وارد شود و نیروی انتظامی باید در کنار ما باشد، هرچند اداره اماکن، همکاری خوبی در دوره‌های قبل داشتند.

وی عنوان کرد: براساس مصوبات ستاد مقابله با کرونا کلیه پاساژهای سربسته و باز و بازار و همچنین آرایشگاه‌ها باید به مدت دو هفته بسته باشند و دراین‌باره اصناف قول همکاری داده‌اند تا از قوه قهریه استفاده نکنیم.

کریمی اظهار داشت: اغذیه‌فروشی‌های فعال می‌توانند به‌صورت بیرون‌بر فعالیت ادامه دهند، با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، انتظار می‌رود اغذیه‌فروشی‌ها با رعایت پروتکل‌‌ها در حفظ سلامت شهروندان ما را همراهی کنند.

وی گفت: متأسفانه کرونا موجب رکود بازار شد و در سال گذشته به دلیل موضوعات اقتصادی و کرونا بسیاری از اصناف، آسیب‌های جدی دیده‌اند، در این میان صنف گردشگری قم ورشکست شدند و تالارهای پذیرایی به دلیل عدم توان در پرداخت اقساط، واحدها را به فروش گذاشتند.

نایب‌رئیس اتاق اصناف قم بیان کرد: همچنین رسته سوهان به‌شدت متضرر شد و بسیاری کار و کسب خود را جمع کردند، در پوشاک نیز رکود داشتیم و در این وضعیت، انتظار همه اصناف، همراهی بیشتر مسئولان برای رفع مشکلات است..

انتهای پیام/ 106
https://qomnews.ir/vdcb59b9.rhbszpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما