قم نيوز : رئیس اداره تولید و تأمین دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه گفت: با توجه به شیوع کرونا مبلغین در فضای مجازی فعال شدند ویکی از کارهای ویژه ما تعامل میان فعالان فضای مجازی است، برای ورود طلاب به فضای مجازی آموزشهای مختلف ارائه میشود.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلام مرتضی حاجیانی ظهر امروز در نشست خبری تبیین و تشریح برنامهها و اهداف کمیته رمضان که در سالن جلسات معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه برگزار شد، اظهار داشت: در حوزه فرهنگ هنگامیکه تأمل کردیم طبق نظریات جدید حوزه ارتباطاتمان تعامل کنش و کنش گر است و با افرادی در فضای مجازی روبرو هستیم که صاحبفکر و فعالیت هستند.
وی افزود: جدا از تولیدگران محتوای فضای مجازی، باید نقشهایی که طلاب و مبلغان در حوزههای متعدد فضای مجازی بر عهدهدارند را نیز مشاهده کرده و به رسمیت بشناسیم و از آنها حمایت کنیم؛ این فعالیت را دنبال میکنیم تا نقشهای مختلف در تکمیل همدیگر اقدام کرده و حوزه جریان سازی را در فضای مجازی تقویت کنند.
مدیرکل فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی قم بیان کرد: تلاش میکنیم فضای مجازی را همچون یک شهر در نظر بگیریم تا کلیه قوانین و قواعد شهروندی بر آن بار شود و مسائل جدیدش موردبحث و بررسی قرار گیرد.
وی بابیان اینکه منطق حاکم بر فضای مجازی هوشمند شدن سازمانها است، تصریح کرد: با شیوه سنتی نمیتوان این فضا را مدیریت کرد و گام مهم در این زمینه طرحریزی شهر مجازی فرهنگی است و تولیدگران محتوا در دفتر تبلیغات اسلامی در فضای مجازی حوزههای فعالیت مبلغین را حمایت میکنند؛ نقشهای مکمل در کنار تولیدگران محتوا فعالیت کنند تا حوزه جریان سازی در فضای مجازی تقویت شود.
مدیرکل فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی قم ادامه داد: در فضای مجازی با کاربرانی طرف هستیم که صاحبفکر و فعالیت اجتماعی هستند و دفتر تبلیغات اسلامی به سمت راهبری فضای مجازی توسط کاربران حوزه فرهنگی میرود تا جریانات مختلف فرهنگی را راهبری کرده و این همان شهر مجازی است که مبتنی بر جامعه مدنی شکل میگیرد.
حاجیانی بیان کرد: تیمهای مختلفی در فضای مجازی در حال فعالیت بوده و طلاب نیز از این فضا مستثنی نیستند و فعالیتهای فرهنگی و مذهبی خود را در یک زیست مجازی در قالبهای مختلف دنبال میکنند، در فضای مجازی با نوعی منطق حاکم مواجه هستیم که بر اساس آنها باید طرحریزیها صورت بگیرد.
حجتالاسلام جواد رحیمی رئیس اداره تولید و تأمین دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه نیز در این جلسه گفت: برای ورود طلاب به فضای مجازی، آموزشهایی در سطوح مختلف داریم، فعالیتهای دفتر تبلیغات اسلامی درزمینهٔ فضای مجازی از سال 92 آغازشده و عمدتاً بر تولید و توزیع محتوا تکیه داشته است.
وی بیان کرد: برای کسانی که صرفاً کاربر فضای مجازی هستند و میتوانند به کنشگران فعال و مبلغان کمک برسانند، بهصورت روزانه مأموریتهایی تعریفشده و در دستهبندیهای مختلف ضمن حمایت از صفحات ارزشی، پاسخگویی و یا رصد، ساماندهی میشود.
رئیس اداره تولید و تأمین دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه گفت: در کمیته رمضان اولویت موضوعی مشخص است و با شعار محوری «به انتخاب تو» در فراخوان اعلام کردیم، امروز با در نظر گرفتن نقشهای دیگری که در فضای مجازی فعالیت دارند، چند گام را برای حرکت بهسوی شهر مجازی در نظر گرفتهایم.
رحیمی گفت: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، معاونتهای مختلفی دارد و باید دانست که همه اتفاقات فضای مجازی و فعالیتهای تخصصی مجازی توسط معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه صورت میگیرد.
وی گفت: علاقهمندان برای ثبتنام در فراخوان اجتماع فعالان رسانههای نوین میتوانند به سایت اشراق مراجعه کرده و ثبتنام کنند؛ در این فراخوان از تمامی فعالان فرهنگی در فضای مجازی خواستهشده که با حفظ فعالیتهای مستقل و ارزشمند خود، انتقال پیامهای این شعار را در حوزه مسائل تربیتی، اجتماعی به جامعه مخاطبین خود مدنظر قرار دهند.
رئیس اداره تولید و تأمین دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه بیان کرد: جمعی از مبلغان در دفتر تبلیغات اسلامی صفحات تولید محتوا دارند که در همین راستا اجتماع فعالان رسانهای را ایجاد کردیم و برای آنان کار ویژه تعریف کردیم تا همکاری و تعامل بین لایههای مختلف فعالان انجام شود.
رحیمی گفت: با توجه به شیوع کرونا مبلغین در فضای مجازی فعال شدند ویکی از کارهای ویژه ما تعامل میان فعالان فضای مجازی است، یکی از اقدامات ما برای کاربرانی است که نقش جدی در فضای مجازی ندارند و برای ورود طلاب به فضای مجازی آموزشهای مختلف ارائه میشود.
وی گفت: معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات در راستای ترویج معارف دینی در فضای مجازی فعالیت میکند و فعالیتهای تخصصی فضای مجازی به همت این معاونت انجام میشود.