سه شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۳۰
کد مطلب : 97254

زیرساخت تحقق شهر هوشمند در قم آماده‌است

قم نيوز : مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم با بیان اینکه روند توسعه زیرساخت های ارتباطی استان با شتاب مناسب در حال ارتقاست گفت: گام های مهمی برای هوشمندسازی شهر قم برداشته شده است و در این مسیر زیرساخت های ارتباطی مورد نیاز آن به طور کامل آماده شده‌است.
به گزارش قم نیوز جواد غلامپور با اشاره به انتشار آخرین گزارش  وضعیت استان‌ها در شاخص توسعه یافتگی فناوری اطلاعات و ارتباطات (IDI) افزود: این گزارش که مربوط به زمستان سال ۱۳۹۹ است نشان م‌دهد که قم هم اکنون در جایگاه ششم کشور و در وضعیت سبز در شاخص توسعه یافتگی فاوا قرار دارد.

وی ادامه داد: آماده‌سازی زیرساخت‌های ارتباطی  برای عملکرد کارآمد شهرها در کنار آماده‌سازی خدمات الکترونیکی ، بهبود بهره‌برداری و بهبود استانداردهای زندگی شهری امری لازم و ضروری است.

وی با اشاره به وضعیت ارتباطات استان اظهار داشت: قم در شاخص پوشش جمعیتی با ۹۹.۹ درصد رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داد.

غلامپور  با اشاره به ضرورت هوشمندسازی به عنوان نیاز همه اجزای یک جامعه شهری خاطرنشان کرد: تمامی شرکت های ارائه دهنده خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات در مسیر تعامل و حل مسأله حرکت می‌کنند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قم توسعه دولت الکترونیک را از اولویت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست و گفت: دستگاه‌های اجرایی ملزم به اتصال به شبکه ملی اطلاعات هستند.

وی با اشاره به اقدامات این اداره کل برای توسعه همزمان ارتباطات و ارتقاء سطح توانمندی های کاربران گفت: فرهنگ‌سازی در خصوص شهر هوشمند، یکی از نکات مهم در مسیر تحقق آن است و نیاز به پشتیبانی، فرهنگ‌سازی و سرمایه‌گذاری در این زمینه داریم.

غلامپور با بیان اینکه هم اکنون قم قم در شاخص ضریب نفوذ اینترنت پهن باند سیار پس از تهران و البرز در رتبه سوم کشور قرار دارد، گفت: ضریب نفوذ اینترنت پهن باند سیار در استان از ۹۹.۵۳ به ۱۰۷.۰۶ درصد افزایش یافته است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قم، بیان داشت: تعداد مشترکان اینترنت پهن باند سیار در این استان تا پایان سال ۹۹ به یک میلیون و ۴۹۶ هزار و ۶۶۳ نفر رسیده است.

غلامپور، افزد: با توجه به اجرای بند ث ماده ۶۷ و بند الف ماده ۶۸ قانون برنامه ششم توسعه در خصوص تکلیف دستگاه‌های اجرایی نسبت به الکترونیکی کردن کلیه فرآیندها و تبادل الکترونیکی اطلاعات و پاسخگویی به استعلام‌های مورد نیاز سایردستگاه‌های اجرائی به‌صورت الکترونیکی، ارایه خدمات در بستر شبکه ملی اطلاعات اجتناب ناپذیر است.

وی با اشاره به پروژه های شاخص هوشمند سازی در قم از جمله قم کارت، قمیارو سامانه شاخه ادامه داد: هوشمندسازی قم دارای اجزایی است که تکمیل آنها این مهم را محقق می سازد که الکترونیکی کردن خدمات، توسعه زیرساخت های ارتباطی، اتصال دستگاه های اجرایی به شبکه ملی اطلاعات از جمله اقدام های مهم در این زمینه است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم گفت: نکته اساسی در این زمینه این است که هوشمندسازی نقطه پایانی ندارد و همواره در حال حرکت توسعه و ارتقا است به همین دلیل حرکت در این مسیر همواره باید شتاب دار و با مطالعه آخرین تحولات در سطح جهانی باشد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر ارائه خدمات بر بستر گذرگاه خدمات دولت الکترونیک (GSB) و گذرگاه عمومی خدمات دولت الکترونیک (PGSB) از اولویت های توسعه دولت الکترونیک در استان است که با سرعت مناسب در حال پیشرفت می باشد و انتظار می رود تا پایان سال جاری با همکاری دستگاه های اجرائی بخش مهمی از این خدمات به صورت الکترونیک ارائه شود.

غلامپور با اشاره به الزام دستگاه‌ها برای بسترسازی به منظور کاهش ۱۲ درصدی مراجعه حضوری شهروندان تصریح کرد : کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیکی با همکاری تمام دستگاه‌های حاکمیتی نسبت به ایجاد سرویس‌های متنوعی در مرکز ملی تبادل اطلاعات اقدام نموده است و دستگاه های اجرایی جهت استفاده از استعلامات موجود باید به گذرگاه خدمات دولت الکترونیک متصل شوند.

انتهای پیام / 106
https://qomnews.ir/vdcgtx9y.ak9un4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما