قم نيوز : مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم گفت: در یک هفته گذشته همکاری شهروندان در کاهش مصرف برق و همچنین مدیریت بار توسط کارشناسان این شرکت مانع خاموشی در این استان شد.
به گزارش قم نیوز سید محمد ارجمندزاده افزود: از ابتدای هفته جاری تاکنون، با مصوبه هیات دولت مدیریت بار با نظارت استاندار به استانها سپرده شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط و وضعیت گرمای زودهنگام که دمای قم را در نیمه اول خردادماه به ۴۳ درجه سانتیگراد رساند، این عامل باعث رشد مصرف برق در قم شد؛ بهطوریکه طی سالهای گذشته در تیرماه ۵۷ هزار مگاوات برق مصرف میشد، ولی این میزان برق در نیمه اول خردادماه جاری مصرف شد.
وی بیان کرد: از روز شنبه هفته جاری هماهنگی که با مشترکان صنعتی، کشاورزی و اداری انجام شد، سبب شد میزان سهمیه تعیین شده را حفظ کنیم و نیازی به خاموشی خانگی، تجاری و یا خاموشی در سطح وسیع نباشد.
ارجمندزاده تصریح کرد: اگر وضعیت به همین منوال پیش رود و مصرف در همین سطح کنترل شود، این امکان وجود دارد که بدون خاموشی از این معضل عبور کنیم، ولی اگر مدیریت مصرف انجام نشود، در ماههای آینده بهویژه تیرماه که روزهای گرمتری در پیشرو داریم، مجبور به قطع برق مشترکان خانگی بهصورت دورهای خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم مشترکان خانگی و تجاری که نسبت بالایی از مشترکان برق قم را تشکیل میدهند، الگوی مصرف از جمله تنظیم درجه حرارت کولر، عدم استفاده از وسایل پرمصرف مثل اتو، جاروبرقی، لباسشویی و ظرفشویی در ساعات اوج مصرف از ۱۲ ظهر تا ۱۷ عصر را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه از ۶۰۰ هزار مشترک برق قم، ۴۸۰ هزار مشترک خانگی است، افزود: خاموشی در هر سطحی که انجام شود و در هر نقطه و برای هر مشترکی، دردسرساز خواهد شد.
مدیر امور فوریتهای شرکت برق قم با اشاره به اینکه کوچکترین اقدامات از جمله خاموش کردن یک لامپ اضافه میتواند به گذر از این بحران کمک کند، گفت: شاید برخی مشترکان تصور کنند خاموش کردن یک لامپ تاثیری در کاهش مصرف برق نداشته باشد، اما وقتی ۴۸۰ هزار لامپ همزمان خاموش میشود، اثرش در وضعیت و مدیریت بار مشخص میشود و با این تعداد لامپ موفق میشویم برق تعداد زیادی از مشترکان بخش صنعتی که بهواسطه مصرف بالا دچار مشکل شدهاند را روشن نگه داریم.
به گفته وی، میانگین سقف پیک مجاز در هفته جاری ۶۷۰ مگاوات بود که این میزان نسبت به این بازه زمانی مشابه سال گذشته بوده است.
در حال حاضر بیش از ۵۷۰ هزار مشترک برق در استان قم وجود دارد؛ ۱۳ درصد برق قم در بخش کشاورزی، ۲۸.۴ درصد در بخش صنعت، ۳۶.۵۵ درصد در بخش خانگی، ۱۰.۴ درصد در بخش عمومی، ۹.۷۸ درصد سایر مصارف و ۱.۸۳ در بخش روشنایی معابر مصرف میشود.