قم نيوز : شهردار شهر قنوات قم گفت: پایش اطلاعات مدیریت شهری نشان میدهد، شهر قنوات طی سال ۹۹ با رشد بیش از ۳۰ درصدی صدور پروانههای احداث بنا مواجه بودهاست.
به گزارش قم نیوز رضا شکاری شهردار شهر قنوات قم گفت: با توجه به افزایش هزینههای زندگی در کلانشهر قم، فاصله کم و میهمان نوازی مردم شهر قنوات، شاهد مهاجرت قابل توجه شهروندان قمی به شهر قنوات برای سکونت و بهرهمند شدن از امکانات این شهر مهم استان هستیم.
شهردار شهر قنوات قم افزود: در سال ۱۳۹۹ شهرداری قنوات اقدام به صدور ۲۱۵ فقره پروانه احداث بنا نموده که این میزان در مقایسه با سال ۱۳۹۸، حدود ۵۰ فقره افزایش داشته است؛ همچنین شهرداری قنوات در سال ۱۳۹۹ نسبت به صدور ۷۵ فقره گواهی عدم خلاف و پایان کار نیز اقدام کردهاست.
او ادامه داد: مجموعه مدیریت شهری قنوات با افزایش به یکباره جمعیت روبه رو شده و تمایل مردم برای سکونت در شهر قنوات طی سالهای اخیر به صورت فزایندهای بیشتر شدهاست که این مساله لزوم حمایت بیشتر مسئولان استان نسبت به تکمیل زیرساختهای مورد نیاز این شهر را برجسته میسازد.
شکاری همچنین برنامههای مجموعه مدیریت شهری شهر قنوات را برای حمایت از جوانان و محرومین در ساخت و ساز مسکن بی تاثیر ندانست و بیان کرد: بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر قنوات، هزینه صدور پروانه احداث بنا برای محرومین، بهصورت کاملا رایگان محاسبه میشود و این امر منجر به تشویق جوانان و نیازمندان برای احداث مسکن ایمن و قانونی شدهاست.
شهردا شهر قنوات قم به اقدامهای انجام شده در زمینه مناسب سازی فضای شهری از جمله ساماندهی معابر و ایجاد بیش از ۲۳هزار و ۲۰۰ مترمربع بوستان نیز اشاره کرد و ادامه داد: با زیباسازی معابر، برای افزایش امید به زندگی و ایجاد نشاط در بین شهروندان و جوانان شهر قنوات تلاش مستمری صورت گرفتهاست.
شکاری عنوان کرد: مدیریت آبهای سطحی یکی از اقدامات موفق شهرداری قنوات است، به صورتی که در بارندگیها شاهد آب گرفتگی در معابر و خیابانهای این شهر نیستیم و تمام آبهای سطحی به قناتهای قدیمی و سفرههای زیرزمینی شهر هدایت میشود.
شهر قنوات در بخش مرکزی استان قم قرارگرفته و فاصله آن با شهر قم حدود ۱۰ کیلومتر است، این شهر در سال ۷۹ با ادغام روستاهای حاجیآباد لکها، مرادآباد، والیجرد و حسنآباد ایجاد شد و از سابقه تاریخی قابلتوجهی برخوردار است و گویش برخی از مردم ساکن در این شهر به زبان لکی است.
شهر قنوات در مناطق خشک و کویری قم قرارگرفته است و درگذشته از طریق حفر قنات، آب موردنیاز مردم منطقه تامین میشد و به دلیل همین پیشینه تاریخی به نام شهر قنوات شناخته میشود؛ قنوات پس از شهر قم دومین شهر پرجمعیت استان است و جمعیت آن به حدود ۱۸ هزار تن میرسد.