?>?> خشکسالی ۲۱ هزار میلیارد ریال خسارت به زراعت قم وارد کرد | قم نیوز
پنجشنبه ۱۷ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۸
کد مطلب : 98095

خشکسالی ۲۱ هزار میلیارد ریال خسارت به زراعت قم وارد کرد

قم نيوز : رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی قم گفت: مبلغ برآورد اولیه خسارت زراعی در استان بر اثر خشکسالی و تنش دمایی بالغ بر ۲۱ هزار میلیارد ریال می‌باشد و همچنین این مساله بر مراتع اثرات منفی خود را داشته وتامین علوفه دام را تحت تاثیر قرار داده‌است.
به گزارش قم نیوز سیدمصطفی طباطبایی افزود: کاهش بارش و تنش دمایی باعث بروز خسارت خشکسالی در کشت زراعی استان شده‌، قم در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بیش از ۳۱ هزار و ۵۰۰ هکتار کشت محصولات زراعی (گندم، جو، کلزا) پیش بینی که کاهش نزولات جوی باعث کاهش عملکرد تولید محصولات زراعی شده‌است.

وی گفت: از طرفی اختلاف دما و تنش‌های دمایی درفروردین ماه ۱۴۰۰ در بخش باغبانی، خسارت سرمازدگی در پی داشته که بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ هکتار از باغات استان را با درصد متفاوت تحت تاثیر قرار داده است. مبلغ برآورد خسارت اولیه در زمینه سرمازدگی در باغات بالغ بر ۱۲۲ میلیارد ریال می‌باشد.

رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی قم یادآور شد: در مجموع برآورد خسارت در خشکسالی و تنش دمایی و سرمازدگی در استان بالغ بر ۲ هزار و ۲۲۴  میلیارد ریال برآورد می‌شود.

وی تاکید کرد: میانگین بارندگی قم در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به میزان۶/۱۰۶  میلی متر ثبت شده. در این بازه زمانی، بارندگی در سال زراعی گذشته و بلندمدت به ترتیب برابر ۲۴۰.۸ و ۱۳۷.۶  میلی متر بوده است.

طباطبایی ادامه داد: همچنین در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳۴.۲ میلی متر و نسبت به میانگین بلندمدت ۳۱.۱ میلی متر کاهش داشته . لازم به ذکر است، در مدت مذکور بارش استان قم نسبت به میانگین سال گذشته ۵۶ درصد و نسبت به بلند مدت ۲۳ درصد کاهش داشته‌است؛ که بیانگر هشتمین استان کشور در بیشترین تفاوت بارندگی (بر حسب درصد) می‌باشد.

به گفته وی، با این وجود در راستای جبران بخشی ازخسارت وارده به کشاورزان بخش پیشنهاداتی در زمینه بخشودگی سود و کارمزد جریمه وام‌های دریافتی کشاورزان واعطای تسهیلات ارزان قیمت و پرداخت کمک بلاعوض  ارائه شده است که در صورت تصویب در مراجع ذیصلاح اقدامات لازم انجام خواهد شد.

رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی قم اقدامات انجام شده در جهت جبران بخشی از خسارات خشکسالی و تنش دمایی به کشاورزان قمی گفت: بهینه سازی مصرف آب شامل اجرای سیستم های آبیاری نوین مزارع، لوله گذاری جهت انتقال آب Tاحیاء و مرمت قنوات به منظور افزایش آبدهی و تامین منبع آبی پایدار، برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی مجازی و با موضوع های بهره وری آب و کاهش اثرات خشکسالی به صورت مجازی و ترویج بیمه محصولات کشاورزی  انجام گرفته است.

به طور میانگین سالانه بیش از چهار هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی قم به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز می‌شود و با ادامه این روند میزان مصرف آب در بخش کشاورزی قم با کاهش چشمگیر مواجه خواهد شد.

انتهای پیام / 106
https://qomnews.ir/vdcamwno.49nao15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما