قم نيوز : رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در طول هشت سال گذشته، ۱۴۰ مزرعه نمایشی، سایت الگویی و کانون یادگیری برای آموزش روشهای نوین کشاورزی در قم دایر شد.
به گزارس قم نیوز عباس پورمیدانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: این طرح با هدف ارتقاء سطح دانش بهرهبرداران، انتقال دانش فنی و تغییر شیوههای سنتی کم بازده کشاورزی به روشهای نوین برای افزایش بهرهوری در قم به اجرا درآمد و با استقبال مطلوب کشاورزان استان مواجه شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم در ادامه با اشاره به جزییات بیشتر از مزایای اجرای این طرح، تاکید کرد: احداث ۱۴۰ مورد مزارع نمایشی، سایت الگویی و کانون یادگیری در استان موجب انتقال دانش فنی در زمینههای مختلف شامل ارقام اصلاح شده، به نژادی شده، تجربیات موفق بومی، ماشین آلات کاشت، داشت و برداشت و نیز مصرف بهینه نهادههای کشاورزی مانند کود و سم در میان بهرهبرداران این بخش، شدهاست.
او افزود: همچنین افزایش سطح دانش و مهارت گروه هدف (کشاورزان، باغداران و دامداران) با تمرکز بر اصلاح الگوی کشت استان با محوریت مصرف بهینه آب و ترویج کشت گونههای گیاهی سازگار با اقلیم قم با در نظر گرفتن بهبود وضعیت معیشت بهرهبرداران شامل کشاورزان و دامداران از جمله دیگر مزایای اجرای این طرح در استان قم است.
پورمیدانی گفت: کشاورزی ازجمله بخشهای مهم اقتصادی قم است که باوجود برخی محدودیتهای محیطی، در این استان رونق دارد و بهرهبرداران زیادی در بخشهای زراعت و باغبانی، دامپروری و مرغداری، پرورش شیلات و همچنین فرآوری محصولات تولیدی این حوزه فعالیت دارند، بنابراین هرگونه سرمایهگذاری در موضوع آموزش و دانشافزایی بهرهبرداران این بخش برای عبور از کشاورزی سنتی به کشاورزی تجاری، موجب افزایش بهرهوری و سوددهی بیشتر آن میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد: هدف اصلی ما همواره افزایش دانش بهرهبرداران بخش کشاورزی استان است و سعی میکنیم در تمام حوزههای تولیدی و فرآوری دیدگاههای علمی مورداستفاده قرار گیرد.
پورمیدانی در ادامه با اشاره به نقش آموزش در ارتقا سلامت محصولات کشاورزی، تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی قم با اجرای این گونه طرحهای آموزشی در تلاش است تا با همکاری کشاورزان استان، محصولهایی سالم و باکیفیت در مزارع و باغهای قم تولید و در بازار مصرف عرضه شود.
نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت میکنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.