> اغلب مردم قم تمایلی برای حضور فیزیکی جهت تعویض پلاک ندارند | قم نیوز
چهارشنبه ۳ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۰۹
کد مطلب : 99336
منبع : قم نیوز

اغلب مردم قم تمایلی برای حضور فیزیکی جهت تعویض پلاک ندارند

قم نيوز : محامد گفت: طبق بررسی‌ها ۸۰ درصد مردم قم در شرایط کنونی حاضر نیستند به صورت حضوری اقدام به تعویض پلاک کنند و ترجیح می‌دهند این کار را بصورت وکالتی در دفاتر اسناد رسمی انجام دهند.
به گزارش قم نیوز محمدرضا محامد رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان قم گفت: تعویض پلاک خودرو به شیوه کنونی در کشور ما منسوخ شده است و این روش دوگانگی نقل و انتقال مشکلات و هزینه‌های جانبی زیادی به وجود آورده است.

به گفته رییس کانون سردفتران و دفتریاران استان قم، طرحی جهت اصلاح تعویض پلاک از شیوه کنونی توسط دفاتر اسناد رسمی تهیه و برای تصویب به نهاد‌های قانونی ارائه شده که در قالب آن برای هر خودرو یک پلاک در نظر گرفته شده و انتقال پلاک بصورت لحظه‌ای انجام می‌گیرد.

محامد بیان کرد: بین کانون سردفتران و خبرنگاران یک موضوع مشترک وجود دارد و آن هم تثبیت وقایع و پاسداشت حرمت قلم در دو حوزه عمومی و اختصاصی است.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان قم یادآورشد: اگر این طرح تصویب شود علاوه بر حل مشکل دوگانگی در نقل و انتقال سند خودرو بسیاری از مشکلات دیگر را نیز کاهش می‌دهد.

محامد عنوان کرد: از نظر قانونی اسناد خودرو باید از طریق دفاتر اسناد رسمی منتقل شود، اما بدلیل برخی اطلاعات نادرست چالش‌هایی در این زمینه ایجاد و مشکلاتی برای صاحبان خودرو‌ها به وجود می‌آید.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان قم ابراز داشت: اطلاع رسانی دقیق حقوقی به جامعه و ارتقای ارتباط با جامعه خبری به صورت عملی در دستور کار کانون سردفتران و اسناد رسمی استان قرار دارد و ما آماده ارائه عملکرد شفاف به مردم و شنیدن انتقادات هستیم.

محامد ابراز کرد: دفاتر اسناد رسمی در بالا بودن هزینه انتقال اسناد دخیل نیستند و تعرفه و عوارض هر گونه انتقال اسناد توسط مجلس شورای اسلامی در ابتدای هر سال تصویب و برای اجرا ابلاغ می‌شود.

رئیس کانون سردفترداران و دفتریاران قم گفت: طبق ماده قانونی ۲۹ راهنمایی و رانندگی تنظیم سند انتقال خودرو اجباری است و صرفا باید در دفاتر اسناد رسمی انجام بگیرد تا حقوق قانونی افراد در صورت بروز هرگونه مشکلی تضمین شود.

او افزود: یکی از چالش‌های مبحث خودرو این است که عده‌ای انتقال سند را اختیاری می‌دانند در حالیکه طبق قانون سال ۸۹ قوه قضاییه انتقال سند خودرو اجباری است و قانون سال ۱۳۱۰ شمسی در این خصوص منسوخ شده است.

به گفته محامد، دفاتر ثبت اسناد رسمی طبق تصریح قانون راهنمایی و رانندگی تنها نهاد صلاحیت دار در انتقال سند خودرو هستند که می‌توانند از حقوق مردم در بروز هر گونه مشکل قانونی و عرفی دفاع کنند.

رئیس کانون سردفترداران و دفتریاران قم اضافه کرد: وظیفه دفاتر ثبت اسناد رسمی ثبت وضعیت خودرو و نقل و انتقالات آن است تا در مراحل بعدی در صورت لزوم در مراجع ذیصلاح مورد بررسی قرار بگیرد.

محامد با بیان اینکه ۸ هزار و ۵۰۰ دفتر رسمی در سطح کشور مشغول خدمات رسانی هستند، بیان کرد: بهره گیری از فناوری‌های نوین مانند سامانه ثبت آنی ضمن افزایش اعتبار این دفاتر بار سنگینی از دعاوی قضایی و مراجعات پرتکرار مردم را کم کرده است.

انتهای پیام / 106
https://qomnews.ir/vdcjmteh.uqehtzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما