شنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۵۸
کد مطلب : 99881
در نشست علمی با موضوع «بررسی پدیده طالبان» مطرح شد؛

عدم حضور اقوام مختلف و زنان در دولت جدید طالبان

قم نيوز : حجت‌الاسلام والمسلمین علیزاده موسوی گفت: طالبان در دوره جدید خود دریافت که اگر بخواهد تثبیت شود ورود با یک چهره خشن هیچ وقت تثبیت آن را در پی نخواهد داشت؛ بنابراین باید حداقل در ابتدای امر یک نگاه کاملاً متدولوژیک و مسامحه گرانه داشته باشد.
به گزارش قم نیوز حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی علیزاده موسوی در برنامه تلویزیون اینترنتی پاسخ تی وی که به صورت برخط برگزار شد به بررسی «پدیده طالبان» پرداخت و عنوان کرد: طالبان در دوره گذشته خود روشی که به کار برد به طور کامل خشونت آمیز بود؛ لکن امروز از تجربیات داعش استفاده کرده و با خود اندیشید که اگر از روش گذشته استفاده کند محکوم به فناست.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به عوامل مهم و مؤثر در دوره دوم تسلط طالبان بر افغانستان گفت: مسائلی همچون اهمیت حضور تمامی اقوام و زنان در قدرت و همچنین مسائل اجتماعی از جمله درس های تاکتیکی طالبان از داعش و این گونه گروه ها بود.

وی افزود: طالبان در دوره جدید خود دریافت که اگر بخواهد تثبیت شود ورود با یک چهره خشن هیچ وقت تثبیت آن را در پی نخواهد داشت؛ بنابراین باید حداقل در ابتدای امر یک نگاه کاملاً متدولوژیک و مسامحه گرانه داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیزاده موسوی با تأکید بر عبرت آموختن از تاریخ اظهار داشت: رضاخان در سال۱۳۰۴ هنگامی که قصد به قدرت رسیدن داشت برای فریب افکار عمومی با علما دیدار کرد؛ این موضوع به ما یادآوری می کند دقت کنیم طالبان امروز آیا تنها از حیث تاکتیکی درس گرفته یا در حیث محتوا و در مقام عمل هم نیت اجرا دارد.

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات موجود در افغانستان شکاف قومی می باشد؛ امروز طالبان افرادی که به عنوان هیئت دولت معرفی کرده غیر از قوم پشتون نبوده اند؛ بنابرین طالبان قائل به پشتونستان بزرگ است.

وی یادآور شد: همچنین در پیکره ی دولت کنونی طالبان حضور زنان در مناصب دولتی دیده نمی شود و این نکته نیز محل نگرانی است.
انتهای پیام / 137
https://qomnews.ir/vdcezv8o.jh8ovi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما