دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۰۱
کد مطلب : 28579
در کارگروه تخصصی کنترل حیوانات ناقل بیماری مطرح شد

فرماندار قم: جمع آوری حیوانات ناقل بیماری قانونی باشد

قم نيوز : قم نیوز: فرماندار قم گفت: دستور العمل لازم برای مقابله با حیوانات ناقل بیماری بویژه سگ با در نظر گرفتن تمامی حواشی و همچنین مسائل عاطفی ابلاغ شده، و باید بر اساس آن این معضل را بر طرف کرد.
فرماندار قم: جمع آوری حیوانات ناقل بیماری قانونی باشد
به گزارش قم نیوز، رضا سیار که صبح امروز (دوشنبه) در کارگروه تخصصی کنترل حیوانات ناقل بیماری و در سالن اجتماعات فرمانداری قم سخن می‌گفت، با اشاره به اینکه باید مکانی برای انتقال سگهای ولگرد تعبیه شود، اظهار داشت: بهترین مکان برای این کار قلعه های متروکه دامداری دارای حصار است؛ پس از جمع آوری سگ های ولگرد و انتقال آنها به مکان های مورد نظر ؛ دامپزشکی کار شناسنامه دار کردن و همچنین واکسینه نمودن آنها انجام می دهد.
 
فرماندار قم با اشاره به عواقب ناگوار اتلاف سگ ها به وسیله گلوله به لحاظ روحی و روانی و همچنین عاطفی برای جامعه،خاطر نشان کرد: باید پس از متمرکز نمودن همه سگ های جمع آوری شده در مکان تعیین شده، و معاینه آنها به وسیله دامپرشک سگ های بیمار و غیر قابل استفاده از بقیه غربال شده، و به وسیله تزریق داروی بیهوشی اتلاف شوند.
 
وی با بیان اینکه رویکرد مقابله با سگ های ولگرد نباید صرفا نابودکننده باشد،افزود: سگ هایی که به تشخیص دام پزشک سالم بوده و خطری برای سلامتی جامعه ندارند را می توان پس از عقیم سازی در محیط های دامپروری، صنعتی و کشاورزی به منظور مسایل ایمنی مورد استفاده قرار داد، چرا که در برخی مواقع صدای پارس یک سگ می تواند از سرقت های بزرگ در این مراکز جلوگیری به عمل آورد.
 
سیار با بیان اینکه طبق دستور العمل وزارت کشور تنها سگ های بی صاحب مشمول این طرح می شوند، تصریح کرد: در برخی مواقع سگ های ولگرد دارای صاحب هستند ولی بواسطه بی توجهی صاحبان خود رها شده اند.
 
 وی همچنین هشدار دادن به صاحبان این سگ ها را ضروری دانست، و افزود: طبق این دستور العمل مسوولیت هر گونه وارد شدن آسیب به افراد از طریق سگ های رها شده در شهر متوجه صاحبان آنها است.
 
معضل اصلی بخش مرکزی، سگ‌های ولگرد هستند
بخشدار بخش مرکزی قم نیز در این جلسه با بیان اینکه یکی از مهمترین معضلات بهداشتی این بخش ، سگ های ولگرد است،افزود: بیشتر آنها معمولا از داخل شهر قم به طرف این بخش گسیل داده می شوند.

علیرضا خزایی با بیان اینکه بخش مرکزی در مساله مقابله با سگ های ولگرد همپوشانی لازم را با قم در دستور کار خود قرار داده است،افزود: شهرداری قنوات در سال جاری طی دو مرحله در شهر قنوات و همچنین روستاهای لنگرود، مبارک آباد، مومن آباد و دام شهر نسبت به اتلاف 420 قلاده سگ اقدام نموده است.
 
وی با اذعان به اینکه بخش مرکزی قم کانون زاد و ولد سگ های ولگرد است،افزود: کارخانه بازیافت و پسماند زباله و همچنین کشتارگاه این بخش و خونابه های ناشی از آن مهمترین علل تجمع سگ های ولگرد در این بخش است.
 
بخشدار بخش مرکزی قم همچنین معضل جوندگان را از دیگر مشکلات بخش مرکزی قم عنوان کرد، و افزود: اعتبارات لازم برای مقابله با این جوندگان که از جمله مهمترین حیوانات ناقل بیماری محسوب می شوند، نیز باید تامین شود.
 
معدوم کردن 1600 قلاده سگ ولگرد در سال 93 توسط شهرداری قم
سید محسن میرهادی افزود: شهرداری قم در سال 90 ، 849 قلاده ، درسال های 91 و 92 به ترتیب 970 و هزار و 571 قلاده و از ابتدای سالجاری تاکنون یکهزار و 600 قلاده سگ ولگرد را معدوم کرده است.
 
وی با بیان اینکه شهرداری در کنار سایت زباله البرز مکانی را برای دفن بهداشتی لاشه سگ های معدوم شده مشخص کرده است، افزود: بیشتر این سگ ها به وسیله پیمانکار و اکیپ آن رد یابی و معدوم شده و یا از طریق اطلاع رسانی شهروندان از طریق سامانه 137 شناسایی شده اند.
 
میرهادی تصریح کرد: شهرداری قم هم اکنون کنترل و نظارت دقیقی را در مورد سگ های موجود در شهر دارد و در صورت پی بردن به ولگرد بودن آنها کار معدوم سازی آنها را انجام می دهد.
 
از بین بردن هر قلاده سگ ولگرد 600 هزار ریال هزینه دارد
شهردار قنوات نیز در این جلسه با بیان اینکه کار اتلاف سگ های ولگرد حدود شش سال است، که در قم انجام می گیرد،افزود: متاسفانه معدوم سازی سگهای ولگرد تاثیری در رفع این معضل نداشته است.
 
سید رضا حسینی با بیان اینکه باید راه حل جدیدی برای کنترل سگ های ولگرد استفاده کرد،افزود: فارغ از آسیب های روحی و روانی که اتلاف سگها به روش غیر بیهوشی به همراه دارد، از بین بردن هر قلاده سگ ولگرد حدود 600 هزار ریال برای شهرداری هزینه دارد که باید روشی دیگر را برای مقابله با آنها انتخاب کرد.

استفاده از روش غیر بیهوشی، سبب واکنش سازمان‌های مردم نهاد می‌شود
رییس اداره طبیعی اداره کل حفاظت از محیط زیست قم نیز در این جلسه با اشاره به تشکیل سازمان های مردم نهاد برای حمایت از حقوق حیوانات خاطر نشان کرد: هر چند سلامتی انسان همواره در اولویت است، ولی اتلاف به روش غیر بیهوشی سگ های ولگرد واکنش این نهادها را نیز در برخواهد داشت.
 
سید احمد شفیعی همچنین با اشاره به تاکید اسلام مبنی بر رعایت حقوق حیوانات،تصریح کرد: با توجه به اینکه قم در بسیاری از زمینه ها به الگویی برای سایر استان ها تبدیل شده، در بحث کنترل و جمع آوری سگ های ولگرد نیز می تواند با ارایه یک روش کاملا انسانی و شرعی برای مقابله با سگ های ولگرد به الگویی برای دیگر استان ها در این زمینه تبدیل شود.

تشکیل هر 45 روز یک بار کارگروه مقابله با حیوانات ناقل بیماری
همچنین در این جلسه سایر بخشداران و شهرداران بخش ها و شهرهای مختلف استان گزارشی را در خصوص اقدامات انجام شده در بحث جمع آوری سگ های ولگرد ارایه دادند، و همچنین با توجه به اهمیت فراوان موضوع سلامتی مقرر شد حداقل هر 45 روز یک بار این جلسه برگزار شود.

انتهای پیام/105
https://qomnews.ir/vdcaomnu.49na015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما