قم نگار: هوای شهر من آلوده است و مردمان اغلب اضافه وزن دارند، مسئولان دوچرخهها را چاره کار عنوان میکنند اما انگار هنوز دوچرخه سواری یک ناهنجاری اجتماعی به حساب میآید!!
هوای آلوده شهر و دوچرخههایی که رکاب نمیخورند/ چرا دوچرخه سواری یک شأن اجتماعی نیست؟
خبرگزاری فارس , 2 شهريور 1394 ساعت 0:00
قم نگار: هوای شهر من آلوده است و مردمان اغلب اضافه وزن دارند، مسئولان دوچرخهها را چاره کار عنوان میکنند اما انگار هنوز دوچرخه سواری یک ناهنجاری اجتماعی به حساب میآید!!
به گزارش قم نگار، این روزها خیابانهای شهر دردی بزرگ در سینه دارند دردی به نام ترافیک! دردی که از وجود خودروها نشات میگیرد. دردی که دوایی ندارد مگر تغییر نگرش انسانها و فرهنگ سازی برای استفاده از دوچرخه!
این روزها در خیابانهای شهر دمی آسوده نتوان بود، صدای دلخراش بوق ماشینها گوش را چنان نوازش میکند که برق از چشمانت میپرد! عبور عابران پیاده از بین وسایل نقلیه به سختی صورت میگیرد. تا چشم مینگرد، خودروها چشمک میزند همراه با رانندگانی که با دست کشیدن بر پیشانی عرق خشک میکنند و زیر لب غرغر دارند از شلوغی مسیر؛ اما گویا در میان این خودروها چند دوچرخهسوار هم به چشم میخورد هرچند حرکتشان از میان خودروها کند است اما حال و روزشان از دیگر افراد خوشتر است!
همگان آگاهند که دوچرخهسواری و استفاده از این وسیله نقلیه تا چه حد میتواند در سلامتی بدن نقش ایفا کند. از آنجا که دوچرخه سواری سبب بالارفتن میزان اکسیژن دریافتی بدن میشود در نتیجه خون در بدن به خوبی به گردش درآمده و علاوه بر فعالیت خوب قلب و مغز سبب قوی شدن سایر عضلات بدن میگردد.
اگر از این فواید که همگان بر آن واقفند گذر کنیم باید گفت استفاده از این وسیله به طور قابل ملاحظهای به کاهش ترافیک شهری و سلامت و پاکی شهر میافزاید.
زیبایی و طراوت سیمای شهر مسئلهای است که تمام شهرنشینان و مسئولان به دنبال آن هستند اما متاسفانه غافلند از اینکه این زیبایی در دستان خود آنها نهفته است و با اندیشه و فرهنگ درست میتوان به آن دست یافت.
خوشبختانه مسئولان شهر قم از افرادی هستند که به این مهم آگاه بوده و برای داشتن شهری زیبا از پیش قراولان این امر هستند. مدتی است که شهرداری قم به فکر ساخت و راه اندازی خانههای دوچرخه در قم افتاده و با جانماییدر چند نقطه از شهر به این عمل تحسین برانگیز پرداخته است. اما اندکی جای تاسف دارد که چرا شهروندان پابه پای مسئولان در این مسیر قدم نگذاشته و کاهلی در این امر سبب شده رکاب بسیاری از این وسایل همچنان خاک نخورده باقی بماند.
مهدی نصیری از جمله شهروندانی است که به گفته خودش علاقه به دوچرخه سواری همچون خون در رگهایش میجوشد.
وی گفت: من از کودکی دوچرخهسوار بودم و اکنون نیز این وسیله مرکب خوش رکاب من است.
وی افزود: دوچرخه بهترین وسیله نقلیه است که هم به سلامتی جسم و روح کمک میکند و هم آلودگی را از شهر میزداید و طراوت بخش روح شهر است.
این شهروند قمی که کارمند یکی از ادارات دولتی قم است با بیان اینکه روحیه ورزشی و استفاده از دوچرخه در میان جامعه به کم رنگی گراییده، ادامه داد: این امر نیازمند فرهنگسازی و تقویت اذهان بسوی استفاده از این وسیله از طریق رسانههاست.
نصیری افزود: باید گفت شاید خجالت از دلایل عدم استفاده از این وسیله است. برخی افراد میپندارند استفاده از دوچرخه سبب پایین آمدن شأن اجتماعی شان میشود در حالی که این تفکر اشتباه باید با الگو شدن خود مسئولین در استفاده از دوچرخه رفع شود.
احمد کاظمی از دیگر شهروندان نیز به دلایل عدم استفاده مردم از دوچرخه اشاره کرد و گفت: به طور واضح یکی از دلایل میتواند نبود مکان و مسیر مناسب برای عبور با دوچرخه باشد.
وی بیان کرد: در اکثر خیابانهای شهر قم مسیری برای تردد دوچرخه سواران مشخص نشده و شلوغی و سیل خودرو در خیابان امنیت را برای دوچرخه سواری سلب میکند و ممکن است جان افراد به خطر افتد.
کد مطلب: 32148