پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۰۰
کد مطلب : 29345
عضو شورای علمی کمیسیون حقوق بشر اسلامی:

امنیت مقوله‌ای فرهنگی است/تکفیری‌ها بدترین ضربه را به اسلام زده‌اند

قم نيوز : قم نیوز: عضو شورای علمی کمیسیون حقوق بشر اسلامی گفت: باید در دوره جدید مفهوم امنیت را برای مردم تشریح کنیم زیرا امنیت اکنون یک موضوع فرهنگی است که در باور، عقیده و نهاد خانواده و اشخاص قرار می‌گیرد.
امنیت مقوله‌ای فرهنگی است/تکفیری‌ها بدترین ضربه را به اسلام زده‌اند
به گزارش قم نیوز، حجت‌الاسلام بهمن اکبری در کارگاه آموزشی حقوق بشر اسلامی و وظایف شهروندی که ظهر امروز در تالار معصومیه استان قم برگزار شد با تاکید بر اینکه کرامت انسانی را فارغ از هر گونه تفاوت انسانی مورد توجه قرار داده‌ایم اظهار داشت: دین اسلام در کتاب قرآن به یکپارچگی انسان‌ها تاکید کرده و رنگ و زبان نمی‌تواند جدایی میان آن‌ها ایجاد کند زیرا این تفاوت فقط یک زیبایی برای نمایان کردن قدرت خداوند تبارک و تعالی است.

وی افزود: رعایت حقوق بشر در متن جامعه انسانی به عنوان الگوی سنجش، وارستگی، رشد یافتگی و بلوغ جامعه اسلامی مشخص می‌شود.

عضو شورای علمی کمیسیون حقوق بشر اسلامی با بیان اینکه اجرایی نکردن مفاهیم حقوق بشر اسلامی در زندگی معنایی برای جامعه اسلامی ندارد اظهار داشت: باید در دوره جدید به ویژه در دوران انقلاب اسلامی که موارد بسیاری را مورد تاثیر قرار داده مفهوم امنیت را برای مردم تشریح کنیم زیرا امنیت اکنون یک موضوع فرهنگی است که در باور، عقیده و نهاد خانواده و اشخاص قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه امنیت به حفظ مرز‌های جغرافیایی محدود نمی‌شود گفت: اکنون دچار یک تحول بنیادین هستیم بخش زیادی از این تغییر به تحول تکنولوژی مرتبط می‌شود زیرا تکنولوژی به عنوان یک تمدن فرهنگ را مورد تاثیر قرار داده ‌و این تکنولوژی فقط ارتباط را مورد تاثیر قرار نمی‌دهد.

اکبری خاطرنشان کرد: اکنون تکنولوژی مفهوم جدیدی را ارائه داده است و به همین علت تجمیع‌، اطلاعات، سرعت ارتباطات و تولید فضاهای جدید در بخش‌های مختلف به خوبی دیده می‌شود.

وی با اشاره به حرکت برخی از علمای برجسته دینی در طول تاریخ اسلامی عنوان کرد: وجود فضای مجازی که تعبیر اصلی آن فضای حقیقی است جهان و انسان جدیدی ساخته به همین علت برای افرادی که حقوق شهروندی مهم است باید صیانت جامعه اسلامی در حوزه فرهنگ و فضای مذکور مهم باشد.

اکبری با تاکید بر اینکه سبک زندگی برخی جوانان امروزی کشور از جای دیگری ریشه می‌گیرد افزود: باید ذهن و زبان جوانان را بازخوانی کنیم تا به این مرحله برسیم که آن‌ها چه بخشی از دوران عمر خود را سپری می‌کنند و اگر نگاه ما نسبت به جامعه انسانی تغییر کرد می‌توانیم بفهمیم که افراد بسیاری از نگاه‌های بالا برای تغییر معادلات جهانی تلاش می‌کنند.

وی از حرکت‌های امام خمینی (ره) برای زنده کردن فقه اسلامی یاد کرد و متذکر شد: دستورات امام خمینی (ره) این را اثبات می‌کند که فقه اسلامی نگاهی به دو عنصر زمان و مکان دارد زیرا نمی‌توانیم خارج از زمان و مکان دستورالعمل فقهی ابلاغ کنیم.

این کارشناس مسائل دینی حقوق بشر را خواست عمومی و نیاز جامعه اسلامی برای بقا حاکمیت و استمرار قدرت دانست و تصریح کرد: عنصر کارآمدی نظام به رضایتمندی مردم بر می‌گردد و این عامل سبب تقویت اقتدار و قدرت می‌شود هر چند این موضوع در دین هم بیان شده است که ما با خدمت به مردم بر قلب‌ها حکومت داریم.

وی با بیان آیه‌ای از قرآن کریم عنوان کرد: دین مسئول گره‌گشایی است و پیامبر اسلام (ص) به عنوان الگوی دین مبین اسلام سه نسبت با خود، خلق و خدا را در جهان هستی مورد توجه قرار می‌داد به همین علت عمیق‌ترین توجهات را در درون بررسی می‌کرد تا بتواند در این سه نسبت موفق باشد.

اکبری خدمت به مردم را نسبت پیامبر اسلام (ص) با خلق دانست و گفت: ایجاد عدل، گسترش رحمت و ترویج علم و دانش در دستور کار ایشان قرار داشت.

وی خرافه‌زدایی، جهل‌زدایی و آشکار کردن حقیقت را از مراحل مقدماتی رسالت پیامبر اسلام (ص) برشمرد و اظهار داشت: عدالت گستره‌های بسیاری دارد که پیامبر اسلام (ص) برای تشریح آن‌ها اقدامات گسترده‌ای انجام داد اما این وحشت بزرگی که گروه‌های تکفیری ایجاد کرده‌اند بدترین ضربه به اسلام است و رابطه‌ای با عدالت ندارد.

اکبری با تاکید بر اینکه گروه‌های تکفیری امنیت ملل مختلف را از بین برده‌اند مطرح کرد: این گروه‌ها با حرکت‌های خود چهره نامناسبی را از اسلام نمایان می‌کنند اما با وجود فضای سرد در کشورهای غربی گرایش جوانان مسلمان به این گروه‌ها افزایش پیدا کرده است.

انتهای پیام/۱۳۲
https://qomnews.ir/vdccp1qi.2bqo08laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما