قم نيوز : رئیس گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت قم از اجرای دومین پیمایش ملی سلامت روان با شعار «سلامت روان به خانه شما میآید» همزمان با سراسر کشور در استان قم خبر داد.
به گزارش قم نیوز منصوره آخوندی رئیس گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت قم با بیان اینکه طرح ملی سلامت روان از ۱۴ دی الی ۲۰ اسفندماه در قم اجرا میشود،گفت: این پژوهش بهصورت کشوری انجام خواهد شد که بهطور تصادفی افراد برای مصاحبه انتخاب میشوند.
او گفت: هدف از این مطالعه، بررسی تعیین شیوع و میزان شدت مشکلات اعصاب و روان در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور، تعیین میزان استفاده از خدمات سلامت روان و انواع آنها، تعیین هزینههای ابتلا به مشکلات اعصاب و روان و نحوه پرداخت آن است.
آخوندی می گوید: با انجام این مطالعه، تصویر روشنی از تقاضای جامعه برای خدمات سلامت، شیوه اقدام مردم برای یافتن پاسخ این تقاضا، شیوه پاسخگویی نظام ارائه خدمات به تقاضای جامعه و تناسب بار مالی تحمیل شده به خانوارها با درآمد آنها مشخص میشود.
آخوندی گفت: به بیان دیگر، اولویت نیازهای مردم در مورد مشکلات اعصاب و روان و دلایل عدم بهرهمندی از خدمات تعیین میشود تا بهمنظور برنامهریزی برای تامین خدمات مورد نیاز به کار گرفته شود.
او گفت: در ایران برای راهنمایی و هدایت تصمیمگیران و سیاستگذاران بهداشتی در مورد جنبههای مختلف بهرهمندی از خدمات سلامت روان، نیاز به اطلاعات بیشتری وجود دارد.
به گفته آخوندی، کمبود تخصیص منابع سلامت در حیطه بهداشت روان و محدودیتهای بیمه و سایر حقوق، فشار زیادی را به بیماران وارد میکند.
رئیس گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت قم گفت: مستندسازی خدمات موجود و استفاده شده و میزان نیاز به خدمات درمانی و بررسی هزینه و مشکلات اعصاب و روان برای خانواده اهمیت زیادی دارد.
آخوندی با بیان اینکه طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت، در جهان از هر چهار نفر، یک نفر در طول زندگی به یکی از اختلالات روانپزشکی مبتلا خواهد شد، گفت: در هر زمان حدود ۱۰ درصد از جمعیت بزرگسال به اختلالات روانی مبتلا هستند.
رئیس گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت قم گفت: اختلالات روانپزشکی شیوع قابل ملاحظهای بین بیماریهای طبی دارند، بهگونهای که حدود ۴۵۰ میلیون نفر در جهان از اختلالات روانپزشکی رنج میبرند.
او گفت: مطالعات مختلف در ایران نیز شیوع اختلالات روانپزشکی را بهطور متوسط از ۱۶ تا ۲۵ درصد گزارش کردهاند.
رئیس گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت قم گفت: در بیماریهای مختلف از بین ۱۰ عامل اصلی ایجاد ناتوانی، پنج عامل آن مربوط به اختلالات روانپزشکی است؛ این اختلالات سردسته دلایل ناتوانی در جهان به شمار میآیند و ۳۷ درصد از کل سالهای زندگی توام با سلامت، به دلیل این اختلالات از دست میرود و جزو ناتوانکنندهترین بیماریها محسوب میشوند.