> آموزش طلاب برای کارگردانی تلویزیون | قم نیوز
دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۴۲
کد مطلب : 10253

آموزش طلاب برای کارگردانی تلویزیون

قم نيوز : قم نیوز: رئیس دانشکده صدا و سیمای قم ضمن اشاره به فعالیت‌های این دانشکده برای تربیت طلبه‌های متخصص در حوزه فیلم و تلویزیون گفت: رشته تولید سیما، طلاب را برای تهیه‌کنندگی و کارگردانی تلویزیون آموزش می‌دهد.
آموزش طلاب برای کارگردانی تلویزیون
به گزارش قم نیوز، کمال اکبری ضمن تبیین جایگاه رسانه در ارتقای سطح فرهنگی و مذهبی جامعه اظهار داشت: قطعاً در عصر کنونی رسانه‌ها مهمترین نقش را در تولید مباحث فرهنگی و انتشار آن برعهده دارند.

عضو شورای مرکزی همایش بین‌المللی اسلام و حقوق بشر دوستانه افزود: رسانه دو بُعد دارد، یکی بعد اطلاع‌رسانی آن است که در حوزه‌های مختلف انجام می‌گیرد؛ به گونه‌ای که حتی مبنایی‌ترین مباحث را رسانه‌ها منتقل می‌کنند. دوم بعد انتقال پیام رسانه است. این بُعد قدمتی طولانی دارد و از قبل، این مبحث وجود داشته که همیشه پیام‌ها، فرستنده و گیرنده و پیام‌رسان دارد.

اکبری تاکید کرد: خداوند متعال نیز پیامبران را با همین هدف فرستاده بود تا در واقع پیام الهی را به بشر برسانند.

رسانه وقتی با هنر مقرون شود، تأثیرگذاری‌اش بیشتر می‌‌شود

رئیس دانشکده صدا و سیمای قم گفت: رسانه‌ها یکی از آن واسطه‌های‌ هستند که پیام خودشان را به مردم و مخاطبان منتقل می‌کنند. این رسانه زمانی که با هنر مقرون و همراه می‌شود و هنر را به خدمت می‌گیرد در ارسال پیام‌ها تغییرات جدی به خود می‌بینید و می‌تواند تاثیرگزاری خودش را چند برابر کند.

وی ادامه داد: واقعیتی که امروزه با آن مواجه هستیم این است که رسانه در ابعاد مختلفی با مخاطبان سر و کار دارد مثلا عکس فقط یک بعد را در بر می‌گیرد ولی هنرهایی مثل سینما و تلویزیون به طور کلی و هنرهای نمایشی ابعاد مختلفی دارند و به همان مقدار که پیچیدگی پیدا کرده‌اند تأثیرگذاری آنها هم بیشتر می‌شود و مخاطبین بیشتری را جذب می‌کنند.

عضو شورای مرکزی همایش بین‌المللی اسلام و حقوق بشر دوستانه با بیان اینکه بهترین فعالیت‌ها را رسانه‌هایی انجام می‌دهند که تولیدات خود را بر پایه هنر انجام می‌دهند بیان داشت: الحمدلله رسانه‌های ما از این امتیاز برای رساندن پیام خود به خوبی استفاده می‌کنند.

طلاب برای رساندن پیام دین باید از رسانه‌های جمعی استفاده کنند

این نویسنده و پژوهشگر مسائل رسانه و انقلاب اسلامی اظهار داشت: وظیفه اطلاع‌رسانی و رساندن پیام دین به مخاطبان در ابتدا وظیفه طلبه‌هاست و قاعدتاً طلاب باید این کار را انجام دهند، چرا که هدف از ورود طلاب به حوزه و سپری کردن دروس حوزوی این است که پیام و کلام الهی را برای مردم بازگو کنند.

اکبری خاطرنشان کرد: تبلیغ به روش سنتی یک روش مناسب و مرسوم است ولی به خاطر پیچیدگی که جوامع مدرن پیدا کرده‌اند به شدت نیازمند استفاده از رسانه‌های جمعی هستیم تا مخاطبین بی شماری را در ابعاد مختلف مورد خطاب قرار دهیم و پیام دین را به آنها برسانیم.

حوزویان اقبال خوبی به رسانه دارند که باید بیشتر شود

رئیس دانشکده صدا و سیمای قم با بیان اینکه طلاب از اولین و لازم‌ترین افرادی هستند که باید وارد عرصه رسانه شوند ابراز داشت: رسانه‌های نوین مثل رادیو و تلویزیون و سینما که بحث هنری به صورت جدی در آنها مطرح است این ظرفیت را دارند که این افراد به آنها مبادرت ورزند.

وی یادآور شد: البته ما شاهد اقبال خوب حوزویان به سمت این عرصه هستیم که باید بیشتر هم بشود و امیدواریم از این ابزارها با فراگیری دروس تخصصی آن به خوبی استفاده کنند.

هنوز به حد مطلوب نرسیده‌ایم

عضو شورای مرکزی همایش بین‌المللی اسلام و حقوق بشر دوستانه گفت: طبیعی است وقتی یک محصول جدید وارد جامعه می‌شود، ابتدا ممکن است با استقبال خوبی مواجه نشود مثلا در گذشته شاهد استقبال کم حوزویان از کارهای رسانه‌ای بودیم ولی طی ۱۵ سال اخیر شاهد تغییرات اساسی در این مورد بودیم به گونه‌ای که علمای طراز اول حوزه، طلاب را برای ورود به عرصه فیلم سازی تشویق می‌کنند لذا تعدادی از طلاب فاضل وارد این عرصه شدند.

وی افزود: واقعیت این است که با وجود این اقدامات و فعالیت‌های خوب حوزویان هنوز با حد مطلوب فاصله زیادی داریم.

این نویسنده و پژوهشگر مسائل رسانه و انقلاب اسلامی با اشاره به استقبال علمای گذشته از ابزار شعر ابراز داشت: شعر ذاتاً مختص به اسلام و دین نیست ولی علمای ما چنان از شعر استفاده کردند که فکر می‌‌کنیم قاعده هنری شعر فقط برای تبلیغ دین ساخته شده است.

به وسیله رسانه می‌توان مردم دنیا را مجذوب اسلام کنیم

این استاد دانشگاه اظهار داشت: در این زمان نیز می‌توانیم هنرهای جدید مثل تلویزیون و سینما را به گونه‌ای به خدمت بگیریم که همه حس کنند این هنرها برای تبلیغ دین و بیان معارف ساخته شده‌اند. این روند را ما باید طی کنیم و حتی می‌توانیم چند برابر غربی‌ها فرهنگ اسلامی خودمان را ترویج دهیم و جلوی تهاجم فرهنگی را بگیریم.

وی به کشورگشایی‌‌های رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: باید قلب و دل همه مردم دنیا را از طریق رسانه و فیلم سازی و با محتوا و ظرافتی که دین دارد جذب کنیم.

هالیوود با تولید فیلم، ارزش‌های سایر ملت‌ها را هدف گرفته است

این کارشناس رسانه با بیان اینکه هالیوود و غرب نیز با استفاده از فیلم‌سازی، پیام‌های خودشان را منتقل می‌کنند، بیان داشت: آنها ارزش‌هایی را به مردم القاء می‌کنند که در واقع ضد ارزش هستند. حتی نوع پوشش مردم نیز تغییر کرده، در گذشته کشورهای مختلف پوشش‌های مخصوص به خود داشته‌اند ولی امروزه نوع پوشش مردم دنیا به سمت پوشش‌های غربی پیش می‌رود.

وی، تخطئه فرهنگ اسلامی را یکی از برنامه‌های هنری غرب دانست و ابراز داشت: اسلام، حجاب و عفت و پایبند بودن به نظام خانواده را یک ارزش والا می‌داند ولی امروزه این ارزش‌ها به شدت مورد هجوم رسانه‌های غربی قرار گرفته است.

تربیت نیرو یکی از فعالیت‌های دانشکده صدا و سیماست

رئیس دانشکده صدا و سیمای قم در بخش پایانی گفت‌و‌‌گوی خود با خبرگزاری فارس به فعالیت‌های دانشکده صدا و سیمای قم اشاره کرد و اظهار داشت: این دانشکده با رشته‌های مختلفی که دارد برای کارکردهای مختلف نیرو تربیت می‌کند؛ مثلا رشته تولید سیما، طلاب را برای تهیه‌کنندگی و کارگردانی تلویزیون آموزش می‌دهد و روی بحث تولید سیما و به طور کلی در زمینه تولید فیلم در ساختارهای مختلف کار می‌کند.

کمال اکبری ادامه داد: رشته ادبیات نمایشی در عرصه فیلم‌نامه‌نویسی فعالیت می‌کند و رشته ارتباطات در زمینه نوشتن خبر و دبیری خبر و سردبیری خبر و پشتیبانی پژوهشی فعالیت می‌‌کند و رشته دین و رسانه در زمینه مشاوره مذهبی فیلم فعالیت می‌کند. اینها از جمله رشته‌های دیگر این دانشکده است.

نویسنده و پژوهشگر مسائل رسانه و انقلاب اسلامی با بیان اینکه طلاب فارغ التحصیل این دانشکده می‌توانند در ابعاد مختلف صدا و سیما حضور داشته باشند بیان داشت: در حال حاضر فارغ التحصیلان ما در بخش‌های مختلف، مشغول به فعالیت و کار هستند و برای تکمیل نیروهای صدا و سیما رشته‌های جدیدی نیز در حال بررسی داریم.

اکبری خاطر نشان کرد: دانشکده صدا و سیمای قم در مقطع کارشناسی ارشد از بین طلاب دارای مدرک سطح دو یا طلاب دارای مدرک سطح ۱ به همراه لیسانس دانشگاهی، دانشجو می‌‌پذیرد.

طلاب دانشکده صدا و سیمای قم در سه سال فارغ تحصیل می‌شوند

رئیس دانشکده صدا و سیمای قم در مورد مدت زمان دوره کارشناسی ارشد این دانشگاه، اظهار داشت: طلاب پذیرش شده، دو ترم به صورت پیش نیاز می‌گذرانند و حدود دو سال درسهای تئوری را آموزش می‌بینند و یک سال هم مشغول پایان نامه هستند در نهایت، طی سه سال فارغ تحصیل می‌شوند.

دکتر کمال اکبری، استخدام و به کارگیری طلاب را یکی از اقدامات سازمان صداوسیما دانست و خاطرنشان کرد: سازمان، با رغبت، فارغ‌التحصیلان طلبه را پذیرش می‌کند. اگر هم عده‌ای از طلاب در خارج از سازمان مشغول به فعالیت هستند بنا به نیاز بعضی سازمان‌ها مثل سازمان تبلیغات اسلامی با توافقی که به عمل می‌آید این افراد در آن سازمان‌ها مشغول به کار می‌شوند.

رئیس دانشکده صدا و سیمای قم در پایان تاکید کرد: دانشکده صدا وسیمای قم، متعلق به صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران بوده و این دانشکده نیروهای متخصص حوزوی را برای همه شبکه‌ها چه استانی و چه بین‌المللی تربیت می‌کند.

انتهای پیام/115/
https://qomnews.ir/vdcaeun6.49nwm15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما